Selvitä 15 kysymyksellä, kuinka hyvin tunnet maailman maiden pääkaupungit. 

Suomen lähialueen maantieto lienee suurimmalla osalla hallussa melko hyvin. Myös Euroopan maat ja pääkaupungit ovat muistissa suurimmalla osalla suomalaisista – tai niin voisi luulla.

Me Naisten Euroopan maantietämystä mitanneen testin on tehnyt jo lähes 400 000 suomalaista, ja vain kymmenisen prosenttia heistä sai kaikki testin kohdat oikein. Testin kaupungeista kaikkein tuntemattomin oli Montenegron pääkaupunki, jonka tiesi vain 30 prosenttia vastaajista. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt selvitetään, miten käy suomalaisten maantietämyksen, kun siirrytään Euroopan rajojen ulkopuolelle. Maailmassa on virallisesti huimat 195 itsenäistä valtiota. Uskotko tuntevasi valtaosan pääkaupungit?

Laadimme maantietotestin, jossa pääset testaamaan tietojasi maailman pääkaupungeista. Testi saattaa yllättää: epäilemme, että useamman kysymyksen kohdalla joudut hieman miettimään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Vierailija

Mulla meni kaikki oikein. Mutta kun siinä oli vaihtoehdot, niin niistä pystyi sulkemaan osan aina pois. Jo olisi kysytty ilman vaihtoehtoja en ehkä olisi tiennyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla