Demareiden Antti Rinteen tuore hallitus on naisvoittoinen ja nuorekas. Naisenemmistöisen hallituksen on huomannut myös arvostettu The New York Times -lehti.

Suomi sai eilen uuden hallituksen, jonka muodostavat viisi eri puoluetta. Kirjoitimme maanantaina, että Sdp:n, keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja Rkp:n hallitusohjelma ottaa ennennäkemättömällä tavalla huomioon naisten oikeudet ja tasa-arvon edistämisen. Voit lukea analyysimme hallitusohjelmasta alla olevan linkin kautta.

Pääministeri Antti Rinteen (sd) muodostamassa hallituksessa on yhteensä 19 ministeriä, joista 11 on naisia. Naispuolisista ministereistä melkein puolet on kolmekymppisiä. Nuorin ministeri porukasta on keskustan Katri Kulmuni, 31. Listauksen hallituksen ministereistä pääset katsomaan tämän linkin kautta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos kokoonpanoa verrataan Juha Sipilän (kesk) toimitusministeriöön, sukupuolijakauma tulevassa hallituksessa on huomattavan tasaisempi. Sipilän 16 ministeristä vain viisi oli naisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomen tuore, naisvoittoinen hallitus on noteerattu nyt myös ulkomailla. Esimerkiksi The New York Times -lehdessä julkaistu AOP:n uutinen kertoo Suomen poliittisesta tilanteesta.

– Yksitoista hallituksen jäsenistä on naisia, mikä heijastelee pohjoismaista sukupuolten välistä tasa-arvoa maan politiikassa, jutussa todetaan.

Suomi on siis mainittu, torille!

Historiallisen paljon naisia Rinteen hallituksessa ei kuitenkaan ole. Kun vihreät lähtivät Alexander Stubbin (kok) hallituksesta, hallituksessa oli 10 naista ja 7 miestä. Myös Mari Kiviniemen (kesk) ja Matti Vanhasen (kesk) hallituksissa oli naisenemmistö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla