Männyn varmasti tunnet, mutta erotatko toisistaan haavan, lepän ja saarnen? 

Mikä on parasta kesäpuuhaa? No tietysti Suomen ihanassa luonnossa ja etenkin metsässä samoilu! Patikointi ja puiden tuijottelu tekee hyvää henkiselle ja fyysiselle terveydelle ja voi jopa lisätä luovuutta.

Tiedetäänpä sekin, että puilla ja ihmisellä on erityinen yhteys. Ei ole tavatonta, että ihminen kiintyy metsään tai yksittäiseen puuhun niin, että sen kaataminen voi itkettää

Suomessa esiintyy luontaisesti noin 30 puulajia, joista suurin osa on lehtipuita. Niiden nimiä opetellaan jo alakoulussa, ja suurin osa meistä tunnistaa todennäköisesti ainakin pari tunnetuinta puulajia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mutta miten on: uskotko erottavasi Suomen eri puulajit toisistaan kuvan perusteella? Tee testi, niin saat tietää, oletko yhtä kova luontotietäjä kuin luulet. Testissä on mukana yleisimpiä Suomessa luonnonvaraisena kasvavia puulajeja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Testiä muokattu 3.7. klo 10.30: Korjattu viimeiseen kysymykseen oikea vastaus.

Vierailija

Testinne viimeisessä kohdassa on väärä vastaus. Kuvassa on tunturikoivu. Vaivaiskoivu on pieni, polvenkorkuinen, ei näytä puulta lainkaan. T. biologi

12/14 oikein

Ensimmäisessä kuvassa oli sekä mäntyjä että kuusia. Männyt hieman lyhyempiä, mutta sekava esittely :( huonot kuvat muutenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla