Kuvat
Shutterstock
Testi vaati kielineroutta, jota vain harvalta löytyy.
Testi vaati kielineroutta, jota vain harvalta löytyy.

Me Naisten sanatesti tehtiin yhteensä 157 000 kertaa. Sen perusteella voimme todeta, että osa suomen kielen yleisistä sanoista oli ylivoimaisen vaikeita tunnistaa.

Mitkä ovat kirjoitetun suomen kielen kymmenen yleisintä sanaa?

Vain harva tietää – ainakin jos on uskominen menaiset.fissä julkaistun testin tuloksia. Testissä oli kymmenen kohtaa, joista jokaisessa kolme vastausvaihtoa. Yksi vaihtoehdoista oli oikea.

Testi tehtiin verkkosivuilla yhteensä 157 000 kertaa, ja vastaajista vain kaksi prosenttia sai täydet pisteet. Alle kolmasosa vastaajista sai seitsemän tai sitä enemmän oikein. Valtaosan pistesaalis oli 4–6/10. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Haluatko testata, miten olisit itse pärjännyt? Kokeile alta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikeimmiksi tunnistettaviksi sanoiksi osoittautuivat hän ja joka.

Ensimmäisen vastausvaihtoehdot olivat sinä, minä ja hän. 56 prosenttia vastaajista arvioi oikeaksi vaihtoehdoksi minä-sanan, vaikka oikea vastaus oli hän. Hän-sanan tiesi vain 21 prosenttia.

Joka-sanan yleisyyden tunnisti mikä- ja kuka-vaihtoehtojen joukosta vain 22 prosenttia vastanneista. Puolet oli virheellisesti sitä mieltä, että yleisin sana on mikä.

Helpoimmiksi osoittautuivat sanat olla sekä ja. Molempien sanojen yleisyyden tunnisti 74 prosenttia vastanneista. Huojentavaa on se, ettei yksikään vastanneista saanut testistä nollaa pistettä. Kaikki siis onnistuivat ainakin kerran!

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla