Tiijäkkö nää Toripolliisin? Kuva: Shutterstock
Tiijäkkö nää Toripolliisin? Kuva: Shutterstock

Me Naisten heleppo testi kertoo, onko sinusta porisemaan oululaisten kanssa.

Kerroimme tänä vuonna, että Suomen itsevarmimmat tyypit tulevat Oulusta. Kenties hauskimmat ja menestyneimmätkin. Jos kaikki voisivat olla oululaisia, maailma olisi yksinkertaisesti parempi paikka.

Nyt voit kokkeilla testillämme, olisiko sinusta oululaiseksi menestyjäksi kielen perusteella. Vai kaipaatko sittenkin tulukkia Oulun-matkallasi?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Häätyy olla Uuveltakavulta

Ei tämä testi kerro Oulun murteen osaamisesta juuri mitään - se vain keikaroi Oulun murteessa käytetyillä sanoilla, joista suuri osa tunnetaan myös muilla murrealueilla. Todellinen murteen osaamisen testi sisältäisi kuullun ymmärtämistestin sekä eräiden oikeinkirjoitussääntöjen testaamisen. Lopulta murteissa on kysymys puheen rytmistä, intonaatiosta ja muutamista ääntämisen yksityiskohdista. Niiden testaamiseen eivät riitä tämän testin vaihtoehto-ruksaukset, tuskin tulevaisuuden tekoälykään.

Oululainen

Se odottaminen on kuule venata. "Venailen täällä". Ja pyörällä vintataan. "Vinttaan sinne pyörällä". Voi myös yksinkertaisesti käyttää "Vinttaan sinne" ilman, että kertoo, että millä kulkupelillä. Yleisesti oletetaan, että polkupyörällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla