Hiuli hei, huolta nyt ei, kun merinainen näin käy merta päin! Listasimme piinkovalla kokemusasiantuntijuudella 23 ihmistyyppiä, jotka löytyvät lähes jokaiselta risteilyreissulta.

1. Malttamaton

Seisoo skarppina buffetin ovella kuudelta, kun se aukeaa seiskalta. Odottelee laivan ovella tuntia ennen kuin se kolahtaa satamaan. Palaa laivaan aina hyvissä ajoin, ettei vain unohdu kyydistä.

2. Aikuinen nainen

Siemailee mansikkamargaritoja tyttöporukan kanssa ja laulaa karaokessa Kaija Koota täydestä sydämestä, korkkarit katossa. Saa takuulla positiivista huomiota ja on siitä mielissään, mutta harvoin päätyy toisten hytteihin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Nautiskelija

Valloittaa spa-osaston ja lilluttelee uima-altaassa halki laivamatkan. Saatetaan tavata myös omassa hytissään kirjaa lukemassa ja suklaata natustamassa, nautiskellen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Ironikko

Menee laivalle katsoen kaikkia ja kaikkea hipsterilasien läpi. Nauttii olostaan, mutta jaksaa muistuttaa, että ”tämä on vain ironiaa, hah!” Ottaa itsestään kuvan Ville Viikingin kanssa ja postaa sen someen. Ironisesti, totta kai.

5. Skaalaja

Tulee laivalle, menee tanssilattialle, skaalaa päämäärätietoisena tarjonnan päästä varpaisiin ja bongaa heti joukosta huippuyksilön. Käyttää koko loppuristeilyn naaraten tuota ”valkoista valasta” luokseen. 

6. ”Ehkä otin, ehkä en”

On lomalla jo terminaalissa – ja perillä siitä asti! Menomatkalla joviaali hupailija, paluumatkalla punakka päänsä pitelijä.

7. Mäyräkoirahattu

Varustautuu risteilykoitokseen kahdella perässä vedettävällä kärryllä ja bailaa yökerhossa tappiin saakka. Viihtyy parhaiten muiden mäyräkoirahattujen hellässä huomassa, porukan keskipisteenä. Tavataan taajaan nuuskasinko kädessä.

8. Jännityksen etsijä

Laiva on hänelle harmaata aluetta, kuin ikuista pikkujoulua. Jännityksen etsijä on varma, että mikä tapahtuu laivalla, jää laivalle.

9. Tositosikko

Päätynyt risteilylle ainoastaan siksi, että haluaa reissata Ruotsiin sukulaisia tapaamaan mahdollisimman järkevästi. Lentomatkailuhan olisi ihan pröystäilyä! Paheksuu ympärillä vellovaa juomakulttuuria silmiään pyöritellen. Hmph!

10. Risteilykuponkeilija

Budjettimatkaaja isolla B:llä! Raaskinut saapua risteilylle, koska ilmaiseksi pääsi. Ei törsää rahojaan muuhun kuin erittäin hyviin diileihin. Lipsuu säästösuunnitelmasta vain, kun tajuaa, että nyt kun vielä ostaa parilla kympillä, niin tax-freestä saa uuden risteilykupongin!


11. Luksusmatkaaja 

Haluaisi olla viiden tähden Karibian risteilyllä, mutta vahingossa päätyi ruotsinlaivalle. Ei tosiaan syö buffetissa, vaan tilaa À la carte -ravintolassa hummeria ja trubaduuribaarissa sampanjaa. Kotiinviemisiksi hankkii tax-freestä Chanel No. 5 -parfyymin.

12. Hytitön

Ei varannut hyttiä, koska tietää, että kyllä aina jonnekin pääsee ilmaiseksi nukkumaan. Etsiskelee tanssilattialla ensisijaisesti kivaa majoittajaa. Vaatimustaso putoaa pikkutunneilla, kun päähän iskee ymmärrys, että mikä tahansa on parempi kuin käytävän lattia.

13. Ryhmämatkaaja

Usein kaukaa tullut turisti, joka valloittaa koko buffetaamiaisen paitsi itsellään myös matkalaukuillaan.

14. Lukkiutuja

Sulkeutuu rivakasti hyttiin haettuaan tax-freestä pakolliset eväät, jotta voi viettää loppureissun parhaassa seurassa. Eli yksin.


15. Koko rahan edestä

Menee buffettiin ja haalii lautasen täyteen kaikkein kalleimpia tarjottavia kuten kilon katkarapuja. Juo reippahasti hanaviiniä, koska hei – koko rahan edestä! 

16. Saksalainen

Tekee aamiaisbuffetin antimista omat eväät kotimatkalle. Nimestä huolimatta ei välttämättä aina saksalainen.

17. Buffetneitsyt

Se tyyppi, joka ilahtuu älyttömästi tajutessaan, että viinihanasta saa todellakin ilmaista viiniä! Saattaa liruttaa viiniä kaikessa hiljaisuudessa omaan muovipulloonkin.

18. Haaveilija

Tuijottelee horisonttiin melankolisesti ja pohtii aavalle ulapalle katsellessaan elämän tarkoitusta. Tuntee maailmantuskaa ja erillisyyttä ympärillään oleviin ihmisiin. 

19. Valvoja

Saapunut ”valvojaksi” abiristeilylle. Tekee kaikkea muuta paitsi valvoo nuoria.

20. Käsidesittäjä 

On lukenut ihan kaikki uutiset noroviruksesta, eikä MISSÄÄN TAPAUKSESSA päästä lapsia pallomereen, koska sieltähän saa noron lisäksi persruven ja hinkuyskän. Yön pimeydessä hytissään ei saa oikein edes unta, koska kuumottelee koko ajan, tapahtuuko titanicit.

21. Kireä iskä

Matkaseuransa jatkuvaan hillumiseen kyllästynyt hahmo, jonka yleisin repliikki lienee: ”Älä jumalauta, Venla, ei! Nyt ei kukaan enää juokse yhtään mihinkään!” Polttaa takuulla risteilyn aikana vähintään kerran piuhat, ja haluaa vetäytyä yksin hyttiin murjottamaan.

22. Lupsakka iskä

Kireän iskän vastakohta. Huom! Tavataan usein kireän äiskän rinnalla.

23. Kanttis

Käy tottuneesti kaksi kertaa vuodessa hoitamassa ”nesteytyksen kuntoon” Tallinnasta. Noutoreissun rutiini on niin hioutunut, ettei kanttista hetkauta yhtään mikään. Ei edes mäyräkoirahattu tai käsidesittäjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla