Taukoskumppa–podcastissa Radio Aallon Suvi Hartlin pohtii rahankäyttöä. Kuva: Juha Salminen
Taukoskumppa–podcastissa Radio Aallon Suvi Hartlin pohtii rahankäyttöä. Kuva: Juha Salminen

Rahan lainaaminen ystävälle päättyy yllättävän usein ikävästi –  pahimmillaan rahasotkut voivat pilata jopa koko ystävyyden.

Me Naisten ja Radio Aallon Taukoskumpalla pohditaan tällä viikolla, kannattaako kaverille lainata rahaa. 

Jenni Alexandrova kertoo vipanneensa ystävälleen toista tuhatta euroa. Isosta summasta tehtiin kuitenkin lainapaperit, eikä takaisinmaksun kanssa ollut mitään ongelmia.

– Me tehtiin ihan kirjallinen sopimus ja suunnitelma, milloin hän maksaa lainan takaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Mulla ei ole koskaan ollut ongelmia lainata kavereille rahaa. Mutta en yleensä ala lainailla mitään paria kymppiä tai satasta. Sillä menneisyys on osoittanut, että sellaisten rahojen takaisin saanti on paljon hankalampaa kuin esimerkiksi tuhannen euron lainan, Jenni  sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suvi Hartlin taas on kokenut kantapään kautta tilanteen, jonka jälkeen hän päätti, ettei koskaan enää lainaa rahaa.

– Uudehko ystäväni, jolla oli vaikea elämäntilanne, pyysi minulta 2000 euroa lainaksi. Minulla oli rahaa säästössä, joten ajattelin, että toki autan. Me ei tehty mitään paperia, mutta puhuimme kuukauden maksuajasta.

Laina-aika kuitenkin venyi ja venyi. Puolen vuoden päästä, ja toistuvien muistutusten jälkeen, Suvi sai lainarahansa takaisin.

– Ne oli mun rahoja, mutta jouduin pyytelemään niitä takaisin – ja siitä tuli huono omatunto. Lopulta ystävä lakkasi vastaamasta viesteihin. Se ihmissuhde oli sitten mennyt. 

Miten ”muilla maksattajat” voi laittaa kuriin? Millä kikoilla raha-asiat saa hoidettua kavereiden kesken tasapuolisesti? Kuuntele jakso Suplasta tai tästä: 

 


Taukoskumppa-podcast on Radio Aallon ja Me Naisten sarja, joka julkaistaan Suplassa ja menaiset.fissä. Uusi jakso ilmestyy torstaisin. Jenni Alexandrovan, Suvi Hartlinin ja Hanna Kinnusen kanssa studiossa vuorottelevat Me Naisten Hanni Maula ja Tanja Hakamo.

Aiemmat Taukoskumppa-jutut löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla