Jaahas, kummallahan puolelle tällaista kapoista petiä kannattaa nukkua? Kuva: Sanoma-arkisto
Jaahas, kummallahan puolelle tällaista kapoista petiä kannattaa nukkua? Kuva: Sanoma-arkisto

Oikea, vasen, ei sillä niin väliä? No onpas! Se, kummalla puolella sänkyä nukkuu, voi kieliä esimerkiksi palkkatasosta tai ystävien määrästä.

Monella meistä on omat, usein vahvatkin mieltymyksemme siitä, millaisiin koloihin haluamme änkeytyä. Yksi valitsee lentokoneessa ikkunapaikan, toinen mielii käytävän läheisyyteen. Yksi istuutuu ravintolassa aina paikalle, josta näkee ruokailusalin kokonaan. Toinen haluaa katsella lähinnä ruokailuseuraansa.

Yksi elämän perustavanlaatuisimmista paikkavalinnoista on se, kummalla puolella sänkyä nukkuu. Kahden ihmisen petisuhteessa sänkypaikka vakiintuu usein nopeasti. Vuosien kuluessa siitä ei enää jousteta.

Tiedämme jo, että lentokoneen istumapaikan valitseminen voi paljastaa varsin paljon ihmisestä. Kertooko tietyn sängynpuolen suosiminen jotain nukkujastaan? Voi hyvinkin kertoa, uutisoi Bustle-sivusto. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sivuston mukaan kolmessa tuoreehkossa kyselytutkimuksessa on huomattu, että oikealla ja vasemmalla puolella nukkuvien elämissä on eroja:

Nukutko sänkyyn päin katsottaessa vasemmalla?

Olet onnekas! Ainakin, jos tilastoja tarkastelee. Tutkimusten perusteella vasemmalla puolella sänkyä nukkuvat ovat oikealla puolella nukkuvia hieman todennäköisemmin tyytyväisiä elämäänsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vasemmalla koisivat myös rakastavat työtään todennäköisemmin kuin oikealla uinuvat, ja heillä on oikealla sikeitä veteleviä todennäköisemmin runsaasti läheisiä ystäviä.

Vasemmalla koisivat rakastavat työtään todennäköisemmin kuin oikealla uinuvat.

Kaiken päälle vasenta puolta suosivat ovat oikean puolen ystäviä suuremmalla todennäköisyydellä aamuvirkkuja.

Nukutko sänkyyn päin katsottaessa oikealla?

Nimestään huolimatta oikea puoli sänkyä saattaa olla nukkujalleen aivan väärä. Vasemmalla puolella nukkuvat päihittävät monessa asiassa oikealla puolella uinujat.

Nimestään huolimatta oikea puoli sänkyä saattaa olla nukkujalleen väärä.

Mutta on oikeaa puolta suosivilla yksi asia, jossa he päihittävät vasemman puolen petikaverit. Oikealla puolella nukkuvat ovat vasemmalla puolella nukkuvia hieman todennäköisemmin parempituloisia petikaveriinsa verrattuna.

Nukutko missä sattuu?

Tietenkään aivan kaikki parit eivät takerru puoliinsa. Valitettavasti tutkimukset eivät kerro, mistä moinen vaiheilu johtuu tai mitä se kertoo ihmisestä.

Mutta voisiko pieni vaihtelu tehdä jopa hyvää? Jos nukkuu kummallakin puolella sänkyä, ehkä elämäänsä saa kummankin puolen parhaat puolet?

Persaukisten kannattaa kokeilla sängyn oikeaa laitaa.

Tutkimukset eivät kerro, kumpi tulee ensin: sänkypaikka vai tietyt piirteet. Emme siis tiedä, aiheuttaako tietty puoli sänkyä muutoksia nukkujaansa, vai ajautuvatko tietyntyyppiset tyypit tietylle puolelle sänkyä.

Mutta! Mikäli elämä tuntuu koko ajan penseältä, työ pakkopullalta ja aamut ahdistavilta, kehotamme siirtymään sängyn vasemmalle puolelle. Sen sijaan persaukisten kannattaa kokeilla sängyn oikeaa laitaa.

Hurunkukkua

Johan oli oikein feng shuita.

Minä nukun parisänkyyn päin katsottaessa vasemmalla (eli sängyllä maatessani oikealla). Minulla on kolminkertaiset tulot vaimooni verrattuna, olen iltaisin luova ja aamulla uninen, eikä minulla ole oikeastaan yhtään läheistä ystävää. Vaimoni on näiltä osin päinvastainen, nauttii työstään vielä enemmän kuin minä ja on käsittääkseni tyytyväisempikin.

Eli menipä jokainen tilasto jokseenkin niin pieleen kuin voi. :)

Unelias

Meillä on ollut viisi lasta, ja se on vaikuttanut asiaan eniten. Jos sänky on kotona tai mökillä ollut pitkittäin seinän vieressä, olen nukkunut reunapaikalla, oli se kumpi puoli tahansa.. Jos sängystä nousu on ollut mahdollista molemmilta puolilta, olen nukkunut sillä puolella, mikä on lähempänä makuuhuoneen ovea. Näin lasten takia tehdyt yölliset hyppelyt eivät niin herkästi herättäneet kumppania. Nykyisin kovin moni nukkuu yksin, ja varmasti vaihtelee myös se, kummalle jalalle mieluummin nousee aamulla. Itselläni tosin puoli on eri mökillä ja kotona. Uskonkin enemmän nukkumisasennon tms. merkitykseen 

Sisältö jatkuu mainoksen alla