Valtaosa kyselyymme vastanneista näytti kieltä naisten rintojen seksualisoinnille.
Valtaosa kyselyymme vastanneista näytti kieltä naisten rintojen seksualisoinnille.

Kesäpukeutumista koskeva kyselymme paljasti, että suhtautuminen naisten rintoihin on vapaamielisempää kuin kuvittelimme.

Kesäpukeutuminen jakaa mielipiteitä. Saavatko nännit näkyä? Haittaako, jos vaatteista kuultaa läpi? Entä voiko ravintolan terassilla istuskella ilman paitaa?

Kysyimme lukijoiltamme, missä menevät hellepukeutumisen rajat, ja tulokset osoittavat, että moni suhtautuu kevyeen kesäpukeutumiseen varsin rennosti.

Rinnat paljaiksi luvan kanssa

Mielenkiintoisinta oli se, kuinka kyselyyn vastanneet suhtautuivat naisten rintoihin. Selkeä enemmistö koki, ettei naisen rintojen peittely ole enää tätä päivää. Mielipiteensä kävi kertomassa yli 1 300 vastaajaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun kysyimme, voiko nainen kulkea valkoisessa T-paidassa ilman rintaliivejä, 74 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että naisen rinnat – siis myös nännit – saavat kuultaa paidan läpi. Vain 17 prosenttia koki, ettei se ole hyväksyttävää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Prosentit säilyivät samansuuntaisina, kun kysyimme, saako nainen oleilla rannalla rinnat paljaina. 

68 prosenttia kyselyyn vastanneista koki, että naisilla on yläosattomuuteen sama oikeus kuin miehilläkin. Sitä vastoin selkeä vähemmistö, 8 prosenttia vastaajista, oli sitä mieltä, ettei naisten rintojen näkyminen rannalla ole soveliasta. Väliin sijoittunut 24 prosenttia koki, että naisen maatessa rinnat maata vasten yläosattomuus on hyväksyttävää.

– Olen jo pitkään ällistellyt sitä, kuinka yläosattomuus oli käytännössä normi vielä 80-luvulla, mutta nyt nännin vilauttamisestakin nousee iso haloo, jutun kommenteissa ihmeteltiin.

Paidattomuus ei sovi kaikkialle

Vaikka kyselyyn vastanneet kokivat, että yläosattomuus rannalla on hyväksyttävää, ei sama sääntö pätenyt kaikkialla.

63 prosenttia kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, ettei paidattomuus sovi ravintolaan. 28 prosenttia taas tuumasi, ettei paidattomuuden tulisi haitata ketään.

63 prosentin mielestä paidattomuus ei sovi ravintolaan.

Vain 9 prosenttia kyselyyn vastanneista koki, että oikeus paidattomuuteen riippuu sukupuolesta. Heidän mielestään miesten sopii paljastaa ylävartalonsa terassilla, mutta naisten tulisi pitää puserot päällään.

Muutoksen tuulia

Tapakulttuuria tutkinut filosofian tohtori Annakaisa Suominen kertoi kyselyn yhteydessä, että naisten rinnat nähdään länsimaisessa kulttuurissa intiiminä alueena, joka tulisi peittää siinä missä haaravälikin. Hän kuitenkin lisäsi, että tilanne voi tulevaisuudessa muuttua, sillä yhteiskunta on tasa-arvoistunut ja jatkaa tasa-arvoistumistaan.

– Vaikka ajatus siitä, että naisen nännit normalisoituisivat, kuulostaa hyvin kaukaiselta, ei se ole mahdotonta. On ollut myös aika, kun yhteiskunnassamme naisten nilkat eivät saaneet näkyä, Suominen sanoi.

Kyselymme tulokset saattavatkin olla tuulahdus tästä muutoksesta.

huoh...

Aivan sama, näkyykö nännit vai ei.

Samaten aivan sama näkyykö miehillä nännit.

Miettikää nyt vähän, miesten nännit, naisten nännit... - nännit... ...- Olisko maailmassa joitain tärkeämpiäkin asioita???

Sisältö jatkuu mainoksen alla