Miltä sinun vatsasi näyttää? Lähetä siitä kuva, ja olet mukana edistämässä kaikenlaisten vatsojen ilosanomaa.

Maha, masu, vatsa, pötsi, massu... Rakkaalla – ja parjatulla – lapsella on monta nimeä.

Vatsan seutu on monelle kehon kipukohta. Vallitseva kauneusihanne hyväksyy kyllä kehon kurvit: muhkeaa peppua tavoitellaan nyt kenties enemmän kuin koskaan. Yhteen kehon kohtaan harva kuitenkaan toivoo ”ylimääräistä” muotoa – ja se on vatsa. Mahaa piilotellaan, sitä hävetään, sen poimuja yritetään poistaa jumppaamalla. Pluskokoiset, kurvikkaat mallitkin ovat usein melko timmejä juuri vatsan seudulta.

Diili-ohjelmasta ja kilpapelaamispiireistä tuttu Miisa Nuorgam julkaisi hiljattain Instagramissa rehellisen kuvan mahamakkaroistaan. Me Naisten haastattelussa Miisa kertoi, että peittelee vatsaansa somessa, vaikka oikeasti pitää siitä. Hän toivoi, että muutkin olisivat kiltimpiä omille vatsoilleen ja ylpeitä niistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miisan teko keräsi Me Naisten somessa paljon kommentteja ja kehuja.

– Olkaa ihmiset onnellisia sellaisena kuin olette. Jos kroppa toimii moitteettomasti, olette lottovoittajia. Itse olen pitkällä sairaslomalla enkä pysty kunnolla kävelemään. Terveys on kultaakin kalliimpaa. Vatsamakkaroista tai muista ulkonäkövioista on niin turhaa valittaa, yksi kommentoija kirjoitti.

Artikkeli kirvoitti esimerkiksi Facebookissa myös toisenlaisia kommentteja. 

– Keskivartalolihavuus on vaarallista – pyrin itsekin siitä eroon. Kehopositiivisuus valitettavasti tarkoittaa sitä, että pitää olla positiivinen kehon sairastuttamisen kanssa, eräs kommentoi.

Kroppa ei määritä kenenkään arvoa

Totuus on kuitenkin se, että kehopositiivisuus ei ole ikinä tarkoittanut sitä, että ylipainoa ihannoidaan. Se tarkoittaa, että yli- tai alipaino, vatsamakkarat, muhkurat, selluliitti, raskausarvet, näkyvät luut tai allit eivät määritä kenenkään ihmisarvoa.

Kerroimme aiemmin, että esimerkiksi psykologi Reetta Puurosen mielestä on kummallinen ajatus, että kehopositiivisuus tekisi lihavuudesta muodikasta tai antaisi syyn lopettaa liikunta. 

– Eihän itsensä hyväksyminen ja rakastaminen tarkoita, etteikö voisi laihduttaa tai tehdä muita muutoksia, jos niistä tulee parempi olo, Puuronen sanoi.

Tosiasia on myös se, että lähestulkoon jokainen hoikkakin vatsa muodostaa ”makkaroita”, kun ihminen istuu. Monet fitness-harrastajat ovat Instagramissa todistaneet, että saman kropan saa näyttämään kuvissa todella erilaiselta ihan vain asentoa muuttamalla.

Enemmän masuja näkyviin

Loppujen lopuksi Miisan kuva ja sen herättämä keskustelu todistavat, että erilaisia vatsoja nähdään julkisuudessa varsin vähän.

Me Naiset haluaa nyt muuttaa tilanteen. Haluamme näyttää, miten paljon erilaisia vatsoja todella on olemassa. Siinä kaipaamme juuri sinun ja mainion vatsasti apua.

Lähetä meille siis kuva vatsastasi. Voit lähettää kuvan, oli suhteesi vatsaasi ihan millainen vain: pidit masustasi tai et, oli se sitten pyöreä, litteä, muhkurainen, lihaksikas tai pehmeä. Voit lähettää myös kahden kuvan kollaasin, jossa näkyy, miltä vatsasi näyttää ”imartelevassa” asennossa ja rentona, kun istut tai seisot.

Koostamme kuvat juttuun, jolla haluamme vastata Miisan tärkeään pyyntöön:

– Voitasko kaikki vaan postata kuvia mahamakkaroistamme, jotta ehkä nuoremmilla ei olisi vaan yhtä vartalon mallia, johon kokee painetta samaistua?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
MariaPauliina

Eihän noi ees oo makkaroita...niin typeriä ihmisiä...haluatko tilalle sairauden runteleman laihuuden.Ärsyttää tyhjänpäiväiset ihmiset. Toivottavasti saat joskus elämääsi sinäkin jotain ajattelemisen aihetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla