Kuvat
Shutterstock
Hui, kun pelottaa!
Hui, kun pelottaa!

Pystymmekö arvaamaan 12 asian perusteella, mikä sinun selkäpiitäsi karmii kaikkein eniten?

Kaikki pelkäävät jotain. Toisilla on jokin arkista elämää rajoittava fobia, kuten hammaslääkäripelko, toiset kammoavat abstraktimpia asioita, kuten kuolemaa.

Kliinisen psykologian professorin Kirsi Honkalammen mukaan pelot ovat hyvin yleisiä eikä niissä ole mitään hävettävää. Pelkoa ei aina ole tarvetta voittaa, mutta sen kanssa voi oppia elämään. Siinä auttaa avoimesti puhuminen – kammojensa syntysyitä ei kannata jäädä liiaksi vatvomaan. Kun hyväksyy sen tosiasian, että pelkää ja jännittää, on tunteiden kanssa helpompi elää.

– Esimerkiksi esiintymisjännittäjä voi puheensa aluksi sanoa, että jännittää. Moni kokee, että se auttaa, Honkalampi neuvoi Me Naisten aikaisemmassa jutussa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka peloista olisi hyödyllistä puhua enemmän, se ei aina ole helppoa. Niinpä päätimme laatia testin, joka tarjoaa väylän käsitellä kauhistuttavia tai huolestuttavia asioita sopivan lempeällä otteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vastaa 12 kysymykseen, niin vahvasti epätieteellinen algoritmimme päättelee, mitä kammoat syvällä sisimmässäsi. Lupaamme, ettei testi itsessään ole kovinkaan hirmuinen! Siispä rohkeasti testaamaan:

Entä salainen haaveesi, arvaammeko sen? Testaa:

Sisältö jatkuu mainoksen alla