Paula Noronen vastaa humoristisessa juttusarjassa Me Naisten lukijoiden kinkkisimpiin arjen kysymyksiin. Jos kaipaat asiatonta totuutta asiaasi, Noronen neuvoo!

Lukija kysyy: ”En osaa tutustua ihmisiin. Tuntuu, että se on monille niin helppoa, mutta itse en sitä osaa. Olisiko jotain vinkkejä?” Suski

Noronen vastaa: Moi Suski. Mielenkiintoinen kysymys. En itsekään ole kovin hyvä tutustuja, mutta olen ymmärtänyt, että avoimuus auttaa. Kun antaa itsestään jotain muille, pääsee lähemmäs heitä. Olen testannut ja tuntuu toimivan.

Lapsena tutustuminen oli helppoa, mutta tavat joilla uusi ystäviä silloin hankittiin, eivät kestä nykypäivänvaloa. Olin viisivuotias, kun huomasin naapuritalon pihassa uuden lapsen muuttokuorman vieressä. Menin paikalle puupyssy kädessäni, osoitin sillä tulevan ystäväni isää ja kysyin: ”Tulisko sun lapsi mun kanssa leikkimään?” Olemme edelleen ystäviä. Helppo tapa, mutta en suosittele aikuiselle – edes leikkiaseella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos aikuinen pysäyttää jonkun kaupungilla ja tykittää, että ”Ootko mun kanssa töiden jälkeen? Tule meille? Tai mä tulen teille? Syödään popcorneja ja tehdään verivalat?”, on lähestymiskielto todennäköisempi lopputulos kuin uusi ystävyys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hanki harrastus tai vaikka mieskaveri

Suski, sanotaan, että harrastukset ovat hyvä keino hankkia uusia ystäviä. Ymmärrän sen toki olevan ajatuksena vaivalloinen: mitä sitä sitten harrastaisi ja millä ajalla?

Lapsille on olemassa hienoa mieskaveritoimintaa, jossa vaikka isätön lapsi saa tehdä asioita miespuolisen aikuisen kanssa. Suski, et tietenkään voi aikuisena käyttää tätä hienoa palvelua, mutta mieskaverista voisi tietysti olla hyötyä ja apua. Mieskaveri voisi kertoa esimerkiksi naiselle, mitä naisen ihastus tarkoittaa viesteissään kun hän kirjoittaa että: ”En ehdi nähdä, kun olen menossa kaverin luokse teelle”.

Mieskaveri kertoisi, että ei se ole oikeasti menossa teelle, vaan todennäköisesti sillä on joku toinen. Tai jos ihastus viestittää, ettei näkeminen onnistu ensi viikollakaan työkiireiden kanssa, voi mieskaveri todeta ettei ihastus todennäköisesti ole tarpeeksi kiinnostunut sinusta.

Sanotaan, että ihmisellä pitäisi olla kuusi luottoystävää. Se perustuu siihen, että kun ihmisestä aika jättää, niin nämä kuusi ovat arkunkantajia. Hieno ajatus. Laskin omani ja sain juuri ja juuri kuusi kasaan, jos Alepan ruokalähetti ja Spotifyn mainosääni lasketaan.

Suski, toivottavasti tästä oli apua!

Lähetä oma kysymyksesi Noroselle! 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla