Ei muuta kuin pipari kylkeen ja johan on joulumieltä! Kuvat: Milla Kukkonen
Ei muuta kuin pipari kylkeen ja johan on joulumieltä! Kuvat: Milla Kukkonen

Sokkotestasimme kahdeksan tavallisissa marketeissa myytävää alkoholitonta glögiä. Niiden joukossa oli monta silkkaa pettymystä. Pirkan luomuglögi kuitenkin hurmasi testaajat täysin.

Marraskuu, tuo vuoden loistavin kuukausi antautua pienen hemmottelun vietäväksi. Yksi parhaista tavoista tehdä vuoden harmaimmasta kuukaudesta astetta ihastuttavampi on tietenkin särppiä aimo annoksia glögiä.

Elintarvikeliikkeiden hyllyt notkuvat juuri nyt erilaisia glögejä mielin määrin. Mikä pulloista ja tetroista kannattaisi valita?

Me Naiset testasi jo aiemmin 19 erilaista Alkon glögiä. Niiden joukosta löytyi yksi täyden kympin glögi, monta perusvarmaa lämmittäjää ja muutama oudompi yksilö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt olemme testanneet myös marketeista saatavat glögit!

Nelihenkinen raatimme sokkotestasi kahdeksan erilaista perinteistä glögiä. Kolme tuotteista oli tiivisteitä, loput juotavia sellaisenaan. Tuotteet hankimme K-Marketista, S-Marketista, Lidlistä ja Citymarketista.

Jokaiselle glögille raatimme antoi sanallisen arvion lisäksi pistearvion asteikolla 0–5. Näiden pisteiden pohjalta laskimme jokaiselle juomalle keskiarvon.

Näin eri glögit pärjäsivät:

TESTIN VOITTAJA!

1. Pirkka Parhaat luomuglögi, 4,49 €, 750ml

Arvosana: 5

Pirkan luomuglögi saa raadin täysin haltioihinsa. Täyteläisessä juomassa maistuvat perinteiset jouluiset mausteet, eikä se ole ensinkään mehumainen. Myös täyteläinen, syvä väri saa testaajilta täyden hyväksyntänsä.

Raadin kommentti: ”Tämä juoma on hyvällä tavalla kuin vanha ystävä! Juuri sellainen kuin glögin kuuluukin olla.”

HYVÄ HINTA-LAATUSUHDE

2. Marli glögi, tiiviste, 4,15 €, 500ml

Arvosana: 3+

Marlin tiivisteestä tehty glögi saa raadilta osakseen hyväksyvää nyökyttelyä. Maku tuo raadille mieleen sopivasti lapsuuden hiihtokisojen henkeä. Mehumaisuutta tässä glögissä ei onneksi ole. Verrattuna voittajaan, Marli jää maultaan laimeammaksi. Hinta-laatusuhde tiivisteessä on kuitenkin hyvä. Yhdestä pullosta saa kaksi litraa glögiä.

Raadin kommentti: ”Perinteinen ja maukas.”

Hintava perusglögi

3. Wanhan Porvoon Fabriikki glögi, 4,79 €, 700ml

Arvosana: 3-

Wanhan Porvoon Fabriikin glögi maistuu raadin makunystyröihin perin tavalliselta. Se ei saa osakseen sen suurempaa suitsutusta, mutta ei myöskään haukkuja. Miinusta glögi saa aavistuksen kitkerästä jälkimausta, joka tuntuu kuivattavan suuta.

Raadin kommentti: ”Ihan kiva, kyllä tätä voisi enemmänkin juoda.”

Huumaava tuoksu, ohut maku

4. Blossa glögijuoma, 4,25 €, 750ml

Arvosana: 2 ½

Oho, tämä glögi tuoksuu aivan terästetyltä, vaikka siinä ei prosentteja olekaan! Blossan glögi synnyttää raatilaisissa hyväksyvää hyminää. Glögi on maultaan täyteläinen, mutta jälkimaku jättää kuitenkin toivomisen varaa. Loppupeleissä raadille jää glögistä käteen hento pettymys.

Raadin kommentti: ”Kaunis väri ja punaviininen tuoksu saivat toiveet korkealle. Maku jäi valitettavasti ohueksi.”

Punssin ystävälle

5. Kaskein juhlaglögi, tiiviste, 4,75 €, 500ml

Arvosana: 2 ½

Kaskein glögitiivisteen tuoksu tuo raadin mieleen punssikarkit ja runebergintortun. Tuoksu on voimakas ja hallitseva. Maku sen sijaan jättää toivomisen varaa. Esimerkiksi kirsikkaa ja rommiaromia sisältävä glögi maistuu laihalta, vaikka se on sekoitettu tiivisteestä ohjeen mukaan.

Raadin kommentti: ”Tässä on hyvää yritystä, mutta en ostaisi itse kotiin. Vaisu kokonaisuus.”

Mitäänsanomaton solahtaja

6. Rainbow glögijuoma, 0,89 €, 1 l

Arvosana: 2+

Rainbown glögiä ei ole hinnalla pilattu! Eikä muuten maullakaan. Raati makustelee glögiä hyvän tovin, mutta kukaan ei osaa sanoa siitä juuri mitään. Maku vaikuttaa lähinnä keinotekoiselta.

Raadin kommentti: ”Tästä ei tule hyvä joulufiilis. Juoma vain solahtaa kurkkuun ilman, että oikeastaan edes tietää, mitä se oli.”

Jakaa mielipiteet

7. Jouluaitta glögi, tiiviste, 2,79 €, 480ml

Arvosana: 2-

Jouluaitan glögin tuoksu herättää heti kysymyksiä. Tuoksuuko se navetalta, mitä ihmettä? Raati ei meinaa uskaltaa maistaa juomaa, mutta rohkea omituisen glöginkin juo. Maku jakaa mielipiteitä. Yhden raatilaisen mielestä kyseessä on keskinkertainen glögi, toinen tuomitsee juoman kammottavaksi.

Raadin kommentti: ”Jos olisin pikkujouluissa, enkä tajuaisi, mitä minulle tarjotaan, hulauttaisin tämän hyvillä mielin alas.”

Hyvä ensiglögi?

8. Vip glögijuoma, 0,99 €, 1l

Arvosana: 1 ½

Vip glögi on kiistatta väriltään haalea, jopa hieman aneeminen. Makukaan ei säväytä raatia, vaikka yksi raatilainen toteaakin, että juomaa voisi joskus juoda janoonsa.

Raadin kommentti: ”Tämä voisi sopia ihmiselle, joka ei ole kuullut ennen glögistä tai ei pidä glögistä. Ehkä tämä toimisi lapselle ensiglöginä?”

Vierailija

Jaha me naisten pahimmat juopot on taas päässeet vähän testailemaan ja tietenkin lähinnä aatteellinen innostus oli kovaa kun etiketissä luki luomua höhöhöhööö:D

Sisältö jatkuu mainoksen alla