Kuvat
Shutterstock
Hymy vie jo pitkälle, Me Naisten lukijat tietävät.
Hymy vie jo pitkälle, Me Naisten lukijat tietävät.

Lukijat kertoivat, mitkä ominaisuudet tekevät ihmisestä tutustumisen arvoisen.

Kuten sanakin jo kertoo, ensivaikutelma ihmisestä syntyy ensimmäisenä, kun tapaa uuden ihmisen. Ensivaikutelma voi auttaa hahmottamaan, haluaako uuden tyypin kanssa tehdä lähempää tuttavuutta.

Jos haluaa antaa hyvän ensivaikutelman, kannattaa välttää ainakin pahimmat sudenkuopat. Ei esimerkiksi kannata puhua vain itsestään, tuijottaa koko ajan puhelinta tai tyrkyttää neuvoja, jos niitä ei ole pyydetty.

Sudenkuoppia voidaan kutsua myös termillä red flag eli punainen lippu. Punaiset liput ovat varoitusmerkkejä, joiden perusteella uuden ihmisen kanssa kannattaa olla varuillaan tai ehkä jopa jättää tutustuminen sikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mutta mitkä asiat uudessa ihmisessä ovat green flageja, vihreitä lippuja, eli hyviä merkkejä? Mitkä asiat ihmisessä kertovat, että johonkuhun todellakin kannattaa tutustua? 

Kysyimme Me Naisten lukijoiden mielipidettä asiasta. Kokosimme merkit listaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Hän hymyilee aidosti

Ystävällinen hymy vetää monia puoleensa. Erityisen hyvä on hymy yhdistettynä katsekontaktiin. Silmät paljastavat, milloin hymy on aito, koska aito hymy vaikuttaa myös silmien lihaksiin.

”Hymyilevät kasvot ja lämminhenkisyys ovat hyviä merkkejä. Se, että kuuntelee ja katsoo suoraan silmiin”, Ritva, 73, kuvaili.

2. Hän vaikuttaa kiinnostuneelta

Hyvästä tyypistä kertoo myös se, että hän kysyy muilta, mitä kuuluu. Hän kuuntelee ja on kiinnostunut muiden asioista. Hän ei puhu vain itsestään ja omasta elämästään.

”On hyvä merkki, jos toinen ihminen on aidosti kiinnostunut sinusta, eikä vain siitä, kuinka voi hyötyä sinusta”, Paula, 28, kertoo.

Sarin, 53, mielestä hyvä keskustelukumppani ei pidä toista roskasankona, jolle vuodattaa omia ongelmiaan.


3. Hän ei juoruile

Hyvä tyyppi ei puhu pahaa selän takana. Monien lukijoiden mielestä kaksinkeskeisissä keskusteluissa kuultuja asioita ei ole soveliasta kertoa toisille.

4. Hän saa nauramaan

Nauramisella on positiivisia terveysvaikutuksia, ja ennen kaikkea nauru tuntuu hyvältä. Ei ole siis ihme, että ihmisen hauskuus lisää halukkuutta tutustua häneen. Hyvä ominaisuus on myös se, että osaa nauraa itselleen.

”Ulkonäöllä ei ole mitään väliä. Jos ihminen on huumorintajuinen, pääsee jo hyvin käyntiin!” kertoo Kirsi, 36.

5. Hän on huomaavainen

Hyvän vaikutelman antamisessa auttaa, kun muistaa olla kohtelias ja huomaavainen. Pienet eleet ja teot vievät pitkälle. Positiivisen ensivaikutelman antavan henkilön sanavarastoon kuuluvat esimerkiksi kiitos ja ole hyvä.

”Kohtelias ja avulias vie aina jalat alta”, sanoo Kirsti, 66.

Samoilla linjoilla oli myös Anne-Maarit, 35:

”Tällainen ihminen muistaa pienet ystävälliset teot ja sanat kuten hyvää huomenta, ole hyvä ja kiitos. Tarvittaessa hän osaa pyytää myös anteeksi.”

6. Hän on aito oma itsensä

Kiinnostusta herättävä ihminen on oma itsensä. Hän myös uskaltaa sanoa mielipiteensä suoraan. Hän tekee sen kuitenkin muita mollaamatta. 

Tuija, 49, arvostaa ihmisessä suoraselkäisyyttä:

”Lupaa hyvää, jos ihminen on rehti ja luotettava. Hän myös pysyy mielipiteissään ja seisoo sanojensa sekä tekojensa takana.”

7. Hän vaikuttaa positiiviselta

Positiiviset ihmiset vetävät toisia puoleensa. Virpin, 50, mukaan uuteen ihmiseen tutustuessa iloinen ja positiivinen asenne elämään lupaa hyvää.

”Positiiviset ihmiset, jotka eivät ensimmäisenä tuo esille uuden asian ongelmia ja puutteita, vaan näkevät mahdollisuuksia ja asioiden hyviä puolia”, kuvailee Kristiina, 59, tyyppejä, joihin tutustuu mieluusti.

Jos haluat lisäö positiivista asennetta omaan elämään, ota käyttöön nämä vinkit.


8. Hän tekee, minkä lupaa

Rehti ihminen, joka tekee mitä lupaa, on varteenotettava vaihtoehto läheisempäänkin tuttavuuteen. Hyvän ensivaikutelman voi antaa olemalla ajoissa tapaamisissa ja pitämällä muutenkin kiinni sovituista asioista.

9. Hän kehuu muita

Kohteliaisuudet lämmittävät mieltä. Ne piristävät sekä niiden antajaa että vastaanottajaa.

Mirvan, 25, mielestä mukavasta ihmisestä kertoo se, että hän puhuu hyvää toisista − varsinkin silloin, kun kehuttava henkilö ei edes ole paikalla.

”Erityisen hienoa on, jos pystyy kehumaan toista asiasta, jossa haluaisi itsekin olla kovasti parempi. Se kertoo siitä, että ihminen on sinut itsensä kanssa, eikä ole kateellinen tai katkera. Tällainen ihminen osaa löytää muiden hyvät puolet ja arvostaa niitä.”

10. Hän on joustava

Muiden ihmisten kanssa yhdessä toimiessa on hyvä asia, jos pystyy joustamaan. Liika jääräpäisyys ei kannata. 

”On hyvä merkki, että ihminen on hyväksynyt, että olemme kaikki erilaisia ja meillä on eri mielipiteitä. Aina ei tarvitse yrittää runtata läpi omia käsityksiä”, kertoo Eva, 32.

Sisältö jatkuu mainoksen alla