– Voi sitä ainoaa reppanaa, jonka tunnen ja tunnistan, sillä takerrun häneen koko illaksi, Tommi toteaa Twitterissä. 

Kuvittele tilanne: Saavut juhliin, joista et tunne oikein ketään. Miten toimit?

Alatko suvereenisti tutustua kiinnostaviin ihmisiin, keskustelet kepeästi tyypin jos toisen kanssa ja loppuillasta halailet jo toverillisesti kanssavieraita? Vai käyttäydytkö pikemminkin kuin kirjailija Tommi Kinnunen?

Tommi julkaisi alkuviikosta Twitter-tilillään kuvan, joka kiteyttää todennäköisesti melko monen muunkin fiiliksen juhlissa, joissa ei tuttuja ei juuri näy tai kuulu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvassa pörröinen koala on kietonut pikkuruiset tassunsa epätoivoisesti jonkun ihmisyksilön nilkkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Minä olen tällainen kaikissa julkisissa juhlissa. En koskaan tunne ketään ja olen oikeasti aika arka. Olen myös aika kasvosokea. Voi sitä ainoaa reppanaa, jonka tunnen ja tunnistan, sillä takerrun häneen koko illaksi, Tommi kirjoittaa.

Tommin päivitys on herättänyt runsaasti samastumisen tunteita muissa kanssatviittaajissa. Useat Tommin kaltaiset arkajalat totesivat käyttäytyvänsä juuri samalla tavalla kekkereiden tiimellyksessä.

– Ihan kuin olisin lukenut kuvausta itsestäni. Oletko varma, ettet ole minä? julkaisun alla kommentoidaan.

– Ja tämän takia mieluusti raahaisin vaimoni mukana joka paikkaan, eräs tunnustaa.

– Jos on tilaisuus, mistä tunnen sen pari–kolme ihmistä, joko takerrun siihen ensimmäiseen tuttuun kenet bongaan tai menen jonnekin seinän viereen piiloon, kolmas kuvailee.


Koalamainen introvertti

Arkailu voi näkyä myös muissa sosiaalisissa tilanteissa. Kysyimme taannoin psykologi Tony Dunderfeltilta, miksi osa suomalaisista tuntee esimerkiksi hämmentävää vaikeutta moikata puolituttuja kadulla. Dunderfelt nimesi vastaukseksi introverttiuden.

– Introverttien ihmisten voi olla vaikea puhua, jos päässä oleva asia ei ole oleellista. Jos asia ei ole timanttinen, ei ole mitään sanottavaa. Silloin moikkaamatta jättäminen tuntuu helpommalta, Dunderfelt kertoi.

Koalamaisessa takertumisessa on todennäköisesti kyse samasta ilmiöstä: jos tuntuu siltä, ettei mielessä ole timanttista sanottavaa, on helpompaa luikkia pitkin seinänvierustoja tuttujen kanssa.

Mukana juhlimassa

Olen jo useissa firman pikkujouluissa huomannut nauttivani eniten istumisesta puolessa välin isoa pöytää: molemmissa päissä vilkasta keskustelua ja minun ei tarvitse osallistua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla