On puhuttu, että kaksi voimakasta ja itsenäistä naista, jotka ovat tulleet hoviin sen ulkopuolelta, ovat toisilleen liikaa. Kuva: Reuters
On puhuttu, että kaksi voimakasta ja itsenäistä naista, jotka ovat tulleet hoviin sen ulkopuolelta, ovat toisilleen liikaa. Kuva: Reuters

Kokosimme yhteen kaiken sen, mitä sinun tulee tietää brittiläisen hovin uusimmista draamakäänteistä. Nojaa taaksepäin ja heittäydy juonien pyörteisiin! 

ENNEN AVIOLIITTOA – Perheet yrittivät estää avioitumisen

 1. Amerikkalaisnäyttelijätär Meghan Marklen ensimmäiset tahdit osana brittihovia olivat varsinaista korkealentoa. Viime jouluna hän pääsi prinssi Harryn kihlattuna viettämään joulua kuningatar Elisabetin luokse. Kyseessä oli historiallinen poikkeaminen etiketistä, sillä yleensä kumppanit pääsevät jouluksi hoviin vasta avioiduttuaan. 
 2. Kuninkaallisia häitä odotettiin kiivaasti koko viime kevään ajan. Niitä varjosti kuitenkin veljesten välinen juopa: lehtiväitteiden mukaan prinssi William varoitti veljeään naimasta Meghania. Hänen mukaansa Harry ei tiennyt, minkälaisen naisen oli aikeissa taluttaa alttarille. Harry ei kuitenkaan lotkauttanut korvaansa veljellisille vihjauksille. 
 3. Väitteiden mukaan myös Meghanin sukulaiset yrittivät estää avioliittoa. Meghanin veli Thomas Markle Jr kirjoitti Harrylle kirjeen, jossa hän varoitti prinssiä. Meghanin sisko Samantha Markle on kutsunut Meghania pyrkyriksi. Meghanin isä Thomas Markle lavasti paparazzikuvia itsestään odottamassa häitä. Kiva perhe siis kaiken kaikkiaan!
 4. Meghanin isä ei ilmestynyt häihin lopulta ollenkaan. Sen jälkeen herra Markle on antanut haastatteluja, joissa kertoo tyttärensä pitäneen mykkäkoulua häistä asti. 

HÄIDEN AIKOIHIN – Riitelyä sovituskopissa

 1. Meghan ja Harry avioituivat 19. toukokuuta 2018. 
 2. Häiden alla Meghanin ja herttuatar Catherinen välien kerrottiin kiristyneen. Riita eteni lehtitietojen mukaan suunnilleen näin: Catherinen kolmevuotiaalle Charlotte-tyttärelle sovitettiin morsiustytön mekkoa. Meghanin tiimin mielestä puku ei ollut sopiva. Catherinen mitta tuli täyteen, ja hän lähti kyyneleet silmissä pois paikalta. 
 3. Häiden alla tuli sanomista muustakin: kuningatar Elisabet ei antanut Meghanin pitää tämän haluamaa tiaraa häissä. 

UUSIMMAT KÄÄNTEET – Mitä käy brittihovin joululle? 

 1. Lokakuussa herttuatar Meghan ja prinssi Harry ilmoittivat odottavansa lasta. Joku onnistui pahoittamaan ilouutisesta mielensä, sillä se julkaistiin vain muutama päivä prinsessa Eugenien häiden jälkeen. Lisäksi julkistamispäivä, 15. lokakuuta, sattui olemaan kuolleena syntyneiden lasten muistopäivä. 
 2. Marraskuussa useampi brittihovin työntekijä irtisanoutui. Syyksi maalailtiin Meghanin omavaltaista käytöstä. Irtisanoutuvien joukossa oli Meghanin henkilökohtainen avustaja Melissa Toubati, joka jätti irtisanomisanomuksen kuuleman mukaan itkuun purskahtaen. 
 3. Syksyllä Meghanin ja Harryn kerrottiin myös suunnittelevan muuttoa toiselle paikkakunnalle. Briteissä arvuutellaan, onko muuton syynä huonot välit muuhun hoviin. Miksi sitä ihminen nyt muuten minnekään muuttaisi?
 4. Tällä hetkellä Catherinen ja Meghanin välien väitetään olevan edelleen kireät. Syy: Catherinen mukaan Meghan kopioi häntä liikaa, mitä ikinä se tarkoittaakaan. Catherine on tehnyt selväksi, ettei halua viettää joulua Meghanin kanssa saman katon alla. Britit ovat varmoja, että kaksi voimakasta ja itsenäistä naista hovissa on yksinkertaisesti hieman liikaa. 
 5. Myös veljesten välit ovat kireät. Harry aikoo skipata tapaninpäivän fasaanijahdin, johon hän on osallistunut innokkaasti 20 vuoden ajan. Kuka muu voisi olla tähän syypää, kuin metsästyvä vastustava, eläinrakas puoliso Meghan?

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla