Seitinohuet ovat taitolaji, jotka saattavat joskus lipsahtaa vahinkokännin puolelle. Silloin tuloksena saattaa olla paavikänni, pahimmillaan matokuuri. Toisin sanoen: kyllä suomen kieli on kaunis. 

Alkoholi on osa suomalaista kulttuuria, hyvässä ja pahassa. Sen todistaa jo se, että yksi kuuluisimmista suomalaisista sanoista maailmalla on kalsarikänni.

Kalsarikännit ovat nousseet otsikoihin maailmalla useaan otteeseen, kenties ensimmäistä kertaa viitisen vuotta sitten Saksassa. Toden teolla kalsarikänneistä innostuttiin vuonna 2016 julkaistujen virallisten Suomi-emojien myötä. Pantsdrunk-ilmiöstä ovat kirjoittaneet sittemmin muun muassa The Guardian, The TelegraphBusiness Insider ja BBC.

Jokainen suomalainen kuitenkin tietää, että kalsarikännit ei ole ainoa kekseliäs alkoholiin liittyvä sanamme. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rosa Meriläinen kertoi hiljattain Twitterissä vetäneensä rynnäkkökännit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Twittinsä yhteydessä Rosa pyysi Twitter-kansaa kertomaan omia alkoholin juomiseen liittyviä sanojaan. Poimimme niistä sinulle valikoiman selityksineen, jotta tiedät, mihin olet ryhtymässä, jos joku ehdottaa tykkiolutta tai kevyttä kenttähumalaa

 1. Rynnäkkökännit, rakettikännit. Se, kun kuluttaa suuria määriä alkoholia erittäin nopeasti. Seuraukset ovat usein arvaamattomat.
 2. Kärkiryyppääjä. Temptation Island Suomi -ohjelmasta tuttu termi, jonka selitys on sarjaa katsovallekin aavistuksen hämärän peitossa. Joko se, joka ottaa reippaimmin tai se, joka pääsee ensimmäisenä kunnon kohmeloon.
 3. Irlantilainen valomerkki. Se, kun väsyneen asiakkaan otsa kopsahtaa pöytään.
 4. Irlantilaiset käsiraudat. Se, kun molemmissa käsissä on tuoppi, eikä käsillä voi siksi tehdä mitään muuta, kuten vastata puhelimeen. 
 5. Seitinohuet. Useimmiten päivällä aikaan saatu kevyt humalatila, joka tuntuu, mutta ei lähde lapasesta. Taitolaji.
 6. Krapulahakuinen juominen. Eroaa humalahakuisesta juomisesta siinä, että tavoitteena on nimenomaan krapula – tai sitten on vain humoristinen ilmaus, koska lopputulos humala- ja krapulahakuisessa juomisessa on usein sama. Toki seuraavan aamun krapula saattaa myös tarjota houkuttelevan tilaisuuden löhötä sohvalla ja tuijottaa televisiota.
 7. Tuhkimokännit. Reissu, jolta palaa kotiin ilman toista kenkää. Saatetaan käyttää myös kadonneesta laukusta tai muusta omaisuudesta. 
 8. Tykkikalja. Se, kun urheilusuorituksen jälkeen menee pizzalle ja tilaa oluen, joka saapuu ennen ruokaa. Ehtii humalaan ja takaisin ennen syömistä. 
 9. Paavikännit, viikonloppupaavi. Juoda itsensä sellaiseen humalatilaan, että tarvitsee kolme avustajaa: kaksi heistä taluttaa ja yksi tulkkaa. 
 10. Lounas-blitz, täsmäkännit, salamakännit. Nopea ja suunniteltu humalatila, josta selviää parissa tunnissa. Aloitetaan aikaisin, lopetetaan aikaisin.
 11. Valoisat. Päiväkännit, ks. edellinen.
 12. Merirosvokänni. Se, kun joutuu laittamaan toisen silmän kiinni, jotta voi käyttää kännykkää.
 13. Gepardikänni. Tiukka kiihdytys ja lyhyt mutta äärimmäisen nopea sprintti tavoitteeseen eli humalaan. 
 14. Maihinnousuhumala. Humala, jossa tavoitteena on ryömivä lopputila.
 15. Tiedustelijalärvit. Kun herää ojasta keskeltä metsää, kasvot likaisina, eikä ole aavistustakaan siitä, missä on tai miten pääsee kotiin. 
 16. Mäyräkänni. Kun juo alkoholia päivätolkulla eikä osaa enää muuta kuin känistä. 
 17. Liiskat. Humalatila, jossa kaikki on hähmäistä, tuoppien määrä tuntematon ja seuraavana päivänä voi pahoin. 
 18. Matokuuri. Useamman päivän kestävä juopottelu, joka päättyy kehon ja mielen täydelliseen tyhjentymiseen.
 19. Pomppukänni. Vieterimäinen uudelleen humaltuminen eli se, kun herää edellisillan römyämisen jälkeen ja jatkaa saman tien. 
 20. Yllärikänni, vahinkokänni. Se, kun tajuaa tulleensa humalaan huomaamatta ja vahingossa. Se, kun lähtee yksille ja ryömii kotiin aamukolmelta.
 21. Vanhempainkännit. Viittaa ilmiöön, jossa perheellinen aikuinen pääsee harvinaiselle iltavapaalle ystäviensä kanssa – ja seuraukset ovat yleensä sen mukaiset. 
 22. Helikopterihumala. Humalatila, jossa pörrää ympäriinsä kuin helikopteri.

P.S. Toimitus ei suosittele mitään edellä mainituista humalamuodoista ja kannustaa valitsemaan baaritiskillä alkoholittoman vaihtoehdon. 

qwerty1233

Roope-Ankka -krapula: Herää aamulla ilman housuja, ei muista eilisestä mitään, mutta ympärillä lojuu valtava määrä rahaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla