Sievä paketti, mutta mitä sisältö mahtoikaan maksaa? Kuva: Shutterstock
Sievä paketti, mutta mitä sisältö mahtoikaan maksaa? Kuva: Shutterstock

Me Naisten lahjatestillä selvität käden käänteessä, oletko yhtä antelias – tai itara – kuin muut suomalaiset.

Kesä lähestyy, ja kalenteri täyttyy jos jonkinmoisista juhlista. On häitä, rippijuhlia ja valmistujaisia! Erilaiset kemut katkaisevat mukavasti tasaista arkea, mutta niihin liittyy kuitenkin yksi ikuisuusongelma – lahjat.

Antaisiko tavaraa vai rahaa? Kuinka paljon lahjaan tulisi käyttää pätäkkää? Jos vaikkapa kahdesta eri rippilapsesta toinen on itselle läheisempi, voiko heille antaa eriarvoiset lahjat, vaikka paikalla olisi samoja vieraita?

Entistä monimutkaisemmaksi homma muuttuu, kun aletaan puhua porukalla hankittavista lahjoista. Käyttääkö kukin silloin saman summan kuin käyttäisi yksittäiseen lahjaan, vai voiko osuus olla pienempi? Entäpä jos kimppalahjaan osallistuukin pariskunta, lasketaanko heidät yhdeksi yksiköksi vai maksavatko he kumpainenkin erikseen?

Vähemmästäkin menee pyörälle päästään. Päätimmekin selvittää kerralla, millaisia summia suomalaiset ovat valmiita käyttämään lahjoihin.  Vastaamalla näet reaaliajassa, oletko yhtä avokätinen, anteliaampi vai kenties saidempi kuin muut suomalaiset. Ei siis muuta kuin kliksuttelemaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Vierailija

Itse lasken niin, että kutsujalla tarjoiluihin menee vähintään 50e per henkilö, joten minulta lahjan vähimmäissumma on yksin osallistuneena aina vähintään se, mieluummin enemmän. Jos juhliin on kutsuttu usiee kerron 50e henkilömäärällä ja näin lahjan hinta vaihtelee 50e-200e välillä.

Vierailija

Summa riippuu siitä, onko kyseessä kimppalahja vai oma lahja. Siksihän kimppa kerätään, että saadaan jotain näyttävämpää hiukan pienemmillä kustannuksilla.

Myös summa riippuu siitä, kuinka isolla joukolla juhliin mennään. Jos menen yksin häihin, 20-50€ on hyvä summa. Jos meitä on nelihenkinen perhe syömässä ja juomassa, 70-100€ perheeltä on ok.

Sisältö jatkuu mainoksen alla