Jos kirjoitusvirheiden lukeminen saa sinut näkemään punaista, olet juuri oikea henkilö vastaamaan tähän kyselyyn.

Me Naiset kysyi hiljattain lukijoilta, mikä suomenkielinen tai suomen kieleen pesiytynyt sana on kaikkein ärsyttävin. Kyselyyn tuli yli 10 000 vastausta. Kymmenen ärsyttävimmän sanan joukkoon pääsivät muun muassa läpändeeros, rakkauspakkaus sekä dinneri.

Kokosimme kyselyyn tulleista jokerivastauksista myös huiman 150 sanan listan. Niiden joukossa oli ärsyttävien sanojen lisäksi myös väärin kirjoitettuja sanoja, kuten sana enään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Se on yksinkertaisesti huonoa kielenkäyttöä ja ärsyttää niin megalomaanisesti, kirjoitti eräs lukija.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Listalle pääsivät myös sanat, joita käytetään usein väärin lauseessa. Sellainen on esimerkiksi sana ketä:

– Siis silloin, kun pitäisi olla ”kuka”. Aivan uskomattoman huonoa suomen kieltä ja ottaa korviin enemmän kuin mitkään sanaväännökset, koska kyse on täysin väärästä persoonamuodosta! Ihmisen älykkyysosamäärä tipahtaa omissa silmissäni, kun kuulen ketättelyä, toinen lukijamme totesi.

Nyt haluamme tietää, mikä suomen kielen väärin kirjoitetuista sanoista on mielestäsi kaikkein ärsyttävin. Valitse inhokkisi alla olevasta listasta. Jos listalta puuttuu jokin ärsyttävä sana, kerro se seuraavassa kohdassa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

Ketästä ärsyyntyjän kommentti ärsytti. Sijamuotohan siinä on väärin eikä persoona. Ja lännessä tuo on vaan murretta nominatiivissskin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla