Sussexin herttuatar Meghanin vatsaa kytätään tällä hetkellä kuumeisesti. Kysyimme herttuattaren vyötäröltä, mitä ihmettä se ajattelee moisesta.

Kuninkaalliset ovat jo vuosisatojen ajan tykänneet hoitaa hommat varsin perinteisesti – myös rakkaus-, perhe- ja parisuhdehommat. Ei siis liene suurikaan yllätys, että myös brittihovin tuoreimmalle superparille eli prinssi Harrylle, 33, ja herttuatar Meghanille, 37, on povattu varsin suoraviivaista tulevaisuutta.

Harry ja Meghan avioituivat toukokuussa. Sen jälkeen pariskunnan tärkein virstanpylväs on nähtävästi lisääntyminen. Ja voi pojat, sitä on jännitetty viime kuukausina monta kertaa!

Jo kesäkuussa Meghanin raskaus vaikutti aivan varmalta. Tärkein johtolanka oli tietenkin se, että herttuatar oli pukeutunut Irlannin Iso-Britannian suurlähetystön kesäjuhliin vyötärönseudulta hieman väljään mekkoon. Heinäkuussa Meghan ampui huhut alas hiljaisella eleganssillaan. Eli särppimällä kameroiden edessä samppanjaa.

Viime viikolla vauvahuhut käynnistyivät jälleen, kun Harry ja Meghan osallistuivat Lontoossa järjestettyyn hyväntekeväisyysgaalaan. Siniseen Jason Wun hihattomaan mekkoon pukeutuneet Meghanin vatsanseutu näytti joidenkin silmään kiistatta siltä, että siellä pötköttelee kuninkaallinen sikiö.

Selkeä vauvamasu! Kuva: Reuters
Selkeä vauvamasu! Kuva: Reuters

Öh, ei kun hetkonen? Kuva: Reuters
Öh, ei kun hetkonen? Kuva: Reuters

Brittihovi ei ole kommentoinut vauvahuhuja sanallakaan. Eli mitä ihmettä tästä pitäisi nyt sitten ajatella? Pitääkö vauvauutinen paikkansa, täh? 

Päätimme selvittää! Otimme telepaattisen yhteyden Meghanin mahaan ja kysyimme siltä, mitä herttuattaren vyötärönseutu tuumaa:

Hello Meghanin maha, mikä pössis?

”Viikonloppuna tuli herkuteltua, eli aivan hyvältä tuntuu. Himoitsen valkosipulia ja äyriäisiä. Jos et jo tiennyt, niin en saa syödä niitä, koska olen niin kovin kuninkaallinen maha, etteivät sipuli tai katkaravut sovi minulle.” 

Tämä selvä! Joidenkin mukaan sisälläsi kasvaa kuninkaallinen sikiö, eli ”masuasukki”. Totta vai tarua?

”Jaa’a, jätän tällä kertaa sanomatta muuta kuin, että voi olla tai olla olematta. Ei kun hetkonen, mitä minä selitän? Enhän minä osaa puhua. Olen maha! Eiköhän suuni kerro sitten, kun pääni sitä haluaa.”

Hyvä suunnitelma. Miltä tuntuu, kun joku jatkuvasti tapittaa ja odottaa kohdussasi tapahtuvan jänniä?

”Pakko myöntää, hedelmällisyys- ja ulkonäköpaineet ovat kovat. Meillä vatsoilla on myös tapana näyttää milloin mistäkin syystä jos joltakin. Joskus tuhdin lounaan, joskus turvotuksen, joskus väljän koltun vuoksi. Tutkimattomat ovat vatsojen tiet, joten en lähtisi vetämään masuista suuria johtopäätöksiä.”

Oh dear, aivan totta. Kiitos telepaattisesta haastattelusta, Meghanin maha!

Kukapa ei rakastaisi jyväskyläläisiä – noita Keski-Suomen nöyriä kingejä!

Tiesit jo ehkä, että turkulaisista saa aivan parhaita ystäviä, että Oulusta tulevat Suomen itsevarmimmat ihmiset ja että tamperelaiset ovat mukavan mutkattomia

Nyt Me Naiset listasi asiat, jotka tekevät jyväskyläläisistä varsin rakastettavia.

 1. Kun sinulla on jyväskyläläinen kaveri, opit puhumaan kirjakieltä melkein huomaamattasi. Keski-Suomi ei ole murrevapaata aluetta, mutta jyväskyläläinen suodattaa turhat rönsyt kielestään ja puhuu todella selkeästi. Väärin ymmärtämisen vaaraa ei ole.
   
 2. Selkeys on mukana myös kaikessa jyväskyläläisten toiminnassa. Jos jyväskyläläinen puhuu jostain, hän myös tarkoittaa sitä ja pitää päätöksistään kiinni. Onko parempaa ystävää kuin jyväskyläläinen? (No, ehkä turkulainen pääsee lähelle.)
   
 3. Jyväskyläläinen rakastaa kaupunkiaan ja varsinkin sen vireää kävelykatua. Sitä, mitä Kauppakadulta ei löydy, ei jyväskyläläinen tarvitse.
   
 4. Jyväskyläläiset rakastavat ulkoilua ja seikkailuja monipuolisissa luontokohteissa. Kaupungista löytyy luontopolkuja, kiipeilymahdollisuuksia sekä tietenkin suuri ja mahtava Laajavuori. Laskettelemaan pääsee siis melkein keskustassa, ja samalla voi ihailla Matti Nykäsen tutuksi tekemää hyppyriä.
   
 5. Onkohan Suomessa muita yhtä kunnollisia ja hyväkuntoisia kaupunkilaisia? Mäkinen maasto ja kauniit ulkoilureitit pitävät jyväskyläläiset liikkeessä – sekä kohottavat nopeasti junantuomankin kuntoa.


  Jyväskyläläiset ovat tottuneet siihen, että kaupungin silloilla tuulee aina. Kuva: Shutterstock
  Jyväskyläläiset ovat tottuneet siihen, että kaupungin silloilla tuulee aina. Kuva: Shutterstock   

 6. Tosin, kaupunki on ihanan kompakti. Sen ympäri ja läpi jaksaa kävellä ja pyöräillä heikompikuntoinenkin. Jyväskylässä tuntuu kuin kaikki tärkeä olisi sijoitettu viiden kilometrin säteelle, mutta silti sieltä löytyy kaikkea. Jyväskylä = iso minijyvänen. Eli sellainen ihastuttavan pieni, mutta kokoaan suurempi kylä!
   
 7. Maan kaunein yliopistokampus sijaitsee Jyväskylässä. Vaikka akateeminen maailma ei muuten kiinnostaisikaan, jyväskyläläinen käy mielellään ulkoilemassa kampusalueilla ja imee kulttuurin sekä sivistyksen ilmaa siellä. Lähde mukaan ja pyydä jyväskyläläistä ystävääsi tai tuntematonta näyttämään ainakin Alvar Aallon suunnittelemat rakennukset.
   
 8. Jyväskylä tunnetaan muutenkin opiskelijakaupunki-imagostaan. Se on yksi suomalaiskaupungeista, jossa on väkilukuun suhteutettuna eniten opiskelijoita. Eläväinen ja nuorekas opiskelijakulttuuri tarttuu helposti, ja elämä pysyy vireänä tässä jatkuvasti kehittyvässä kaupungissa.
   
 9. Kaupungissa on myös maan ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta, joka on jo yksistään loistava syy kutsua Jyväskylää Suomen Ateenaksi.
   
 10. Jyväskyläläiset eivät pelkää vettä! Rannat ovat lähellä, ja joka paikassa pääsee uimaan. Ollaanhan keskellä Järvi-Suomea! Vesireittejä pitkin pääsee aina vaikka Lahteen saakka, ja Rantaraitti on yksi Suomen kauneimmista ulkoilureiteistä.
   
 11. ”Jyväskyläläiset ovat sellaisia itsevarmoja menestyjiä, jotka eivät tee itsestään numeroa”, kertoo yksi jyväskyläläisten ystävä, joka vierailee usein kaupungissa. Ammattikorkeakoulussa sijaitseva Tiimiakatemia on upea esimerkki jyväskyläläisestä menestystarinasta. Noin 25 vuotta sitten perustettu Tiimiakatemia uskoo tietenkin tiimityöskentelyyn ja yhdessä tekemällä oppimiseen, ja sieltä on käynnistynyt monia onnistuneita yritysprojekteja.
   
 12. Jyväskyläläinen osaa juhlia ja nauttii kulttuurista. Suurajot, Jyväskylän kesä, Wemmi-markkinat… Melkein joka viikko kaupungissa on joku suuri tapahtuma.  
   
 13. Mutta kun jyväskyläläinen juhlii, hän tekee sen tyylillä. Kun baarissa on vaikkapa oululainen, tamperelainen ja jyväskyläläinen, oululainen kertoo härskeimmät jutut, tamperelainen juhlii pisimpään ja jyväskyläläinen lähtee kotiin silloin, kun bileet ovat vielä parhaimmillaan!
   
 14. Rakastatko makeaa? Suuntaa silloin Vaajakoskelle, tuohon kaupunginosaan, joka on tuttu herkullisesta Pandan-tehtaasta ja Naissaaren viehättävästä kahvilasta. Ihminen ei voi olla koskaan onneton, jos hänellä on laku- ja suklaatehdas naapurissa.
   
 15. Jyväskylä ja sen asukkaat ovat kätevästi keskellä Suomea. Tarvitseeko tähän enää muita perusteluja?
  Leppoisaa kylämeininkiä. Tietenkin Jyväskylässä! Kuva: Shutterstock
  Leppoisaa kylämeininkiä. Tietenkin Jyväskylässä! Kuva: Shutterstock

 

Kerro sinäkin mielipiteesi alla!

Millaisia jyväskyläläiset ovat sinun mielestäsi? Sana on vapaa alla olevassa kommentointikentässä.

Jes, Eva, Noora, Sana, Isak ja kaikki muut Skamin suosikkityypit ovat taas täällä!

Jäitkö sinäkin pari vuotta sitten koukkuun Skamiin? Et ole todellakaan ainoa.

Megasuosittu teinisarja puhutti vuonna 2017 kaikenikäisiä suomalaisia, ja sarjan neljäs kausi keräsi miljoonia katseluita Yle Areenassa. Luonnollisesti, kun sarjan ilmoitettiin päättyvän, moni pettyi.

Nyt jokaiselle sarjaa ikävöimään jääneelle on kuitenkin luvassa hyviä uutisia. Sarjan ihanien tyyppien maailmaan pääsee pian uppoutumaan kirjasarjan muodossa!

Sarjaa kustantava WSOY kertoo tiedotteessaan, että kirjasarja sisältää SKAM:in alkuperäiset käsikirjoitukset, poisleikattuja kohtauksia sekä käsikirjoittaja–ohjaaja Julie Andemin kommentteja näyttelijöille ja tekijäryhmälle. Lisäksi Andem on kirjoittanut kirjasarjaa varten jokaiseen kauteen uuden johdannon ja lopetuksen.

– SKAM:in vaikutus ylettyy maailmanlaajuisesti paitsi eri-ikäisiin katsojiin myös käsikirjoittajiin ja tuottajiin yli mediarajojen. Kirjasarja jättää aikamme merkittävimmästä mediailmiöstä fyysisen jäljen historiaan ja on Evan, Nooran, Sanan ja Isakin faneille todellinen aarre, kertoo WSOY:n lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Paula Halkola tiedotteessa.

Miksi teineille suunnattu Skam onnistui hurmaamaan aikuisetkin? Lue lisää tästä: