Joskus parhaat lahjat ovat sellaisia, joita ei kääritä lahjapaperiin. Kuva: Shutterstock
Joskus parhaat lahjat ovat sellaisia, joita ei kääritä lahjapaperiin. Kuva: Shutterstock

Saitko kutsun kesähäihin tai synttäreille? Onko päivänsankarilla jo kaikkea mahdollista? Tässä muutama lahjaidea, joka jää takuulla päivänsankarin mieleen. 

Lahjatoiveet puhuttavat. Ilta-Sanomien lukijat keskustelevat kiivaasti häälahjoista: onko osallistuminen häihin jo lahja itsessään vai pitäisikö omalla lahjallaan pyrkiä kattamaan hääjuhlien kulut? Nuorelle vastavalmistuneelle on helppo antaa käyttötavaraa ensimmäistä kotia varten, mutta entä kun päivänsankarilla on jo kaikkea mitä hän tarvitsee? Keräsimme muutaman hauskan lahjaidean tällaisiin tapauksiin. 

1. Oma puu romanttisessa metsässä 

Häämetsä on mäntymetsä, josta hääparille voi ostaa puuhun ripustettavan kyltin. Pari voi myöhemmin tulla metsäretkelle ihastelemaan romanttista metsää. Hintaan kuuluu myös todistus sekä kuva sosiaalisessa mediassa!  Vinkki: halvemmalla pääsee, jos käy itse ripustamassa kyltin lähimetsän puuhun ja ottaa siitä kuvan. 

2. Potertti joko yksin tai kaverin kanssa 

Matti Pikkujämsän maalaamat potretit ovat olleet viime aikoina suosiossa. Matille maksetaan summa etukäteen, ja pari saa käydä maalauttamassa itsensä Matilla oman aikataulunsa mukaan. Lahjan voi ostaa suoraan Holvista. 

3. Kahvi, jota ei raaski juoda 

Pauligilta voi tilata ”omaa kahvia”, johon voi lisätä kuvan, haluamansa tekstin ja tuunata tarroilla sekä valmiilla pohjilla. 

 

 

A post shared by Pauligin Paula ☕️ (@pauligin_paula) on

4. Kulinaristin suosikki

Mikäli päivänsankari rakastaa ruoanlaittoa (tai mikäli he ovat auttamattoman surkeita siinä), he ilahtuvat varmasti kokkikoulusta, jossa ammattikokin ohjauksella opetellaan jonkun herkullisen menun valmistus. Tällaisia kursseja tarjoaa esimerkiksi Kokkikoulu Espa

5. Parempaa hygieniaa toiselle puolelle maailmaa

Käymäläseura Huussi ry:n aineettomat lahjat tuovat helpotusta ihmisille, joilla asiat eivät ole niin hyvin kuin meillä. Viidellä eurolla lahjoitat välineet käymälän siivoamiseen ja kunnossapitoon, 150 eurolla saa käsienpesumahdollisuuden koko koululuokalle. Hyväntekeväisyyslahjoja on myös lukemattomilla muilla järjestöillä. 

6. Persoonallinen seteliruusu tulee tarpeeseen

Mikäli haluaa antaa rahaa persoonallisella tavalla, setelistä voi taitella ruusun. Setelikukkanen ilahduttaa ja tulee tarpeeseen. 

Lahja vaatii hieman sorminäppäryyttä, saat varmasti kiitosta lahjan saajalta. Kuva: Shutterstock 

7. Pusut, jotka säilyvät pitkään

Romanttisena lahjana voi antaa pusuja. Huulipunaa huuliin, pusu paperille, leikataan irti ja laminoidaan. Laiskempi antaa ihan vaan oikeita pusuja – eikä sekään välttämättä ole huono idea! 

Jes, Eva, Noora, Sana, Isak ja kaikki muut Skamin suosikkityypit ovat taas täällä!

Jäitkö sinäkin pari vuotta sitten koukkuun Skamiin? Et ole todellakaan ainoa.

Megasuosittu teinisarja puhutti vuonna 2017 kaikenikäisiä suomalaisia, ja sarjan neljäs kausi keräsi miljoonia katseluita Yle Areenassa. Luonnollisesti, kun sarjan ilmoitettiin päättyvän, moni pettyi.

Nyt jokaiselle sarjaa ikävöimään jääneelle on kuitenkin luvassa hyviä uutisia. Sarjan ihanien tyyppien maailmaan pääsee pian uppoutumaan kirjasarjan muodossa!

Sarjaa kustantava WSOY kertoo tiedotteessaan, että kirjasarja sisältää SKAM:in alkuperäiset käsikirjoitukset, poisleikattuja kohtauksia sekä käsikirjoittaja–ohjaaja Julie Andemin kommentteja näyttelijöille ja tekijäryhmälle. Lisäksi Andem on kirjoittanut kirjasarjaa varten jokaiseen kauteen uuden johdannon ja lopetuksen.

– SKAM:in vaikutus ylettyy maailmanlaajuisesti paitsi eri-ikäisiin katsojiin myös käsikirjoittajiin ja tuottajiin yli mediarajojen. Kirjasarja jättää aikamme merkittävimmästä mediailmiöstä fyysisen jäljen historiaan ja on Evan, Nooran, Sanan ja Isakin faneille todellinen aarre, kertoo WSOY:n lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Paula Halkola tiedotteessa.

Miksi teineille suunnattu Skam onnistui hurmaamaan aikuisetkin? Lue lisää tästä: 

Sienimetsällä tärkeintä on tunnistaa sienet, jotka aikoo kerätä. Mutta kuinka hyvin Suomen sienistö on kokonaisuudessaan sinulla hallussa?