Tartu torveen, rumpuun… Nyt on aihetta juhlaan! Iätön Peppi Pitkätossu täyttää jo 75 vuotta. Testaa, kuinka hyvin tunnet Pepin.

Ruotsalaisen kirjailijan Astrid Lindgrenin valloittava, omaehtoinen, rohkea ja voimakas Peppi Pitkätossu täyttää toukokuussa 75 vuotta. Vuonna 1945 kirjailija lähetti Pepin lastenkirjakilpailuun, ja voitti ensimmäisen palkinnon.

Pepin maailmassa ahdasmielisyys, pahantahtoinen juoruilu ja tekopyhyys saavat kyytiä. Hän on lapsi, joka yhtä aikaa ihastuttaa ja aiheuttaa närkästystä ympärillä olevissa aikuisissa.

Peppi asuu yksin marakattinsa ja hevosensa kanssa suuressa keltaisessa huvilassaan. Hän pukeutuu epäsiististi, pilkkaa auktoriteetteja, kuten poliiseja ja opettajia, valvoo myöhään ja leikkii hengenvaarallisesti mitä huvittaa. Lapsille Peppi on ehdottoman lojaali ystävä ja takuuvarmasti hauskaa seuraa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kansainvälisesti tunnettu tyttöyden normien rikkoja

Peppi Pitkätossu on ollut monen tytön esikuva ja myös kansainvälisesti tunnettu hahmo. Hänen rämäpäisyytensä ja rohkeutensa rikkoo perinteisiä tyttöyden normeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juhlavuoden kunniaksi teimme Peppi-visan, jossa voit testata tietouttasi maailman vahvimmasta tytöstä ja hänen ystäväpiiristään. Onnea Peppi!

 

 

Vaaka

Peppiä näytellyt Ingrid oli Vaasassa ruotsinkielisessä teatterissa näyttelijänä 80-luvulla. Tapio Liinojan mukaan viehättävä persoona! Hän oli samoihin aikoihin Vaasan kaupunginteatterissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla