Jennan (kuvassa vas.) ja Petran jouluperinteeseen kuuluu kunnon kalenteri. Kuvat: Jennan ja Petran kotialbumi
Jennan (kuvassa vas.) ja Petran jouluperinteeseen kuuluu kunnon kalenteri. Kuvat: Jennan ja Petran kotialbumi

25-vuotias riihimäkeläinen Jenna rakastaa joulua – ja hänen kumppaninsa todellakin tietää sen.

On olemassa kahdenlaisia joulukalentereja. Ensinnäkin on niitä ihan tavallisia jouluaattoon laskeskelevia vekkuleita. Sellaisen suurin osa meistä nappaa esimerkiksi lähikaupasta joulun aikaa ilahduttamaan. Suosituin versio lienee suklainen.

Ja sitten on joulukalentereja, jotka ovat jotain ihan muuta. Ne ovat itse rakkaudella tehtyjä, juuri kalenterin luukkujen avaaja mielessä rakennettuja.  

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Riihimäkeläisen Petra Järvisen, 25, kumppanilleen Jenna Heljakkalle taituroima kalenteri on kiistatta jälkimmäistä sorttia. Tänä vuonna jo kolmannen kerran heidän suhteensa aikana Jenna on saanut Petralta lahjaksi itse tehdyn joulukalenterin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tältä joulun 2018 kalenteri näyttää:

Niin tyylikäs kalenteri!
Niin tyylikäs kalenteri!

Petran tekemän joulukalenterin ”luukut” ovat pieniä paketteja. Ensimmäisessä Petran Jennalle tekemässä kalenterissa oli 12 pakettia, viime vuonna kalenterissa oli 24 pakettia. Tänä vuonna joulukalenteri koostuu 17 paketista.

– Petra tietää, että rakastan joulua todella paljon. Siksi hän on halunnut tehdä minulle jotain ekstrajouluista, Jenna kertoo.

Tänä vuonna joulukalenterin ensimmäinen luukku tosin paljasti sisältään jotain muutakin kuin pelkästään jouluista.

Sieltä löytyi kihlasormus!

Ensimmäisestä luukusta paljastui todellinen yllätys. Mitähän muista paketeista löytyy?
Ensimmäisestä luukusta paljastui todellinen yllätys. Mitähän muista paketeista löytyy?

Tai noh, oikeastaan ensimmäisestä luukusta löytyi joulukortti. Kortin sisälle oli puolestaan teipattu koruliikkeen tuotekortti. Kun Jenna avasi korttipakettia pariskunnan sängynreunalla, Petra kaivoi tyynyn alta korurasian.

– Yllätys oli suuri, itkuhan siinä pääsi, Jenna muistelee hetkeä.

Jennan kihlasormus lähempää.
Jennan kihlasormus lähempää.

Pariskunta kihlautui jo huhtikuussa, kun Jenna kosi Petraa. Ensimmäinen luukku ei siis ollut varsinainen kosinta. Mutta ihana ele se kuitenkin ehdottomasti oli.

– Vaikka periaatteessa sormusta ei olisi tarvinnut antaa tällaisena yllätyksenä, Petra halusi tehdä juuri niin. Hän halusi olla romanttinen. Kyllähän se tuntui ihan superihanalta, että hän oli valinnut ja ostanut salaa sormuksen, Jenna kertoo.

Tarkkaa hääpäivää kihlaparilla ei ole vielä mielessä.

– Mutta suuria suunnitelmia kyllä on! he hehkuttavat.

Syksyn ajan keräilyä

Aiemmissa Petran tekemissä kalentereissa luukut ovat muuttuneet sitä suuremmiksi ja paremmiksi, mitä lähemmäs joulua tullaan. Tällä kertaa ihan samanlaista kehityskäyrää ei ole luvassa. Ensimmäistä luukkua on nimittäin kiistatta melkoisen mahdotonta päihittää.

Aiempina vuosina Jenna on saanut Petralta joulukalenterista esimerkiksi kännykän kuoret, joulukuusenkoristeita, jouluisia lautasliinoja ja korviksia. Jonkin verran myös kosmetiikkapaketteja on mahtunut mukaan.

– Petra keräilee kalenteriin pitkin syksyä kaikkea, mistä tietää, että tykkäisin. Kalenterin arvo on kuulemma salaisuus, mutta tänä vuonna tietenkin summa hujahti monen sadan euron yli aiemmista, kun sormus ostettiin, Jenna kertoo.

Ylhäällä Petran vuonna 2017 tekemä joulukalenteri. Alhaalla joulun 2016 kalenteri.
Ylhäällä Petran vuonna 2017 tekemä joulukalenteri. Alhaalla joulun 2016 kalenteri.

Kahden aiemman vuoden aikana pari pakettia ovat jo ehtineet muodostua perinteeksi. Tänäkin vuonna jossain tulevista luukuista paljastuu Body Shopin käsirasva ja Stockmannilta hankittu joulupallo.

Kaikki kalentereista löytyneet pikkulahjat ovat olleet Jennalle aina mieluisia. Myös sormus oli nappivalinta.

– Olimme jonkin verran katselleen sormuksia netistä yhdessä aiemmin. Mutta Petra tuntee minut tosi hyvin, ja osasi valita itse täydellisen, Jenna iloitsee.

Kovan luokan joulutusta

Lahjojen antaminen on perinteisesti varsin vastavuoroista touhua. Niin se on myös Jennalle ja Petralle. Jenna ei ole tehnyt Petralle yhtä näyttävää kalenteria, mutta omanlaisensa adventtikalenterin hän on Petralle kehittänyt.

– Siinä tulee joka adventtina pieni lahja. Ensimmäisenä hän sai Carcassonne-lautapeliin uuden lisäosan. Panostan myös hänen joululahjoihinsa, Jenna kertoo.

Jenna (kuvassa vas.) ja Petra joulutunnelmissa.
Jenna (kuvassa vas.) ja Petra joulutunnelmissa.

Pariskunnalle joulu on tärkeää aikaa vuodesta. Erityisesti Jenna on innokas jouluttaja, joka suunnittelee joulua jo marraskuusta lähtien.

– Joulua vietämme tänä vuonna Petran siskon perheen kanssa meillä kotona. Sen jälkeen lähdemme Poriin vanhempieni luo. Joulunakin annamme lahjoja. Usein niiden kanssa lähtee vähän lapasesta, Jenna kertoo.

Lahjojen antaminen on pariskunnalle myös osa arkipäivää. He antavat toisilleen pieniä yllätyslahjoja, kuten lehtiä, arpoja ja suklaata, ihan tavallisinakin päivinä.

– Sanomme niitä lauantailahjoiksi viikon jokaisena päivänä, he kertovat.

Vierailija

Ekan kerran elämässä aloin miettimään lesbo-suhdetta...

Miehet eivät ikinä huomioisi naistaan tuolla tavalla. Roopekin olisi varamasti pitänyt Saransa tyytyväisenä tuollaisella joulukalenterilla.

Vierailija

Jouluhan tosin on alkujaan pakanallinen juhla, joka on väkisin väännetty kristilliseksi juhlaksi. Eli ei siihen nuo Jeesus ja Raamattu kuulu alunperin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla