Tutkimukset kertovat, että kissa- ja koiraihmiset ovat hieman erilaisia. Kumpi lemmikki sopii sinun luonteellesi oikeasti paremmin? Tee testi!

Koiran tiedetään vaikuttavan ihmisen hyvinvointiin monin tavoin. Koira on esimerkiksi personal trainer, sillä sen kanssa on lähdettävä ulos monta kertaa päivässä. Me Naiset kertoi aiemmin, että koiran rapsuttaminen laskee stressitasoa ja sen kanssa nukkuminen parantaa unta.

Koiranomistajilla on tutkimusten mukaan vähemmän päänsärkyä ja perusflunssaa, ja koira voi vähentää allergiariskiäkin. Koira tunnistaa omistajan surun ja yrittää usein myös lohduttaa. Lisäksi koiranomistajat elävät pidempään kuin ne, joilla ei ole koiraa. Koira rakastaa omistajaansa luultavasti enemmän kuin kissa. 

Kissoihin ei välttämättä liitetä yhtä paljon positiivisia tutkimustuloksia kuin koiriin, mutta kissanomistajat ja kissarakkaat tietävät silti, miten ihania kissat ovat. Myös kissa parantaa omistajansa mielialaa. Kissat alentavat omistajansa stressitasoa ja vähentävät ahdistuneisuutta, ja kissanomistajat kuolevat muita epätodennäköisemmin sydänperäisiin sairauksiin

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kissa nauttii todennäköisesti enemmän ihmisten seurasta kuin vaikkapa syömisestä. Kissan omistaminen on ilmeisesti myös ekologisempaa kuin koiran, ja erityisesti naisille kissa voi olla aivan yhtä hyvä kumppani kuin koira.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta millaisia koira- ja kissaihmiset todellisuudessa ovat? Millaiset luonteenpiirteet paljastavat, että ihmiselle sopii paremmin koira kuin kissa, ja toisin päin?

Laadimme testin, jolla voit mitata luonteenpiirteitäsi. Sen jälkeen kerromme, kumpi lemmikki sinulle sopii oikeasti parhaiten!

Lähteinä käytetty myös: Helsingin SanomatPsychology Today, Insider, Live Science

Vierailija

Minulla toimi! Antoi vastauksen, että olen kissa- että koiraihminen ja perheestämme löytyy sekä kissoja että koiria ja ne ovat alunperin minun hankkimiani. Mukava testi:). Pitää täysin paikkaansa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla