Kuvat
Juha Salminen
Taukoskumppa–podcastissa Radio Aallon suosikkijuontajat Jenni Alexandrova, Suvi Hartlin ja Hanna Kinnunen sekä Me Naisten toimittajat Tanja Hakamo ja Hanni Maula pöyhivät naisten arkea
Taukoskumppa–podcastissa Radio Aallon suosikkijuontajat Jenni Alexandrova, Suvi Hartlin ja Hanna Kinnunen sekä Me Naisten toimittajat Tanja Hakamo ja Hanni Maula pöyhivät naisten arkea

Podcastissa pohditaan, onko pitkä parisuhde enää nykymaailmassa mikään tavoiteltava asia. Suvi Hartlin erosi, kun tytär oli parivuotias. –  Erosimme, vaikka vannoin, ettei tällaista ikinä pääse tapahtumaan. 

Pitkää parisuhdetta on pidetty arvokkaana asiana. Entäs nykyään, kun eroaminen on koko ajan yleisempää? Monella onkin pidempiaikainen suhde pankkiinsa kuin puolisoonsa.

Me Naisten ja Radio Aallon Taukoskumpalla pohditaan tällä viikolla, miten pitkä on pitkä parisuhde.

– Minulle pitkä parisuhde on mun aviomies, olemme olleet 10 vuotta naimisissa ja kesällä 13 vuotta yhdessä. On se tosi pitkä suhde. eikä se aina helppoa ole ollut, Hanna Kinnunen sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pari vuotta sitten suhde oli kovilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Meillä oli suvanto- ja vähän kriisivaihe. Emme ole sitä tietoisesti työstäneet, käyneet pariterapiassa tai muuta, mutta nyt elämme taas hyvää vaihetta. Se liittyy varmasti siihenkin, että lapset ovat vähän isompia, emmekä ole koko ajan väsyneitä. Keveys ja ilo ovat tulleet takaisin, Hanna miettii.

Suvi Hartlin taas erosi, kun tytär oli parivuotias.

–  Erosimme, vaikka vannoin, ettei tällaista ikinä pääse tapahtumaan. Mutta kun siitä pääsi yli, olemme nyt tosi hyviä kavereita ja olemme yhä toistemme elämässä. En koe, että minun täytyi luopua juuri mistään, enkä koe, että muksunikaan joutui.

– Kun sen kaiken läpi rämpii, voi tulla ihania, uusia asioita, Suvi sanoo.

Rankka ero on kuitenkin antanut aikuista perspektiiviä asioihin. Jos nykyinen liitto joskus loppuisi, siitäkin selvittäisiin.

– Tietysti me kaikkemme yritämme, mutta jos joskus tulisi ero, se ei olisi maailmanloppu, Suvi Harlin miettii.

Kuuntele jakso Suplasta tai tästä: 

 

Taukoskumppa-podcast on Radio Aallon ja Me Naisten sarja, joka julkaistaan Suplassa ja menaiset.fissä. Uusi jakso ilmestyy torstaisin. Jenni Alexandrovan, Suvi Hartlinin ja Hanna Kinnusen kanssa studiossa vuorottelevat Me Naisten Hanni Maula ja Tanja Hakamo.

Aiemmat Taukoskumppa-jutut löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla