Joskus parhaat lahjat ovat sellaisia, joita ei kääritä lahjapaperiin. Kuva: Shutterstock
Joskus parhaat lahjat ovat sellaisia, joita ei kääritä lahjapaperiin. Kuva: Shutterstock

Saitko kutsun kesähäihin tai synttäreille? Onko päivänsankarilla jo kaikkea mahdollista? Tässä muutama lahjaidea, joka jää takuulla päivänsankarin mieleen. 

Lahjatoiveet puhuttavat. Ilta-Sanomien lukijat keskustelevat kiivaasti häälahjoista: onko osallistuminen häihin jo lahja itsessään vai pitäisikö omalla lahjallaan pyrkiä kattamaan hääjuhlien kulut? Nuorelle vastavalmistuneelle on helppo antaa käyttötavaraa ensimmäistä kotia varten, mutta entä kun päivänsankarilla on jo kaikkea mitä hän tarvitsee? Keräsimme muutaman hauskan lahjaidean tällaisiin tapauksiin. 

1. Oma puu romanttisessa metsässä 

Häämetsä on mäntymetsä, josta hääparille voi ostaa puuhun ripustettavan kyltin. Pari voi myöhemmin tulla metsäretkelle ihastelemaan romanttista metsää. Hintaan kuuluu myös todistus sekä kuva sosiaalisessa mediassa!  Vinkki: halvemmalla pääsee, jos käy itse ripustamassa kyltin lähimetsän puuhun ja ottaa siitä kuvan. 

2. Potertti joko yksin tai kaverin kanssa 

Matti Pikkujämsän maalaamat potretit ovat olleet viime aikoina suosiossa. Matille maksetaan summa etukäteen, ja pari saa käydä maalauttamassa itsensä Matilla oman aikataulunsa mukaan. Lahjan voi ostaa suoraan Holvista. 

3. Kahvi, jota ei raaski juoda 

Pauligilta voi tilata ”omaa kahvia”, johon voi lisätä kuvan, haluamansa tekstin ja tuunata tarroilla sekä valmiilla pohjilla. 

 

 

A post shared by Pauligin Paula ☕️ (@pauligin_paula) on

4. Kulinaristin suosikki

Mikäli päivänsankari rakastaa ruoanlaittoa (tai mikäli he ovat auttamattoman surkeita siinä), he ilahtuvat varmasti kokkikoulusta, jossa ammattikokin ohjauksella opetellaan jonkun herkullisen menun valmistus. Tällaisia kursseja tarjoaa esimerkiksi Kokkikoulu Espa

5. Parempaa hygieniaa toiselle puolelle maailmaa

Käymäläseura Huussi ry:n aineettomat lahjat tuovat helpotusta ihmisille, joilla asiat eivät ole niin hyvin kuin meillä. Viidellä eurolla lahjoitat välineet käymälän siivoamiseen ja kunnossapitoon, 150 eurolla saa käsienpesumahdollisuuden koko koululuokalle. Hyväntekeväisyyslahjoja on myös lukemattomilla muilla järjestöillä. 

6. Persoonallinen seteliruusu tulee tarpeeseen

Mikäli haluaa antaa rahaa persoonallisella tavalla, setelistä voi taitella ruusun. Setelikukkanen ilahduttaa ja tulee tarpeeseen. 

Lahja vaatii hieman sorminäppäryyttä, saat varmasti kiitosta lahjan saajalta. Kuva: Shutterstock 

7. Pusut, jotka säilyvät pitkään

Romanttisena lahjana voi antaa pusuja. Huulipunaa huuliin, pusu paperille, leikataan irti ja laminoidaan. Laiskempi antaa ihan vaan oikeita pusuja – eikä sekään välttämättä ole huono idea! 

Vaikka kesäkuumalla aivotkin tuntuvat sulavan, luovuus silti kukkii sosiaalisessa mediassa.

Donald Trumpin ja Vladimir Putinin maanantainen huippukokous Helsingissä herätti Suomessa ja maailmalla tunteita laidasta laitaan: monia kiinnosti, vielä useampaa koko tapaus ärsytti.

Varsinkin Yhdysvalloissa Trumpin käyttäytyminen herätti närää. Amerikkalaiset teilasivat presidenttinsä suorituksen maan rakoon. Jopa omassa puolueessaan Trumpin sanotaan alistuneen Putinille ja tanssineen Putinin pillin mukaisesti.

Kuten arvata saattaa, moni meemi- ja pilakuvanikkari on inspiroitunut Helsingin huippukokouksesta. Tässä valikoima hauskimmista:

Putin ohjaksissa

Putinista on levinnyt paljon "luonnonläheisiä" kuvia netissä, ja lisää tuli esimerkiksi viime vuonna. Varsinkin tuttu ratsastuskuva on jälleen kaivettu esiin, uudella kyytiläisellä:

 

#helsinki #trumputin #putinholster #haterswillsayitsphotoshop

Henkilön trumpsupportersbelike (@putinsholster) jakama julkaisu

Putin viemässä Trumpia kuin pässiä narussa

Monessa meemissä ja pilakuvassa toistuu ajatus, että Putin piti Trumpia tiukasti hihnassaan huippukokouksen ajan:

 

#TrumPutin #Putinspuppet #helsinki2018 #FUCKTrump

Henkilön Tim Jackson (@timothyvjackson) jakama julkaisu  

 

Great. Just great. #helsinkisummit #helsinki2018 #helsinkisummit2018 #trumputin

Henkilön Linda Saukko-Rauta (@sauraulinda) jakama julkaisu

Kokouksen alla huomio kiinnittyi myös Trumpin Twitter-lausuntoon, kuinka Amerikan ja Venäjän välit ovat olleet huonot johtuen Yhdysvaltojen monivuotisesta tyhmyydestä.

Siitä syntyi tietenkin meemi, jossa Trump kysyy, mitä selittäisi yleisölleen, ja Putin neuvoo syyttämään ”sitä tummaihoista tyyppiä” viitaten presidentti Barack Obamaan:

 

Seems legit🤷🏾‍♂️#TeamDL #TrumPutin #maga #hellinahandbasket #Putin #Russia #FUCKTRUMP

Henkilön realdlhughley (@realdlhughley) jakama julkaisu

Petturi!

Myös amerikkalaisten näkemys Trumpin petturuudesta nousee esille meemeissä. Alla olevan kuvan valkopäämerikotka on Amerikan kansallislintu.

– Trump on petturi. Hänen henkilökuntansa jäsenet ovat sen mahdollistajia. Hänen sokeat seuraajansa ovat mahdollistajia. Ja Fox Newsin jäsenet, jotka seisovat aina Trumpin takana, ovat mahdollistajia. Yhdessä autatte pilaamaan Amerikan, kuvatekstissä sanotaan.

Toisaalla taas käytetään meemimaailmassa hyvin tutuksi tullutta kuvapankkikuvaa

 

Incredible offer! #helsinki2018 #TrumPutin

Henkilön Juho Pylvänäinen (@mylittlejuho666) jakama julkaisu

Samaa aihetta liippaa seuraavakin meemi. Tiistain aikana Trump nimittäin säikähti kotimaansa pöyristynyttä reaktiota siihen, mitä sattui lausahtamaan Venäjän vaikutuksesta Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin, ja väitti seonneensa sanoissaan. Näinköhän.

Sekoilusta on pilailtu muun muassa Star Wars -klassikkohahmolla: 

Kesällä useat julkkikset ovat innostuneet urakalla näyttämään rakkauttaan sosiaalisessa mediassa ja julkisilla paikoilla. Äänestä, kuka on mielestäsi kesän 2018 ihanin pari!

1. Jukka Hildén & Chachi Gonzales

Duudsoneista tuttu Jukka Hildén, 37, viettää paljon aikaa Los Angelesissa asuvan YouTube-tähti Chachi Gonzalesin, 22,  kanssa. Vaikka pari ei virallisesti ole vahvistanut seurustelevansa, he julkaisevat paljon sydämen sulattavia söpistelykuvia ja kertovat olevansa onnellisia toistensa kanssa. 

Moni luuli, että pari oli mennyt kihloihin, kun Chachi julkaisi videon nimellä My Engagement Ring. Todellisuudessa kyse oli sormuksesta, jonka nainen oli ostanut hemmotellakseen itseään.  

2. Samuli Edelmann ja Paula Vesala 

Koko Suomea puhutti heinäkuun alussa näyttelijä-laulaja Samuli Edelmannin ja muusikko Paula Vesalan suhde. Pari ei ole kommentoinut romanssiaan julkisuudessa, mutta Seiska-lehden kuvat ja silminnäkijähavainnot kertovat heidän pussailleen yhdessä kadulla. Pariskunta esitti Johanna Kurkelan Rakkauslaulun duettona Vain Elämää -ohjelmassa vuonna 2014. Näin neljä vuotta myöhemmin esitys kuulostaa rakkaudentunnustukselta. 

3. Rita Niemi ja Aki Manninen 

Tempation Islandista ja Gladiaattoreista tutut Rita Niemi ja Aki Manninen näyttävät hekin edelleen onnellisilta. Pori Jazzien kultaisessa auringonlaskussa poseeraavat kyyhkyläiset kertovat julkisesti rakastavansa toisiaan. 

 

I LOVE YOU!!❤️ @akiturbomanninen #iloveyou #porijazz2018

A post shared by Rita Niemi 🇫🇮 (@ritaniemi) on   

 

On aikoja, jonka ei toivoisi loppuvan ☀️🏹 Rakastan @ritaniemi ❤️

A post shared by Aki Manninen 🇫🇮 (@akiturbomanninen) on

4. Tuomas Enbuske ja Sarian ”Salli” Antila

On siellä Porissa muitakin! Tuomas Enbuske ja Salli Antila julkaisivat yhteiskuvan SuomiAreenalta. 

 

Pyhiinvaellusmatkalla Dingon synnyinseudulla. #SuomiAreena

A post shared by TuomasEnbuske (@tuomasenbuske) on

Hiljattain Tuomas osti rakkaalleen lahjaksi aforismivessapaperia. Pari oli keskenään eri mieltä teon romanttisuudesta. 

5. Prinssi William & herttuatar Catherine

Tämä kuninkaallispariskunta nähtiin vastikään Wimbledonin tennisturnauksessa. Cambridgen herttuatar Catherine pukeutui kirkkaan keltaiseen mekkoon, joka sai osakseen paljon huomiota, mutta vähintään yhtä paljon kommentoitiin hänen ja Williamin hilpeää ja rakkaudentäyteistä käytöstä. Pariskunnalla on kotonaan muutaman kuukauden ikäinen vauva, joten päivä tenniskatsomossa voidaan laskea aikuisten treffiajaksi.

Catherinen ja Williamin häistä on jo seitsemän vuotta, mutta pari ei vaikuta kärsivän seitsemän vuoden kriisistä. Kuva: Getty Images / Clive Brunskill
Catherinen ja Williamin häistä on jo seitsemän vuotta, mutta pari ei vaikuta kärsivän seitsemän vuoden kriisistä. Kuva: Getty Images / Clive Brunskill

6. Prinssi Harry & herttuatar Meghan

Ja nyt kun ollaan päästy kuninkaallisiin, niin Meghan ja Harry ovat olleet paljon valokeilassa tänä kesänä! Ja he näyttävät aina yhtä rakastuneilta! Oheisessa kuvassa he vierailevat Nelson Mandela -näyttelyssä. 

Sussexin herttuatar Meghan ja prinssi Harry käyttäytyvät kuin vastanaineet. Ai niin, sitähän he ovatkin! Kuva: Reuters / Arthur Edwards
Sussexin herttuatar Meghan ja prinssi Harry käyttäytyvät kuin vastanaineet. Ai niin, sitähän he ovatkin! Kuva: Reuters / Arthur Edwards

7. Sukeltaja Mikko Paasi & Krista Paasi

Kun sukeltaja Mikko Paasi palasi Thaimaasta luolapelastushommista, hän sai lentokentällä lämpimän suudelman vaimoltaan Kristalta. Paluusta uutisoi mm. Iltalehti. Hurjan seikkailun jälkeen tuntui varmasti hyvältä olla taas kotona rakkaan luona. 

8. Elina Gustafsson ja Emmi Asikainen

Myös nyrkkeilijä Elina Gustafsson ja hänen naisystävänsä Emmi Asikainen käyttäytyivät avoimen rakastuneesti, kun Elina palasi kultamitalin kanssa Sofian EM-kisoista kesäkuussa. 

Pariskunta kertoi pari viikkoa sitten Me Naisten yhteishaastattelussa, miten rakkaus alkoi ja mikä toisessa viehättää.

– Olen loppujen lopuksi tosi herkkä. Emmi on tuonut sitä esille. Meillä oli ihmeellinen luottamus toisiimme alusta alkaen, Elina paljasti.

Emmi Asikainen onnitteli Elina Gustafssonia EM-kultamitalista lentokentällä. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela
Emmi Asikainen onnitteli Elina Gustafssonia EM-kultamitalista lentokentällä. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela

Äänestä ihanin pari tai ehdota omaa suosikkiasi alla!

Nyt on sinun vuorosi ilmaista mielipiteesi!

Ketkä ovat kesän 2018 ihanin julkkispariskunta?