Kuvat
Shutterstock ja Colourbox
Tässä testissä laskimen käyttö on kielletty!
Tässä testissä laskimen käyttö on kielletty!

Uskotko olevasi hyvä laskemaan päässä? Laita aivosi työhön ja testaa, miten hyvin selviydyt Me Naisten yhteenlaskutestistä. 

Millainen matikkapää sinulla on? Suoriuduitko koulun matematiikan tunneilla loistavasti tai ainakin melko hyvin, vai oliko matikka sinulle yhtä tuskaa? 

Matematiikkaan liittyy monia uskomuksia ja ennakkoluuloja. Yksi on se, että joiltakin ihmisiltä matematiikka ei yksinkertaisesti onnistu. Me Naisten haastattelema matemaatikko Pauliina Ilmonen totesi taannoin, että matematiikkaan liittyvät asenteet opitaan pienenä. 

– Jos lapsi ei osaa matematiikkaa, se johtuu useimmiten siitä, ettei hän ole harjoitellut. Kuvitellaan, että kielet oppii harjoittelemalla, mutta matikkaa joko tajuaa tai ei. Ei. Takapuolesta se on kiinni.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Niinpä! Matikkaa kannattaa harjoitella. Erityisesti päässälaskut ovat mitä loistavinta aivojumppaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Moni saattaa kuvitella, että päässälaskutaitoa ei nykyään tarvita, sillä laskin löytyy jokaiselta taskusta eli kännykästä. Tosiasia kuitenkin on, että päässälaskutaitoa tarvitaan arjessa tuon tuosta. Yksinkertaisia pluslaskuja, kertolaskuja ja prosenttilaskuja tulee tehtyä yllättävän usein asiaa sen kummemmin ajattelematta. 

Testaa, kuinka hyvin selviydyt yhteenlaskuista ilman laskinta! (Äläkä sitten käytä salaa laskinta, senkin lurjus.)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla