Kuvat
Shutterstock
Tällainen upea monumentti on Intian pääkaupungissa, mutta mikäs kaupungin nimi olikaan?
Tällainen upea monumentti on Intian pääkaupungissa, mutta mikäs kaupungin nimi olikaan?

Me Naisten testi maailman pääkaupungeista on tehty yli 30 000 kertaa. Pääkaupungit olivat hyvin hallussa vastaajilla, mutta muutamat kysymykset osoittautuivat muita vaikeammiksi.

Maailmassa on virallisesti huimat 195 itsenäistä valtiota. Kuinkakohan hyvin maiden pääkaupungit ovat suomalaisilla hallussa?

Tämän halusimme selvittää 15 kysymyksen testillämme, jonka äärellä jo yli 30 000 suomalaista on viihtynyt. Testissä oli selkeästi helppoja kysymyksiä, mutta myös niitä haastavampia.

Jos et ole vielä tehnyt testiä, voit tehdä sen tästä linkistä, siinä tapauksessa älä lue vielä juttua tätä pidemmälle:

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kenties hieman yllättäen vain 3 prosenttia vastaajista sai kaikki testin kohdat oikein. Yleisin testitulos oli 9 oikein. Vähintään 11 vastausta meni oikein joka neljännellä vastaajalla. 

Parhaiten vastaajien hallussa oli Yhdysvaltojen pääkaupunki. Jopa 90 prosenttia vastaajista tiesi oikean vastauksen, joka on tietekin Washington, DC. 

Yhtä tunnettu oli Kenian Nairobi, ja 84 prosenttia vastaajista tiesi, että Kiinan pääkaupunki on Peking. 

Tuntemattomimmaksi testin kaupungeista osoittautui Intian pääkaupunki. Vain 31 prosenttia vastaajista tiesi, että sen pääkaupunki on New Delhi. Yli puolet vastaajista veikkasi oikeaksi vastaukseksi Delhiä. 

Tulos on varsin ymmärrettävä, sillä kysymys on tavallaan kompa: New Delhi sijaitsee Delhin alueella. Arkikielessä kaupungit sekoittuvatkin toisiinsa, mutta virallisesti New Delhin asema Intian pääkaupunkina on määritelty maan perustuslaissa.

Toiseksi vaikein kysymys koski Marokkoa. Oikean vastauksen eli Rabatin tiesi 39 prosenttia vastaajista, kun 42 prosenttia luuli, että Marokon pääkaupunki on Marrakesh.

Yllättävintä testituloksissa oli kenties se, että jopa 30 prosenttia
vastaajista luuli Indonesian pääkaupungin olevan Manila. Todellisuudessa
Manila on Filippiinien pääkaupunki, kun taas Indonesian pääkaupunki on Jakarta.

Oletko jo testannut, kuinka hyvin tunnet Euroopan pääkaupungit? Pääset tekemään testin alla olevasta linkistä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla