Oletko älykäs kuin bordercollie vai sähäkkä kuin jackrussellinterrieri? Testi kertoo, mitä koirarotua muistutat henkisesti. 

Tiesitkö, että Suomessa on jo enemmän koiria kuin Helsingissä asukkaita? Tilastokeskuksen mukaan Suomessa on yhteensä noin 700 000 koiraa. 

Karvakavereiden suosio ei ole mikään ihme: koira on rakas perheenjäsen, joka vaikuttaa lisäksi positiivisesti omistajansa terveyteen.

Ensimmäinen asia, jota koirasta haaveileva pohtii on tietenkin se, millainen koira sopisi juuri omaan perheeseen. Tehtävä ei ole välttämättä helppo, sillä valinnanvaraa on runsaasti. Suomessa on Kennelliiton mukaan rekisteröitynä noin 320 erilaista koirarotua. Kansainvälinen koiranjalostusliitto FCI on jakanut koirarodut kymmeneen ryhmään, esimerkiksi sellaisiin kuin lammas- ja karjakoirat, terrierit ja seura- ja kääpiökoirat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suomen ylivoimaisesti suosituin koirarotu oli viime vuonna labradorinnoutaja. Kymmenen suosituimman rodun listalle mahtuvat myös suomenajokoira, saksanpaimenkoira ja jackrussellinterrieri. Eikä sovi unohtaa, että rotukoirien lisäksi Suomessa on tuhansia hurmaavia sekarotuisia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka kaikki koirat periytyvät sudesta, ovat koirarodut keskenään todella erilaisia niin ulkonäöltään kuin luonteeltaan. Terrierit ovat yleensä tarmokkaita ja valppaita, bordercolliet älykkäitä, mäyräkoirat melko itsepäisiä. 

Sanotaan, että koira ja omistaja näyttävät usein toisiltaan. Sekin on tutkittu, että koiran ja omistajan luonteet voivat muistuttaa toisiaan häkellyttävän paljon. 

Oletko koskaan pohtinut, mitä koirarotua muistutat luonteeltasi? Nyt se selviää. Laadimme nimittäin testin, joka paljastaa, mitä koirarotua muistutat henkisesti. 

Testaa seuraavaksi, oletko luonteeltasi enemmän koira- vai kissaihminen:

Vierailija

"Olet kuin mäyräkoira!

Sinussa on paljon samaa kuin mäyräkoirassa. Suomen suosituimpiin koirarotuihin kuuluva mäyräkoira on rohkea, ystävällinen ja tasapainoinen luonne, aivan kuten sinäkin. Olet suuri persoona, karismaattinen oman tiesi kulkija. Ulkomuotosi saattaa hämätä, sillä suloisen pintasi alta löytyy melkoisen itsepäinen tyyppi. Viihdyt usein mainiosti kotisohvalla, mutta rakastat myös liikuntaa ja kaikenlaisia kepposia!"

Ei päde:
- rohkea (välttelen liikaa jännittäviä ja ahdistavia asioita)
- rakastat liikuntaa
- rakastat kepposia

Pätee:
- oman tiesi kulkija, itsenäinen (siinä mielessä, että viihdyn paljon yksin enkä helposti tartu joukkohenkeen; en kuitenkaan ole itsenäinen aikuismaisella, elämässä etenevällä tavalla)
- melkoisen itsepäinen
- viihdyt kotisohvalla (jos sänkykin lasketaan)

Sisältö jatkuu mainoksen alla