Kuvat
Santeri Frilanderin kotialbumi
Blaze-labbis tykkää olla metsässä ja ihmetellä luontoa.
Blaze-labbis tykkää olla metsässä ja ihmetellä luontoa.

Koira syntyi ja pysyi mustana pitkään, mutta muutama vuosi sitten sen turkki alkoi muuttua ja siitä tuli kaksivärinen.

Suomalainen labradorinnoutaja Blaze on saanut viime aikoina hengästyttävän paljon huomiota sosiaalisessa mediassa.

Blazen omistaja Santeri Frilander julkaisi huhtikuussa kuvan koirastaan suositussa FB-ryhmässä, Dogspotting Societyssa. Postaus sai hetkessä kymmeniätuhansia tykkäyksiä ja se lähti leviämään somessa.

Sen jälkeen Bored panda -sivusto otti yhteyttä omistajaan ja teki jutun Blazesta. Juttu on julkaistu nyt yli 20 kansainvälisellä sivustolla, kertoo Santeri.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Blazen kuvat ja hänestä tehdyt jutut ovat saaneet eri sosiaalisissa medioissa yli miljoonaa tykkäystä. Myös televisiosta tuttu koirakuiskaaja Cesar Millan on julkaissut postauksen omalla Facebook-tilillään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blaze on puhdasrotuinen labradorinnoutaja, jolla on yksi erikoinen piirre.

Mustana syntyneen koiran turkkiin ilmestyi vaalea läiskä muutama vuosi sitten.

Ensin valkoista näkyi vain toisen korvan juuressa. Sitten vaalea väri alkoi lisääntyä kuukausi kuukaudelta.

– Nyt Blaze on jo väriltään mustavalkoinen, mutta värimuutos on onneksi kosmeettinen. Sitä voisi verrata ihmisen hiuksien harmaantumiseen.

Valkoinen väri johtuu todennäköisemmin taudista nimeltä vitiligo eli valkopälvi, Santeri sanoo. Vitiligoa esiintyy sekä eläimillä että ihmisillä. Se on autoimmuunisairaus ja tarkoittaa ihon pigmenttihäiriötä.

Labradorinnoutajilla vitiligo on Santerin mukaan harvinainen. Hän on nähnyt sosiaalisessa mediassa Blazen lisäksi vain kaksi muuta vitiligolabbista – ja nekin asuvat Yhdysvalloissa. Blazen sisaruksilla on yhä yksivärinen turkki.

Blaze istuu usein ruokapöydän vieressä. Tämän kuvan omistaja postasi Facebookin suosittuun koiraryhmään ja suomalaislabbis tuli kuuluisaksi sen jälkeen.
Blaze istuu usein ruokapöydän vieressä. Tämän kuvan omistaja postasi Facebookin suosittuun koiraryhmään ja suomalaislabbis tuli kuuluisaksi sen jälkeen.

Kello seitsemän tarkkuudella

Vitiligo ei haittaa Blazen menoa. Sen turkki on pehmeä ja se viettää 10-vuotiaan koiran pirteää elämää Riihimäellä.  

Missä tahansa Blaze kulkee, se saa ihmiset hyvälle mielelle, Santeri sanoo. Blaze viihdyttää myös omilla Instagram- ja Tiktok-kanavillaan.

Tiktokista huomaa, että yksi Blazen lempileikeistä on nopeatempoinen nakkikone. Siinä koira joutuu käyttämään reaktionopeuttaan ja saa palkinnoksi nakin.

Ulkoilu Blazen kanssa sujuu rauhallisesti. Omistajan mukaan koira kulkee aina rauhallisesti ja tutkii luontoa aina perinpohjaisesti – olipa sitten aurinkoinen sää tai vesisade.

Perheenjäsenet kutsuvat Blazea välillä lempinimillä “Pappa” ja “Pöpö”. Pennusta saakka se on ollut todella kiltti ja huomaavainen sekä kiinnostunut kaikista asioista ympärillään, Santeri mainitsee.

Erityisen kiinnostunut Blaze on keittiössä tapahtuvista jutuista. Jääkaapin oveakaan ei pysty aukaisemaan tässä perheessä ilman, että Blaze huomaisi sen ja tulisi paikalle.

– Pienestä pitäen Blaze on saanut ruokansa aina aamulla ja illalla kello seitsemältä, joten sen käyttäytymisestä noina aikoina voi tarkistaa kellon.

Lempipaikka löytyy ruokapöydän vierestä, jossa Blaze usein odottaa, että jotain tippuisi pöydältä. Kuva (yllä) juuri tuosta paikasta teki Blazesta julkkiksen. 

– Blazen lempeä katse ja ruskeat silmät vaikuttavat kyllä siihen, että makupaloja tippuu. Vaikka Blaze on todella kiltti ja huomaavainen, välillä on kuitenkin vahdittava, että se ei syö parhaan kaverinsa eli Punto-chihuahuamme ruokakuppia tyhjäksi.

Blaze rakastaa seikkailuja, kertoo omistaja Santeri Frilander.
Blaze rakastaa seikkailuja, kertoo omistaja Santeri Frilander.

 

Onko sinulla erikoinen koira?

Löytyykö kotoasi koira tai muu lemmikki, joka osaa harvinaisia temppuja? Tai on erikoisen näköinen?

Jos siitä voi tehdä jutun menaiset.fi:hin, lähetä kuva ja lyhyt esittely sähköpostilla

annakaisa.vaaraniemi(a)sanoma.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla