Kuvat
Shutterstock, Sanoma-arkisto
Näyttikö sinunkin olohuoneessasi tältä vielä joitakin vuosia sitten?
Näyttikö sinunkin olohuoneessasi tältä vielä joitakin vuosia sitten?

Moni on raivannut kotiaan viime vuosina ja jättänyt samalla hyvästit tavaroille, jotka olivat tuttuakin tutumpia ja arkea vielä jokin aika sitten. Vieläkö sinulta löytyy?

 1. PPP = puhelin, puhelinpöytä ja puhelinluettelo olivat jokaisen eteisen vakiovarusteet.
 2. TV-shopin hittituotteet. Abtronic vatsalihasvyö, aromipesä ja Macig Bullet -leikkuri ovat taatusti asioita, joista milleniaalit eivät ole kuulleetkaan.
 3. Laineileva vesisänky, mikä muinainen kodin ylellisyys! 
 4. Pikkuriikkisiä kahvikuppeja ja -lautasia löytää enää lähinnä kirppispöydistä.
 5. Konmarittamisen aikakaudella myös kirjallisuus raivattiin veks. Tietokirjat, sanakirjat ja muut paksut opukset keräävät lähinnä pölyä. 
 6. Oletkos koskaan nähnyt uudenhohtoista kerrostalohuoneistoa puolipaneeliseinällä ja kokolattiamatolla? Niin, ei kukaan ole.
 7. Ennen älytelevisioita ja suoratoistopalveluita tv-taso täyttyi elektroniikasta, kuten dvd- ja blu-ray-soittimista. Joillakin elostelijoilla oli jopa oma karaokelaite.
 8. Suomalaisten olohuoneista kadotuksen ovat kokeneet kirjahyllyt. Ne toimivat edelleen sisustuselementteinä, mutta hyllykkö ei kuulu enää kotien vakiovarustukseen.
 9. Kuvaputkitelevisio vai pitäisikö sanoa näköradio. Jättitöllöt veivät valtavasti tilaa olohuoneista.
 10. Aikaisemmin monissa kodeissa oli ”takkahuone” tai ”kirjastohuone”, eli ylimääräinen oleilutila, jonka varusteluihin kuului esimerkiksi sohvaryhmä, takka, vierasvuode ja tietenkin kirjahylly. Nykyajan ahtaaseen elämäntyyliin ja neliöihin ei enää mahdu moinen luksus.
 11. Pakastinarkku on jokaisen mummolan vakiokaluste, joka ei enää mahdu minimalistiseen sisustustyyliin. Harmi, sillä pakastinarkut tuppaavat olemaan aina täynnä herkkuja!
 12. Leuanvetotangot ovat kadonneet kuin pieru Saharaan. Leuanvetotankoihin voi enää törmätä vain aitojen salijurmujen nurkissa.
 13. Fyysinen radio koreilee enää vain harvojen keittiöissä, kun ohjelmat voi kuunnella kätevästi puhelintallenteina.
 14. Piano. Ennen sivistyneisyydestä kielinyt piano on nyt jopa ongelmajätteeseen verrattavissa, sillä niitä on vaikea saada myydyksi.
 15. Akvaario. Kultakalat pikkuriikkisessä akvaariossa olivat sympaattinen kodin sisustuselementti, mutta kiireisillä milleniaaleilla ei enää ole aikaa vedenvaihdolle ja kalojen ruokinnalle.
 16. Massiivinen keinutuoli vaappui jokaisen olohuoneen nurkassa, mutta nyt nekin on korvattu moderneilla design-tuoleilla. Mihin ihmeeseen kaikki kiikkutuolit on viety?

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran Menaiset.fi:ssä elokuussa 2019.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mummo

Miksi tuo v sana pitää olla joka paikassa .? Mitä kouluissa opetetaan nykyään ? Onko yhteiskuntaoppia enää ollenkaan? Missä on se niin sanottu sivistys?

Azzu

Mitäs vittua nyt taas? Olen juurikin milleniaali ja abtronic, aromipesä ja magic bullet on juurikin mun nuoruuden naurettavuuksia. Nyt on teillä pahasti ikäluokat sekaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla