Oletko ennemmin kissanristiäisten kuningatar vai tyhjän kalenterin nainen? Luotatko paperikalenteriin vai moderneihin suunnittelusovelluksiin? Kalenterit voivat paljastaa ihmisistä paljonkin!

Jokainenhan meistä tarvitsee vapaa-aikaa. Käsitys siitä, mikä lasketaan vapaa-ajaksi, kuitenkin vaihtelee laidasta laitaan kuin Suomen kesäkelit.

Kurkistus ihmisten kalentereihin voi kertoa yllättävän paljon niiden täyttäjistä – ainakin vannoutuneelle keittiöpsykologille se kertoo. Listasimme tähän seitsemän tyyppiä. Tunnistatko niistä itsesi?

Kissanristiäisten kuningatar

Hän on se joka tapahtuman viipottaja, joka nauttii siitä, että saa täyttää kolmen vuoden kalenterinsa joka minuuttia myöten täyteen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kissanristiäisten kuningattaren pahin painajainen olisi se, että kalenteri katoaisi – vaikka todellisuudessa itse kalenteria tärkeämpää hänelle taitaa olla se, että elämässä riittää menoa ja meininkiä. Hänelle ei ainakaan tule koskaan tylsää hetkeä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Bulletjournalisti

Hän on se niistä lukuisista, jotka innostuivat muutama vuosi sitten ”bujoilemaan” eli täyttämään muodikasta bullet journalia.

Bulletjournalistilla on jatkuvasti jokin itsensäkehittämisprojekti käynnissä. Hän nauttii ihan vain siitä, että saa organisoida ja suunnitella elämäänsä. Todellisuudessa mielenkiinto asioiden toteuttamiseen lässähtää usein jo viimeistään viikon kuluttua, kun edessä on taas uusi, kiehtova projekti.

Wanhan ajan calenteroija

Perinteet kunniaan! Wanhan ajan calenteroija raapustaa menonsa sulkakynän kanssa seinältä löytyvään, ehdasta paperista valmistettuun kalenteriin. (Tai ainakin kuulakärkikynällä seinäkalenteriinsa, jonka sai lehtitilauksen kylkiäisenä.)

Puhelimen kalenteri, saati sitten muut elämänsä suunnitteluun tarkoitetut sovellukset, ovat hänestä pelkkää hömpötystä. Hänestä modernissa maailmassa täytyy olla edes jotakin pysyvää, ja mikäpä edustaisi sitä paremmin kuin vanha kunnon seinäkalenteri.

”Ennen kuin on liian myöhäistä”

Tämän lajin edustajalle niin sanottu ”bucket list” on elämisen ohjenuora, ja näitä suorituslistoja suunnitellaankin useille eri mittaisille ajanjaksoille: kesäksi, kuukaudeksi, vuodeksi tai vaikka loppuiäksi. Lieneekö maailmanloppu lähestymässä vai ikäkriisi iskemässä, mutta joka tapauksessa lajin edustaja rakastaa listata asioita, joita täytyy tehdä ennen kuin…


Sovellusrohmu

Sovellusrohmu on Wanhan ajan calenteroijan vastakohta. Hän haalii kaikkia mahdollisia listaamiseen ja suunnitteluun tarkoitettuja mobiilisovelluksia kuin orava käpyjä.

Loppujen lopuksi merkintöjä alkaa olla niin paljon ja eri paikoissa, että niiden muistaminen jääkin sivuseikaksi. Puhumattakaan tehtävälistojen lukuisten kohtien toteuttamisesta.

Kuskaaja

Kuskaaja on se, jonka perhekalenterin täyttävät kuljetukset lasten ja lasten kavereidenkin harrastuksiin, turnauksiin, kisa- ja koulumatkoihin sekä kaikenlaisiin kekkereihin. Kuskaajalla on vapaa-ajallaan aina monta rautaa tulessa, jotta kaikki pääsisivät varmasti ja turvallisesti perille.

”Emmä semmosta tarvii”

Mikäli tämän lajin edustajalta kalenteria edes löytyy, sen ruudut ammottavat lähes aina tyhjyyttään. ”Emmä semmosta tarvii” inhoaa asioiden suunnittelua, ja hän haluaakin tehdä asioita aina spontaanisti mielensä mukaan.

Hänen ei ainakaan tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa siitä, ettei lähtenytkään kolme vuotta sitten sovittuihin kummin kaiman ristiäisiin silloin, kun sohvalla loikoilu veti puoleensa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla