Kuva: <span class="photographer">Anna Huovinen</span>
Kuva: Anna Huovinen

Paula Noronen vastaa humoristisessa juttusarjassa Me Naisten lukijoiden kinkkisimpiin arjen kysymyksiin. Jos kaipaat asiatonta totuutta asiaasi, Noronen neuvoo!

Lukija kysyy: Vihaan sitä kun jotkut ystäväni kuvaavat aina kun nähdään ja laittavat kuvan someen. En halua päätyä kenenkään someen koska näytän kuvissa tyhmältä. Miten voisin nätisti sanoa, että ei saa ottaa kuvaa? Elias 41

Noronen vastaa: Hei Elias! Hyvä ja ajankohtainen kysymys! Ymmärrän sinua oikein hyvin. Useinhan tilanne menee niin, että näet ystävän, ystävä ottaa teistä kuvan ja laittaa sen sitten someen. Kuva on yleensä hänen naamansa osalta onnistunut, mutta ainakin itse näytän noissa tilanteissa lähinnä samalta kuin ylinopeuskameratallenteissa.

Elias, muistatko ajan, kun vielä kuvattiin VHS-videoita? Niitä tallenteita tehtiin huolella ja harkiten. Isä kuvasi painavalla videokameralla ja selosti näkemäänsä mikrofoniin: ”No niin eli katsokaas mikä upea maisema tuolla on ja siinä äiti ja lapset. Upeaa on ja tuolla kävelee joku paikallinen. Ja nyt aletaankin tästä pikkuhiljaa sitten siirtymään taksiin, lentokentälle ja Rodoksen koneeseen.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nykyään reissuilla ei edes kunnolla nähdä missä ollaan, kun matkustaminen menee näin:

  1. Saavutaan kohteeseen ja kerrotaan somessa, että täällä ollaan.
  2. Kävellään kohteessa ja otetaan kuva Instagram-tarinoihin.
  3. Aletaan selata, että ketkä kaikki ovat kuvan Insta-tarinoista nähneet.
  4. Otetaan uusi kuva ja laitetaan se myös tarinoihin.
  5. Toistetaan kohta 3.
  6. Toistetaan kohtaa 2-5 niin kauan kuin matkaa on jäljellä.
  7. Kotiinlähdön hetkellä ilmoitetaan somessa, että: ”Täältä tullaan. Oli hieno reissu!”.

Itse olen täysin samanlainen ja roikun kännykässäni jatkuvasti.  Ihan sama vaikka vieressä purkautuisi tulivuori.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eräänä päivänä minulle tuli täysi kyllästyminen Insta-, Face-, sähköposti- ja whats up -looppiin. Päätin, että nyt riittää ja laskin puhelimen sohvalle ja nostin katseeni ylös. Säikähdin, kun en tajunnut, kuka sohvalla istui. Meinasin jo soittaa poliisit kunnes tajusin, että se oli lapseni! Hän oli kasvanut niin paljon, etten tunnistanut. Koko sen ajan kun olin tuijottanut puhelinta. No, ei näin tapahtunut oikeasti, mutta mitä jos tapahtuisi?

Elias, anteeksi, tästä ei tainnut olla apua. Sano ystävällesi, että sinusta ei saa ottaa kuvaa koska:

  1. Olet etsintäkuulutettu tai
  2. Olet vampyyri, etkä näy valokuvissa.

Lähetä oma kysymyksesi Noroselle! 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

Voisiko sen vaan sanoa ihan suoraan: en halua kuvaani someen, en anna lupaa jakaa kuvaa. Ei siihen sen kummempaa syytä tarvita. Lupahan pitäisi aina kysyä. Tosi pönttö kaveri on, jos siitä huolimatta jakaa! Pönttöjä kannattaa vältellä.

Hienotunteisuutta vaaditaan

Hauskasti kirjoitettu! Ja niin totta. :) En halua itsekään muiden somekuviin. Ja jos otan muista kuvia, pidän ne vain itselläni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla