Kuvat
Shutterstock
90 prosenttia vastanneista asetteli vessapaperirullansa siten, että paperi tulee rullan yläpuolelta.
90 prosenttia vastanneista asetteli vessapaperirullansa siten, että paperi tulee rullan yläpuolelta.

Me Naisten kyselyssä yli 3 500 vastaajaa kertoi, kuinka he ratkaisevat arjen ikuisuuskysymykset.

On olemassa ikuisuuskysymyksiä, kuten mihin avaruus loppuu, ja sitten on ikuisuuskysymyksiä, kuten mistä päästä banaani syödään. Nyt keskitymme näihin jälkimmäisiin.

Kysyimme suomalaisilta yhdeksän arjen kysymystä, jotka jakavat kansan kahtia. Mukana oli kysymyksiä aina pitsan syömisestä suodatinpussin asetteluun. Oikeita tai vääriä vastauksiahan ei tietenkään ole, mutta kyllä ne mielipiteitä jakavat!

Keittolevyllä on väliä

Vaikka siitä ei puhuttaisi, on se kiistaton totuus: jokaisella meistä on suosikkikeittolevymme.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Me Naiset (@menaiset) jakama julkaisu

Me Naisten kysely paljasti, että eturivi on takariviä suositumpi. 42 prosenttia vastanneista nimesi suosikkilevykseen edessä vasemmalla ja 40 prosenttia edessä oikealla olevan keittolevyn. Takarivin levyt saivat molemmat tasaisen yhdeksän prosentin kannatuksen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kotiaskareillakin on protokollansa

Kahvinkeittimen suodatinpussin taittelun sekä margariinipaketin folion poistamisen kohdalla kansa oli hieman yksimielisempää. Kaksi kolmesta kyselyyn vastanneesta taitteli suodatinpussin, kun loput pistivät sen keittimeen sellaisenaan. Margariinipaketin folion puolestaan poisti vastanneista reilu 70 prosenttia.

Selkeimmän pesäeron teki kuitenkin vessapaperirullan asettelu. 90 prosenttia kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että paperin pitää tulla telineestä yläsuunnasta.

Syöminen jakaa kansan kahtia

Jos kodin askareissa oltiin vielä suhteellisen yksimielisiä, jakaa syöminen kansan todella kahtia. Tiukimman väännön tarjosi jäätelö, tarkemmin sanottuna suklaapäällysteinen Eskimo-puikko, joka on ollut viime aikoina otsikoissa muutenkin kuin syömätottumusten vuoksi.

Syödäänkö puikon suklaa ensimmäisenä vai edetäänkö puikkoa järjestelmällisesti päästä päähän? 53 prosenttia vastanneista söi puikon jälkimmäisellä tavalla, kun 47 prosenttia aloitti puikon suklaakuoresta.

Tiukkaa vääntöä tarjosi myös Domino-keksi. 61 prosenttia vastanneista söi keksin perinteisesti haukkaamalla, kun 35 prosenttia jakoi keksin ensin kahtia ja söi sen osat erikseen. Vain 4 prosenttia vastaajista söi keksin litistäen siitä ensin valkoiset täytteet reunojen yli ja nauttien sen jälkeen loput keksistä.

Patukka palasina ja pitsa kokonaisena

Kolmesta asiasta kyselyyn vastanneet olivat lähes samaa mieltä: suklaapatukka syödään pala kerrallaan, banaani aloitetaan sen ”kahvapäästä” ja pitsa syödään reunat mukaan lukien. Näin toimi jokaisen herkun kohdalla noin 80 prosentin enemmistö.

Kyselyssä selvisi näkkärinkin oikeaoppinen voitelupuoli – ainakin melkein. Lähes 70 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että levite kuuluu näkkärin tasaiselle puolelle.

Jos et itse ole vielä käynyt klikkailemassa mielipiteitäsi kyselyyn, vielä nämäkin luvut voi keikauttaa vaikka päälaelleen! Ne nimittäin päivittyvät kyselyssä reaaliajassa:

Sisältö jatkuu mainoksen alla