Kuvat
Juha Salminen
Taukoskumppa–podcastissa Radio Aallon Hanna Kinnunen kertoo rajusta synnytyksestään.
Taukoskumppa–podcastissa Radio Aallon Hanna Kinnunen kertoo rajusta synnytyksestään.

Jostain syystä synnytyskipua glorifioidaan, vaikka se on vain kipu muiden joukossa. Taukoskumpan K18-jakossa puidaan syntymän ihmettä.

Me Naisten ja Radio Aallon Taukoskumpalla pohditaan tällä viikolla, ihannoidaanko Suomessa synnytyskipua. 

Hanna Kinnunen epäilee, että luomusynnytysten hehkutus linkittyy täydellisen elämän tavoitteluun.

– Miten se tekee äidistä paremman, jos ei käytä kipulääkettä silloin, kun pusertaa sitä vesimelonia pois? Minusta se liittyy täydellisen naiseuden etsintään. Ajatellaan, että kaikki on ehyttä ja täydellistä, kun minä synnytän vedessä, ilman mömmöjä, valaan laulua kuunnellessa – eikä minun välilihani repeä, koska olen hieronut sitä ja joogannut jo puoli vuotta ennen synnytystä, Hanna latelee.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Mä olen se! Mä tein tota! Ajattelin, että minä koen kaiken ja olen täysissä järjissäni, kun lapsi syntyy, Suvi Hartlin nauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Jaksoin pitkään kertoa, kuinka en ottanut synnytyksessä ensimmäistäkään särkylääkettä. Sitten aloin miettiä, että miksi mä kerron tästä ihmisille? Siihen synnytykseen se täydellisyys nimittäin jäi, sen jälkeen olen ostanut porkkanasoseet valmiina kaupasta, en mä jaksanut enää, Suvi jatkaa.

Hanna Kinnusen esikoisen syntymä oli täysin toisenlainen kokemus.

– Kun lähdin esikoista synnyttämään, mulla oli tunne, että kaikki ei mene putkeen. Ainoa tavoite on se, että minä ja lapsi tullaan hengissä synnäriltä kotiin. 

Pitkän synnytyksen jälkeen Hanna joutui lopulta sektioon.

– Sektiovaiheessa oli vielä läheltä piti -tilanne, että käykö minulle huonosti vai hyvin. Lopulta kaikki meni hyvin, mutta se toipuminen oli tosi pitkä, Hanna muistelee.

Kuuntele jakso Suplasta tai tästä: 

 

Taukoskumppa-podcast on Radio Aallon ja Me Naisten sarja, joka julkaistaan Suplassa ja menaiset.fissä. Uusi jakso ilmestyy torstaisin. Jenni Alexandrovan, Suvi Hartlinin ja Hanna Kinnusen kanssa studiossa vuorottelevat Me Naisten Hanni Maula ja Tanja Hakamo.

Aiemmat Taukoskumppa-jutut löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla