Sussexin herttuatar Meghan ja kuningatar Elisabet II vierailivat myös Chesterissä ja vaikuttivat viihtyvän toistensa seurassa. Kuvat: Reuters
Sussexin herttuatar Meghan ja kuningatar Elisabet II vierailivat myös Chesterissä ja vaikuttivat viihtyvän toistensa seurassa. Kuvat: Reuters

Herttuatar Meghanin ensimmäinen virallinen edustustilaisuus kuningatar Elisabetin kanssa näyttää olleen menestys. Brittihovin uusi tehokaksikko on syntynyt!

Muistatko, kun kuningatar Elisabet II saapui Windsoriin pojanpoikansa prinssi Harryn ja Meghan Marklen (tätä nykyä herttuatar Meghanin) häiden aattona? Auton takapenkillä matkusti Meghanin koira Guy, kenenkäs muunkaan kuin Ison-Britannian kuningattaren seurassa.

Ehkä juuri rakkaus koiriin yhdistää Meghania ja kuningatarta? Elisabet tunnetaan suurena corgien ystävänä.

Joka tapauksessa kaksikko näyttää tulevan loistavasti toimeen keskenään. Elisabet kutsui Meghanin ensimmäiselle yhteiselle edustusreissulle alle kuukausi häiden jälkeen, kun esimerkiksi herttuatar Catherine sai saman kunnian noin vuosi häiden jälkeen.

Ehkä juuri rakkaus koiriin yhdistää Meghania ja kuningatarta?

Meghan pääsi myös matkustamaan kuninkaallisella junalla. Brittilehtien mukaan Catherine tai edes prinssi Harry eivät ole vielä päässeet sen kyytiin.

Mikä parasta, Elisabetilla, 92, ja Meghanilla, 36, vaikuttaa olevan hauskaa yhdessä. He vierailivat eilen Cheshiressä Luoteis-Englannissa, ja kuvat puhuvat puolestaan.

Meghan ja Elisabet ikuistettiin tirskumassa yhdessä kesken juhlallisuuksien. Jopa kuningatar, jonka pokka kyllä pitää tilanteessa kuin tilanteessa, oli yhtä hymyä!

Herttuatar Meghan ja kuningatar Elisabet istuivat katsomaan paikallisten koululaisten esitystä. Hymyistä päätellen esitys oli loistava!
Meghan ja kuningatar osallistuivat muun muassa uuden sillan avajaisiin ja tapasivat arkkitehtejä, suunnittelijoita ja paikallista väkeä.

Meghan koskettelee monessa kuvassa hiuksiaan, mikä viestinee jonkinasteisesta jännityksestä. Ketäpä ei jännittäisi edustaminen kuningattaren seurassa?
Meghan koskettelee monessa kuvassa hiuksiaan, mikä viestinee jonkinasteisesta jännityksestä. Ketäpä ei jännittäisi edustaminen kuningattaren seurassa?

Jos superkaksikko haluaa vierailla myös Suomessa, tervetuloa vaan! Veikkaamme, että nämä hymyt eivät hyydy edes vaakasuorassa tihkusateessa.

Mitä Donald Trumpin kravatin väristä voi päätellä näin huippukokouksen alla? Ainakin sen, että presidentin kannattaisi kokeilla joskus rusettia.

Mitä Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin päättävät maanantain huippukokouksessa?

Mistä tapaamisessa voidaan keskustella? 

Kuinka Sauli Niinistö paimentaa politiikan kauhukakaroita?

Tämä viikonloppu on täynnä kysymyksiä. Vastaukset saattavat piillä vaatteissa.

Tutkimuksen mukaan kenkien tuijottelu kannattaa, sillä se paljastaa asioita uudesta ihmisestä. Koska mustiin sonnustautuneilla pukumiehillä ei nähdä räväköitä kenkävalintoja, joudumme nostamaan katseemme hitusen ylemmäksi, kaulan tienoille.

Se avaa uhkakuvia: erään tutkimuksen mukaan liian tiukalle solmittu kravatti voi aiheuttaa aivoissa verenkiertohäiriöitä. Kravatti siis voi vaikuttaa päätöksentekokykyyn, ehkä jopa suurvaltasuhteisiin.

Mutta voisiko presidentti Trumpin päätöksiä ennakoida kravatin värin perusteella? Teimme kuva-analyysin suurten päätösten ja solmion suhteesta.

Jotain uutta ja sinistä

Sinisen värin on ajateltu kuvastavan rauhaa, turvallisuudentunnetta ja luotettavuutta. Sellaisen kravatin Trump on valinnut melko harvoin. Sinisen solmion kiristäessä kaulaa päätökset ovat kuitenkin olleet kohauttavia – ja kaukana rauhasta.

Kuva: Reuters / Kevin Lamarque
Kuva: Reuters / Kevin Lamarque

Viime joulukuussa Trump julisti tunnustavansa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Julistus aiheutti palestiinalaisalueilla laajoja mielenosoituksia.

Kuva: Reuters / Jonathan Ernst
Kuva: Reuters / Jonathan Ernst

Maaliskuussa Trump täräytti Kiinalle tuontitullimaksut. Kiina ilmoitti asettavansa Yhdysvalloille vastaavia maksuja, mutta kesäkuussa Yhdysvallat kertoi korottavansa Kiinan maksuja. Kauppataistelu on kiristymässä.

Ei siis mielellään sinistä Trumpille.

Ponteva mutta ailahteleva punainen

Punainen väri luo vaikutelman kiireellisyydestä ja tärkeydestä. Se yhdistetään usein intohimoon. Bisnesmiehenä uran tehneen Trumpin yllä nähdään usein juurikin punainen kravatti. Tärkeimmissä tilanteissaan, kuten virkaanastujaisissaan, Trump on turvautunut punaiseen. Tuloksena on ollut hyviä diilejä, mutta myös isoja uhkailuja sopimuksista vetäytymisistä.

Donald Trump virkaanastujaisissaan. Kuva: Reuters / Jim Bourg
Donald Trump virkaanastujaisissaan. Kuva: Reuters / Jim Bourg

Kuva: Reuters / Jonathan Ernst
Kuva: Reuters / Jonathan Ernst

Kuukausi sitten Trumpin viereen istahti Pohjois-Korean hallitsija Kim Jong-Un. Johtajat päätyivät lopulta sopimaan Korean ydinasevarustelun vähentämisestä. Vaikuttavaa. Kimillä ei ollut kravattia.

Kuva: Reuters / Francois Lenoir
Kuva: Reuters / Francois Lenoir

Ennen Suomeen tuloaan Trump kävi hämmentämässä Naton kokouksessa. Puolen tunnin sisään Trump kerkesi ilmoittaa sekä vetävänsä Yhdysvallat Natosta että sitoutuvansa Natoon – ja uhkaamaan erolla vielä kerran.

Kuva: Reuters / Kevin Lamarque
Kuva: Reuters / Kevin Lamarque

Punainen kravatti kaulassaan Trump julisti, että Yhdysvallat vetäytyy Pariisin ilmastosopimuksesta. Trumpin mukaan sopimus rampautti Yhdysvaltain taloutta. Päätöstä kritisoitiin muualla maailmassa rajusti. Ilmastosopimuksen ulkopuolella ovat nyt Yhdysvaltojen lisäksi Nicaragua, Kosovo ja Syyria.

Ei siis ehkä punaistakaan länsijohtajan kaulaan.

Ei uusia värejä, vaan variaatioita

Kolmas Trumpin solmiotyyli yhdistelee punaisen ja sinisen lisäksi mustaa ja valkoista. Olisiko raidallisesta solmiosta turvaa maailmanpolitiikalle? Eipä juuri. Tällä solmiolla Trump on räyhännyt ydinaseista sekä kauppa-asioista.

Kuva: Reuters / Jonathan Ernst
Kuva: Reuters / Jonathan Ernst

Trump vetäytyi hiljattain Iranin ydinsopimuksesta, joka voi pahimmillaan lisätä Lähi-idän epävakautta. Tästä sopimuksesta irtautuminen vahingoitti myös Yhdysvaltain ja Euroopan suhteita – jälleen.

Värikkäästi pukeutuneet Trump ja Kanadan pääministeri Justin Trudeau tapasivat G7-maiden kokouksen yhteydessä. Kuva: Reuters / Christinne Muschi
Värikkäästi pukeutuneet Trump ja Kanadan pääministeri Justin Trudeau tapasivat G7-maiden kokouksen yhteydessä. Kuva: Reuters / Christinne Muschi

G7-maiden kokouksen jälkeen Trump lähti kokouksesta ovet paukkuen. Tulliuhkailuja kuultiin jälleen, ja Trump haukkui Kanadan pääministeri Justin Trudeaun heikoksi.

Kuva: Reuters / Kevin Lamarque
Kuva: Reuters / Kevin Lamarque

Ensimmäisenä virallisena työpäivänään raitasolmioinen Trump irrotti Yhdysvallat Tyynenmeren vapaakauppasopimuksesta. Trump on uhannut hyökätä myös maailman vapaakauppasopimusta vastaan, mutta sitä olemme saaneet vielä odotella.

Kiihkeän analysoinnin ja pohdinnan jälkeen lopputulema on melkoisen selkeä. Trump on ennakoimaton, liikemiehen pontevuudella uhkauksia heittelevä päättäjä, jonka päätökset eivät perustu logiikkaan. Maanantainen tapaaminen pitää sisällään luultavasti vain ympäripyöreää jutustelua, mutta suuretkaan päätökset eivät olisi yllättäviä.

Tuuliviirin lailla toimiva vapaan maailman johtaja voisi kokeilla Helsingissä vaikka rusettia.

Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt, sillä...

...lämpimän kesän ansiosta vuoden 2018 mustikkasato on hieman tavanomaista aikaisemmassa! 

Etelä-Suomessa sinistä kultaa pääsee keräämään ihan näillä näppäimillä, ja Oulunkin seudulla marjaan pääsee jo ensi viikolla. Myös ensimmäiset villivadelmat ovat alkaneet kypsyä, ja Lapin rämesoilla pääsee jo hillaankin. 

Kuiva kesä on saanut monet huolestumaan marjasadon laadusta. Iloksemme voimme kuitenkin kertoa, että mustikan osalta kuivuus ei näyttäisi vaikuttavan satoon suuremmin. Sen sijaan hillasatoon kuivuus todennäköisesti jonkin verran vaikuttaa.

Marjakauden alkamisen kunniaksi listasimme syyt, jotka todistavat, että marjojen kerääminen on kiistatta mahtava harrastus:

1. Luonnossa oleilu hälventää alakuloa, ahdistusta ja stressiä. Tämä on tutkittu fakta.

2. Marjastaessa tulee urheiltua lähes huomaamatta. UKK-instituutin suosituksen mukaan viikossa tulisi harrastaa 2,5 tuntia kohtuullisen rasittavaa liikuntaa. Sellaiseksi lasketaan myös marjastus. 

3. Marjat eivät piittaa piiruakaan, miltä näytät. Kunhan vasu killuu mukana, marjastajan tyyli on ihastuttavan vapaamuotoinen.

4. Marjastajalla on käsissään yksi maailman parhaista lahjoista. Mikä olisikaan mukavampi yllätys kylään viemisiksi, kuin omin kätösin kerätty marjarove?

5. Keräilyn tiimellyksessä pääsee kuuntelemaan itseään. Vaikka marjaan lähtisi kaverin kanssa, keräilypuuhissa ei ole erityisemmin tapana höpötellä. Ja se jos mikä tekee ihmiselle hyvää. Tutkimusten mukaan yksin oleminen ja hiljaisuus lisäävät onnellisuutta.

6. Marjastaessa pääsee kokemaan onnistumisen riemua. Poimiessa ei voi koskaan olla ihan varma, onnistuuko saamaan ämpärin täyteen tunnissa vai viikossa. Mutta kesti hommassa kuinka kauan tahansa, riemu on loputon, kun tavoite on vihdoin saavutettu. 

7. Upeat maisemat ovat mainio bonus! Vaikka metsämarjasaalis jäisi laihaksi, parhaimmillaan parhaan apajan etsintäretki voi johtaa näyttävien metsämaisemien äärelle.

8. Napostelukin on sallittu. Kuinka monen muun harrastuksen aikana pääsee syömään jatkuvasti tuoreita marjoja? 

9. Keräily kasvattaa luonnetta. Kun on muutaman kerran pudonnut intopäissään suonsilmään ja rämpinyt itsensä sieltä ylös, sisua tulee melkein korvista ulos.

10. Lopputulos on herkullinen. Mustikoista, puolukoista, hilloista, viinimarjoista ja mansikoista voi pyöräyttää vaikka ja mitä. Lue parhaat mustikkareseptit tämän linkin kautta.

Näin teet marjastuksesta itsellesi astetta ihanampaa

Jättikö lapsuuden pakkomarjastus traumoja? Psykologi Arto Pietikäinen kertoo kotikutoiset vastalääkkeet traumojen selättämiseen.

Lue lisää: Näin asennoidut uudelleen marjametsään – 3 vinkkiä

Kipeytyykö selkä marjastaessa? Poiminta-asennon muuttaminen voi auttaa. Asiantuntijat suosittelevat niin sanottua toispolvikyykkyä.

Lue lisää: Toispolvikyykky on marjanpoimijan kuningasasento

Oletko marjastuksessa täysi amatööri? Siinä tapauksessa suosittelemme lukemaan Marttojen Marja Kuuteri-Kallion ja Ringa Remeksen vinkit mustikkametsään.

Lue lisää: Mustikkaopas amatöörille – näin löydät, keräät ja säilöt huippusadon