Kuvat: Sanoma-arkisto
Kuvat: Sanoma-arkisto

Suomi niittää juuri nyt kunniaa vapaalla lehdistöllään ja patenttiensa määrällä, mutta on meillä muulle maailmalle paljon muutakin annettavaa.

Suomi on uusi maailmanmestari! Tällä kertaa ei tosin jääkiekossa, hiihdossa tai eukonkannossakaan, vaan sen sijaan siinä, kuinka hyvä maamme on muille maailman maille.

Tänään julkaistussa The Good Coutry Index -mittauksessa Suomi sijoittui ykköspallille. Indeksissä maita arvioidaan sen mukaan, kuinka paljon hyvää ne tekevät toisille valtioille.

Mittauksessa Suomi sai suitsutusta esimerkiksi vapaasta lehdistöstä, patenttien määrästä, ympäristösopimusten noudattamisesta, liikkumisen vapaudesta, omien konfliktien tuottamien pakolaisten pienestä määrästä, ulkomaaninvestoinneista, vapaakaupasta, tiedejulkaisujen viennistä, ruoka-avusta ja kyberturvallisuudesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiistatta hienoja asioita kaikki. Valitettavasti lista on kuitenkin vaillinainen, ja siitä jää uupumaan lukuisia mahtavia asioita, jotka Suomi on antanut lahjana muille maille viime vuosina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Listasimme 10 ihastuttavaa asiaa, joilla Suomi on maapalloa viime vuosina siunannut:

1. Presidentti Niinistön ja Lennun hymy

Kukapa ei näistä vekkuleista piristyisi!

2. Kimi Räikkösen huumorintaju

– Kesällä Suomessa voi kalastaa ja n**sia. Ja talvella… Kalastaminen on vaikeaa, formulakuski veisteli viime syksynä julkaistussa Kimi’s Book of Haiku -teoksessa.

3. #valkoinenkurittaja

Kyllä, Suomen talvea on tituleerattu tänä vuonna myös valkoiseksi kurittajaksi. Lumikinoksemme niittivät mainetta taannoin myös kansainvälisesti, kun kuuluisa pelikehittäjä Hideo Kojima twiittasi kuvan Suomen lumitilanteesta viikko sitten.

4. Kalsarikännit

Yksi kielemme hienoimmista termeistä! Ainakin jos on uskominen lukuisia kansainvälisiä medioita. Harmi, että moni niistä, on edelleen ymmärtänyt sanan vähän väärin. Lue lisää täältä: 


5. Maailman kestävin puhelin

Joka on tietenkin suomalainen Nokia 3310. Sitä ei tuhoa mikään! Paitsi Hydraulic Press Channelin hydrauliprässi:

6. Hydraulic Press Channel

Toki myös miljoonia katseluita kerännyt Hydraulic Press Channel itsessään lukeutuu asioihin, jotka ovat Suomen lahja koko muulle maailmalle.

Lue Youtube-kanavaa pyrittävien Annin ja Laurin haastattelu tästä:


7. Vihreät kuulat, mämmi ja muut ihanat Suomi-ruuat

Niitä ei kuulkaas muualta saa!

8. Conan O'Brieniltä näyttävä presidenttimme

Eipä ole muilla mailla yhtä paljon koomikko Conan O'Brieniltä näyttävää presidenttiä. Presidentti Tarja Halonen ja O'Brien tapasivat Suomessa vuonna 2006.

9. Miespaneeliprojekti

Kirjailija Rosa Meriläinen ja politiikan tutkija Saara Särmä perustivat vuonna 2015 All Male Panels -blogin, joka esittelee paneeleita, seminaareja, tapahtumia, konferensseja ja kokoontumisia, joiden esiintyjät ja puhujat ovat pelkästään miehiä. Blogin tarkoituksena on ollut alleviivata sitä, kuinka räikeästi naiset puuttuvat asiantuntija- ja johtotehtävistä ja merkittävistä tapahtumista.

Blogi on saanut paljon kansainvälistä huomiota – emmekä ihmette sitä yhtään! Blogi onnistuu käsittelemään vakavaa asiaa täydellisesti huumorin keinoin.


10. Viinapäivä-sketsi

Tämä ulkomaillakin kiertänyt mahtava Siskonpeti-klippi siis:

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla