Rouvien maine kuskeina on vaakalaudalla. Mutta kuka niitä autoja oikeasti kolhii?

Tuttavan somepäivitys alkuviikolta:

”Istuskelen odottamassa vauriokorjaamossa. Tässä tovin istuneena olen tehnyt empiirisen havainnon: tähän asti jokainen mies on aloittanut asiointinsa lauseella ’Rouva kolhaisi autoa…’”

Rouvat, nuo ajotaidottomat tunarit! Päivityksen tehnyttä Viiviä nauratti, mutta mikä on totuus: ovatko pääkaupunkiseudun rouvat todella huonoja kuskeja? Vai toimivatko rouvat syntipukkeina – vai liekö rouvia olemassakaan?

Totuus ei selviä autokorjaamoon soittamalla. Harri Siidorov Alppilan autohuollosta toteaa, että rouvia syyttäviä asiakkaita esiintyy, mutta että Viivi liioitteli.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Eivät ne nyt aina syytä vaimoa...

Välillä syntipukkeja tarvitaan: toisia automiehiä lommot hävettävät enemmän kuin toisia.

–  Mehän ei voida tietää, miten asia todellisuudessa on, Harri toteaa.

Totuus sukupuolesta ja kolareista

Autokorjaamon asiakkaiden jutuista voisi syntyä sellainen kuva, että naisilta pitäisi kieltää peruuttaminen kokonaan.

Onneksi on tilastoja ja tutkimuksia! Vakuutusyhtiö Ifin autovahinkotilastoista käy nimittäin ilmi, että miehet ja naiset ovat yhtä kovia kolaroimaan. Nuorissa kuskeissa miehet dominoivat tilastoa, mutta naisten kohdalla näkyy piikki ikäluokassa 45–54.

 

Kuva: IF autovahinkotilasto
Kuva: IF autovahinkotilasto

Miksi keski-ikäiset naiset sitten kolaroivat? Vakuutusyhtiössä on tulkittu, että eivät he välttämättä kolaroi: tilastopiikki saattaa johtua siitä, että viisikymppisten naisten lapset saavuttavat täysi-ikäisyyden, lainaavat perheen kakkosautoa – joka on usein äidin auto – ja kolaroivat sen.

Entä se vauriokorjaamossa istunut Viivi? Hän tunnustaa kolhineensa autonsa itse. Miestä ei syytetty. Tai no.

– Prisman parkkihallin on salettiin suunnitellut joku mies: paloletkun kaappi oli ihan sikahuonossa paikassa.

Tilastot kertovat totuuden

Uskomatonta, miten miehet vieläkin ovat noin hölmöjä, että kuvittelevat ajavansa paremmin tai ainakin paskapuheillaan yrittävät pitää tuollaista mielikuvaa yllä. Tilastot kertovat totuuden, kuten myös siitä, että kuolonkolarit on 80% miesten aiheuttamia. Sen voi todeta esim . Lukemalla Moottori-lehden kuukauden kuolonkolarit artikkelista. Joka kuukausi lähes kaikissa eli 80-100 % onnettomuuden aiheuttajana on mies, ikänä 18-90 v.

Aino-Petteri Laaksomäki.

Ihan noin evoluution tuloksena miehillä on keskimäärin parempi avaruusgeometrinen hahmotuskyky kuin naisilla. Vastaavasti jos mennään sellaisiin asioihin kuin vaikkapa tunneäly, niin mies harvoin tietää edes mitä se tarkoittaa. Molempia meitä täällä tarvitaan, ja eläköön ne erot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla