Toisille perjantai 13. päivä on vain yksi päivä muiden joukossa, toisille se tietää huonoa onnea. Kuva: Shutterstock
Toisille perjantai 13. päivä on vain yksi päivä muiden joukossa, toisille se tietää huonoa onnea. Kuva: Shutterstock

Perjantai 13. päivän kunniaksi laadimme testin, jonka avulla voit selvittää, kuinka taikauskoinen olet. Olet taikauskoinen!

 

Jep, olet todella taikauskoinen – sekä erittäin perehtynyt asioihin, jotka tuottavat onnea ja epäonnea. Hyvä onni seuraa sinua varmasti kaikkialle!


Et ole taikauskoinen laisinkaan

 

Taikausko, silkkaa hölynpölyä! Ehkä onkin ihan fiksua suunnata energiansa johonkin muuhun kuin mustien kissojen kyttäämiseen.


Sinussa on hieman taikauskoa!

 

Olet omaksunut muutamia taikauskoisten tapoja, mutta et ota juttua liian tosissasi. Sinulla on terve suhtautuminen asiaan – taikausko pieninä annoksina piristää elämää.


Mitä tapahtuu ihmiselle, joka talloo vahingossa kantapäillesi?


Vältätkö numeroa 13?


Mitä teet, kun näet mustan kissan kadulla?


Mitä tapahtuu, jos kokeilee toisen vihkisormusta?


Saako käsilaukun laskea lattialle?


Uskotko saunatonttuun?


Mitä teet, kun sinulta irtoaa ripsi?


Olet syömässä joulupuuroa. Kiinnostaako manteli?


Miksi tupakkaa ei kannata sytyttää kynttilällä?


Tiskialtaassasi olevat aterimit ovat ristissä. Mitä teet?

 

Jes, Eva, Noora, Sana, Isak ja kaikki muut Skamin suosikkityypit ovat taas täällä!

Jäitkö sinäkin pari vuotta sitten koukkuun Skamiin? Et ole todellakaan ainoa.

Megasuosittu teinisarja puhutti vuonna 2017 kaikenikäisiä suomalaisia, ja sarjan neljäs kausi keräsi miljoonia katseluita Yle Areenassa. Luonnollisesti, kun sarjan ilmoitettiin päättyvän, moni pettyi.

Nyt jokaiselle sarjaa ikävöimään jääneelle on kuitenkin luvassa hyviä uutisia. Sarjan ihanien tyyppien maailmaan pääsee pian uppoutumaan kirjasarjan muodossa!

Sarjaa kustantava WSOY kertoo tiedotteessaan, että kirjasarja sisältää SKAM:in alkuperäiset käsikirjoitukset, poisleikattuja kohtauksia sekä käsikirjoittaja–ohjaaja Julie Andemin kommentteja näyttelijöille ja tekijäryhmälle. Lisäksi Andem on kirjoittanut kirjasarjaa varten jokaiseen kauteen uuden johdannon ja lopetuksen.

– SKAM:in vaikutus ylettyy maailmanlaajuisesti paitsi eri-ikäisiin katsojiin myös käsikirjoittajiin ja tuottajiin yli mediarajojen. Kirjasarja jättää aikamme merkittävimmästä mediailmiöstä fyysisen jäljen historiaan ja on Evan, Nooran, Sanan ja Isakin faneille todellinen aarre, kertoo WSOY:n lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Paula Halkola tiedotteessa.

Miksi teineille suunnattu Skam onnistui hurmaamaan aikuisetkin? Lue lisää tästä: 

Sienimetsällä tärkeintä on tunnistaa sienet, jotka aikoo kerätä. Mutta kuinka hyvin Suomen sienistö on kokonaisuudessaan sinulla hallussa?