Alkavatko etätyöpalaverit tuntua puuduttavilta? Ota mallia Meryl Streepistä, niin jaksat vielä. 

Tänä karanteenin ja etätöiden täyttämänä keväänä sosiaalisesta mediasta on tullut monelle yhä tärkeämpi paikka. Kun ystäviä ei voi tavata kasvotusten, on onni, että edes somesta saa vertaistukea. 

Yhtä tärkeää on viihtyminen. TikTokin hupailuvideoiden äärelle ovat löytäneet muutkin kuin teini-ikäiset, ja suomalaisnäyttelijöiden kotikutoisille huumorivideoille on naurettu jo viikkoja.

Kenties kukaan ei ole kuitenkaan osunut niin syvälle kodeissaan kököttävien ihmisten sydämiin kuin Meryl Streep, 70. Legendaarinen näyttelijä on nimittäin nimetty Zoom-videopuhelusovelluksen epäviralliseksi kuningattareksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hehkutettu Zoom-puhelu oli osa säveltäjä Stephen Sondheimin 90-vuotispäivän hyväntekeväisyysjuhlia. Parituntisen ohjelman aikana nähtiin monia kiinnostavia esityksiä, mutta sen ehdoton kohokohta oli Meryl Streepin sekä Broadway-tähtien Audra McDonaldin ja Christine Baranskin (joka tunnetaan myös Merylin kollegana Mamma Mia! -elokuvista) puhelu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esityksen aikana naiset istuivat kodeissaan valkoisissa kylpytakeissa drinkkilasit käsissään ja esittivät Ladies Who Lunch -kappaleen Sondheimin Company-musikaalista. 

Meryl lunasti kruununsa hoitamalla osuutensa juuri niin tyylillä kuin vain Meryl voi. Hän istui kameran ääressä lähes meikittömänä ja otsatukka rennosti pystyssä. Katsojat riemastuivat erityisesti eräästä hetkestä: kun Meryl oli juuri kaatamassa viskiä lasiin, hän ottikin salamannopeasti huikan suoraan pullonsuusta. 

Esitys kirvoitti hilpeitä otsikoita maailmalla. ”Meryl Streep laulamassa kylpytakissa cocktaileja tehden on kuin kaikki me juuri nyt”, julisti Entertainment Weekly otsikossaan. Myös Twitterissä innostuttiin:
 

– Meryl Streep laulamassa, tekemässä cocktaileja ja juomassa alkoholia karanteenissa on sitä mitä emme tienneet tarvitsevamme. 

– Meryl Streep on täydellinen karanteenimood (=mieliala, tunnelma).

– Meryl Streep: Haluatteko karanteenimeemin? Minä annan teille karanteenimeemin.

– Kun sanon, että martineja juovan Meryl Streepin näkeminen on parasta, mitä karanteenin aikana on tapahtunut, se on vähättelyä. 

Näet koko esityksen alla olevalta videolta:

Tähän asti kylpytakissa on aivan hyvin voinut osallistua kaverien kanssa järjestetyille videotreffeille, mutta työpalavereissa suurin osa meistä on todennäköisesti yrittänyt vielä panostaa. Pukenut vaatteet päälle, kammannut hiukset ja skarpannut. 

Mutta tässä on nyt istuttu jo melkein kaksi kuukautta kotona etätöissä, ja vielä pitäisi jaksaa saman verran. Suomen hallitus on nimittäin ilmoittanut, että suositus etätöistä pysyy voimassa yli kesän

Sen vuoksi päätimme Me Naisten toimituksessa ottaa Merylistä mallia. Jos Meryl voi pukeutua kylpytakkiin, olla hiukset pystyssä ja ilman meikkiä koko kansan nähden, niin me voimme tehdä samoin työpalavereissa. 

Ja totta se on: kun ottaa rennosti, vetää kylpytakin niskaan (ja ehkä lorauttaa lasiin vaihtelun vuoksi muutakin kuin kahvia), mikä tahansa palaveri kohoaa heti aivan eri tasolle. 

Rimat alas, siskot, ja iloa elämään! Muuten tulee aika raskas kesä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla