Me Naiset
Presidentti Macronin ilme sai meeminikkarit innostumaan. ”Kutsutteko te tätä kahviksi?” Twitterissä muun muassa veisteltiin. Kahvikupin kuva: Shutterstock
Presidentti Macronin ilme sai meeminikkarit innostumaan. ”Kutsutteko te tätä kahviksi?” Twitterissä muun muassa veisteltiin. Kahvikupin kuva: Shutterstock

Kohu Macronin kahvittelun ympärillä ei ota laantuakseen. Laitoimme lusikan mukiin ja keksimme yhdeksän syytä, miksi suomalainen sumppi on maailman parasta!

Jymyuutinen viime viikolta: Ranskan presidentti Emmanuel Macron joi kupin kahvia Helsingissä! 

Kuka olisi arvannut, että tuohon arkiseen hetkeen tiivistyisi Suomesta ja suomalaisuudesta jotain niin olennaista, että asia puhuttaa meitä yhä, tasavallan presidenttiä myöten?

Näin presidentti Sauli Niinistö vastasi maanantaina ketjuun, jossa pitkään Ranskassa asunut Helena Petäistö pohti, miksei kunniavieraalle tarjottu esimerkiksi italialaista kahvia jossain kahvilassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

On aika palauttaa suomalainen suodatinsumppi sille kuuluvaan arvoon. Tässä ainakin 9 syytä, miksi Macronin kannatti nauttia päiväkahvinsa nimenomaan muovikelmulla vuoratussa toriteltassa arkisesta mukista eikä valkeiden liinojen äärellä jossain trendikahvilassa:

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Suomalaisessa suodatinkahvissa tiivistyy jotain olennaista suomalaisuudesta. Arkinen, konstailematon sumppi jääkaappimaidolla on kaikkien ulottuvilla oleva, arkinen nautinto (toisin kuin vaikka jokin seitsemän euron latte). Näin ollen torikupillisen juominen presidenttien kesken suorastaan symboloi vapautta, veljeyttä ja tasa-arvoa eli Ranskan suuren vallankumouksen arvoja. 
  2. Kun juo kupposensa keskellä Helsingin Kauppatoria eikä sisätiloissa, voi kätevästi törmätä myös Suomen todelliseen kansallislintuun. Ei joutseneen, jolle kunnia ehkä nimellisesti kuuluu, vaan harmaalokkiin, joka ottaa myös mielellään kontaktia kaikenlaisiin arvovieraisiin. 
  3. Suomessa juodaan kahvia asukasta kohti eniten maailmassa. Kuka siis paremmin tietäisi, millaista on hyvä kahvi kuin suomalainen torimyyjä? Tuskin ainakaan joku italialainen kahvitehtaanpatruuna.
  4. Sitä paitsi Ranskalla on Italian kanssa yhteistä maarajaa 488 kilometriä, Suomen kanssa nolla kilometriä. Kumman maan kahvia Macron on todennäköisemmin saanut jo hörppiä oman kiintiönsä täyteen? 
  5. Suomalainen kahvi on vaaleapaahtoisempaa ja hapokkaampaa kuin Etelä-Euroopan espressot. Suomalainen hapan kahvi pistää vatsan toimimaan. Ummetus ei ole hyväksi ajatustoiminnoille. Kun vatsa toimii, pääkin toimii. (Macronille tosin tarjottiin vatsalle hieman ystävällisempää tummapaahtoista Juhla Mokkaa.)
  6. Suodatinkahvi on muutenkin kahvien terveellisimmästä päästä. Siitä on muun muassa suodatettu pois haitallisia rasvoja, kuten kafestolia ja kahveolia.
  7. Kahvittelu raikkaassa meri-ilmassa pitää presidentinkin virkeänä. Karaisee ihan toisella tapaa kuin istuminen jossain ahtaassa ja kuumassa patisseriessa.
  8. Kun nyt kuitenkin myös muodikkuus ratkaisee, on ilahduttavaa kertoa, että Ylen mukaan suodatinkahvi on keikkunut trendien aallonharjalla jo jokusen vuoden. Esimerkiksi Berliinin hipsterikahviloissa monet ovat halunneet nauttia sumppinsa nimenomaan suodatettuna.
  9. Myös oranssi on  nyt totisesti uusi musta, kertoi Refinery29

Helsingin Kauppatorin teltat ovat värinsäkin puolesta tänä syksynä huipputrendikkäät. Kuva: Joonas Salo / Sanoma-arkisto.
Helsingin Kauppatorin teltat ovat värinsäkin puolesta tänä syksynä huipputrendikkäät. Kuva: Joonas Salo / Sanoma-arkisto.
torivkahvilan pitäjtä kunniaan...

Kauppaiptorin kahvilanpitäjät saavast  kuraa niskaa joka puolelta  ja ammattinsa aliarvomista.!Meillä  tämä muiden  haukkuminen on sisäsyntyinen juttu ei osata asettua toisen asemaan kunhan minä minä saan moittia ja vähätellä sieluni kyllyydestä . muiden   tekemisiä...Miksi kukaan ei ole puuttunut miten kiusallista torikahvilan pitäjästä  keskustelu vaikuttaa.?.Arvon Helena Petästö  noin elää tavan kansa elä viitsi arvostelal  kahvilanpitäjän ammattitaitoa .järkyttävää  nipotusta..Saulille taas isot pisteet!

Sisältö jatkuu mainoksen alla