Yhteen kriisiin keskittyvä uutisointi voi hetkeksi saada unohtamaan, mikä kaikki juuri nyt on hyvin. 

Juuri nyt on vaikeaa välttää huonojen uutisten tulvaa. Maailmanlaajuinen pandemia uhkaa paitsi ihmisten henkiä myös taloutta ja koko yhteiskunnan toimivuutta. Kun siitä hetken hengähtää, joku ehtii jo muistuttaa, etteivät ilmastonmuutos, tasa-arvo-ongelmat ja muut haasteetkaan ole minnekään kadonneet. 

Liika on kuitenkin liikaa, ja asiantuntijat suosittelevat vankasti uutisvirran rajoittamista. Ajan tasalla pysyy, vaikka kurkkaisi uutiset vain kerran päivässä ja lopun ajasta keskittyisi tekemään parhaansa omassa arjessaan. 

Vaikka tilanne eittämättä on Suomessa ja muualla maailmassa poikkeuksellisen haasteellinen, koko ajan tapahtuu edelleen valtavasti hyvää. Jos kaipaat uutistarjontaasi tasapainoa, keskity hetki näihin: 

1. Helsinkiläisen senioritalon ratkaisu eristykseen

Helsingin Arabianrannassa sijaitsevan senioritalo Loppukirin asukkaista monet joutuvat toistaiseksi pysyttelemään kaukana muista ihmisistä. Tilanteeseen on keksitty sydäntälämmittävä lohduke: yhteislaulu. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tiistaina joukko asukkaita kerääntyi ensimmäisen kerran parvekkeilleen laulamaan yhdessä. Laulamista jatkettiin keskiviikkona ja aiotaan asukkaiden mukaan jatkaa läpi karanteeniajan. Repertuaariin kuuluu teemaan sopivasti ainakin Tapio Rautavaaran ikivihreä hitti Väliaikainen

2. Netflix tarjoaa mahdollisuuden etäleffailtoihin

Jos leffaseura ei ole kanssasi samalla sohvalla, on silti mahdollista katsoa elokuvia yhdessä ja jakaa kokemuksia. 

Netflix helpottaa hommaa tarjoamalla Party-mahdollisuuden. Google Chrome -selaimella koneelta katsellessa voi synkronoida katselun toisen ihmisen kanssa. Reaktionsa voi välittää pikaviesteinä. Vastaava toki onnistuu myös yhteisesti sopimalla myös muutenkin, mutta onhan se nyt mukavaa, että arkeen pyritään tuomaan lisää tapoja olla yhteydessä ja jakaa hyvää mieltä. 

3. Murheen keskelle sytytellään lisävaloa

Yhdysvalloissa on totuttu ylenpalttisiin jouluvaloihin kerran vuodessa, mutta voivat ne piristää maaliskuussakin. Monet pyrkivät nyt ilahduttamaan naapureitaan kaivamalla joulukoristeet takaisin esiin – jos siis olivat niitä edes ehtineet poistaa. 

4. Venetsian vesistöissä uiskentelee joutsenia

Koronavirus on tyhjentänyt Venetsian turisteista ja siis käytännössä vienyt kaupungin pääelinkeinon. Ihmiset ovat huolissaan tulevaisuudesta, mutta toisaalta kanaalien vesi on päässyt kirkastumaan ensi kertaa vuosikausiin. Pitkään sitä samensi muun muassa runsas turistilaivaliikenne.

Muutos on kuvista ja videoista päätellen melkoinen. Samea vesi on muuttunut nopeasti kirkkaaksi ja turkoosiksi, ja mikä parasta, kanaaleissa on jälleen nähty joutsenia, kalaparvia ja jopa delfiinejä. 

Samalla Kiinassa on raportoitu ilmanlaadun merkittävästä paranemisesta. Tehtaiden ja liikenteen päästöjen pudottua minimiin sininen taivas on päässyt lohduttamaan kriisin keskellä. 

5. Solidaarisuus suorastaan rehottaa

Sosiaalinen media on täyttynyt etenkin pääkaupunkiseudulla ilmoituksista, joissa halutaan auttaa riskiryhmiin kuuluvia kauppareissuissa. Parhaillaan moni miettii, kuinka voisi itse tehdä jotakin apua tarvitsevien hyväksi. 

Erilaiset järjestöt ja seurat ovat ilmoittautuneet avun välittäjiksi, ja kauppiaat järjestävät vain riskiryhmille tarkoitettua kauppa-aikaa. Kovan kolauksen kokeneita pienyrittäjiä ja kulttuurialan ammattilaisia tsempataan aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Turkulainen kiinteistönomistaja päätti jättää perimättä vuokria nähtyään, kuinka ahtaalle tiloissa vuokralla olevat yrittäjät ovat joutuneet. 

Ihmiset, joilla on siihen mahdollisuus ja voimia pyrkivät siis monin eri tavoin tuomaan iloa ja helpotusta toisten arkeen. Se jos mikä antaa toivoa tulevaan. 

Millaisia juttuja sinä haluaisit juuri nyt lukea? Vastaa kyselyyn alla ja kerro toimitukselle toiveistasi! 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
wituix meni kaikki

1.Korona ei koske suomea 

2. Suomessa testataan kaikki koronaoireiset

3. Tehohoitopaikat riittävät koronapotilaiden hoitoon.

4.Lääkkeet eivät lopu kesken

5.Ruokaa on turha hamstrata

Sisältö jatkuu mainoksen alla