Kotieläinten äänet ovat yleensä herttaisia, mutta ne voivat olla myös todella erikoisia. Kuuntele vaikka Taiton ja Rollen ääninäytteet.

Jotkut lemmikit ovat toisia äänekkäämpiä. Espoolainen Laura kertoo, että hänen vanhempi koiransa on erittäin hiljainen tapaus. Vain silloin, jos Saimi haluaa jotain ruokaa, se saattaa vähän öristä.

– Saimi saattoi pentuna kiljua, kun vaikkapa kova tuuli oli inhottava ja se halusi syliini, mutta nyt se on hiljainen shiba. Silloin kun meillä oli vain Saimi, kukaan naapureista ei tiennyt, että meillä oli koira, ennen kuin näkivät sen, Laura sanoo.

Vajaa vuosi sitten 4-vuotias Saimi sai koirakaverin. 1-vuotias Taito on myös rodultaan shiba inu, mutta äänenkäytöltään se on aivan toisenlainen koira kuin Saimi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Taito on aina äänessä. Se haukkuu, vinkuu, ulisee, jodlaa, kiljahtelee ja laulaa mitä ihmeellisimmillä äänillä. Se ei todellakaan ole mikään hiljainen koira, vaikka niin monilla tuntuu olevan se mielikuva japanilaisista shiba inuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Silloin kun Taito alkaa kiljahdella, kuvausmahdollisuutta ei Lauran mukaan yleensä ole. Silloin pitää nopeasti irrottaa esimerkiksi kiljuntaa aiheuttava oksa takapuolesta. Mutta kotona koira saattaa päästellä ihmeellisiäkin ölinöitä, kun se vaikkapa haluaa leikkiä Saimin kanssa. Siitä esimerkkinä alla oleva video:

 

”Tasainen kuorsaus tahdittaa elämäämme”

Helsinkiläisen Iinan perheessä on 12-vuotias Rolle-koira, joka nukkuu paljon. Nyt se on myös alkanut kuorsata todella kovaäänisesti, Iina kertoo saksanpaimenkoirastaan.

”Lapsi on alkanut valittaa, ettei enää pysty nukkumaan samassa kerroksessa koiran kanssa.”

– Vanhemmiten koira nukkuu muutenkin melkein koko ajan, joten tasainen kuorsaus tahdittaa koko perheen elämää. Itseäni se ei haittaa, vaan kuorsaus on jopa aika suloista. Mutta lapsi on alkanut valittaa, ettei enää pysty nukkumaan samassa kerroksessa koiran kanssa.

Kuuntele Rollen ääninäyte:

 

Äänteleekö lemmikkisi erikoisesti?

Onko sinulla kotonasi koira, kissa tai muu eläin, jonka äänimaailma on erikoinen?

Lähetä ääninäyte, mielellään video, ja kerro lisää lemmikistäsi sähköpostilla:

annakaisa.vaaraniemi@sanoma.com

mmmmrr

Aivan ihana koiruli, nauroin kippurassa, sen kuorsaukselle. Aiemmin minulla on ollut useta koiria, kun nurin pojistani ulkoilutti heitä. Nyt olen siirtynyt kissaan, hän on tosi ihana!

Puhuu,.. juu, juu,..erilaisia äänenpainoja, riippuen siitä,.. mitä haluaa! Jos en kuule, puhelimen soivan, tulee komentavaa naukumista, jos en mene puhlimen luo, tulee nokan eteen, eikä anna periksi. Rotu on ragdoll, täysin sisäkissa. Heittäytyy maahan makaamaan. Hetki sitten tuli, ja komensi putsaamaan hiekkalaatikon. Ei voi sietää likaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla