Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.
Monimuotoinen naiseus on mitä mainiointa. Kuva: Shutterstock
Monimuotoinen naiseus on mitä mainiointa. Kuva: Shutterstock

Kerro meille omin sanoin, mitkä sinusta tekee naisen.

Naiseus voi merkitä yhdelle vapautta toteuttaa itseään, toiselle fyysisiä piirteitä ja kolmannelle naiseus kumpuaa jostain syvemmältä. Ja mitä yhteistä näillä kokemuksilla on? Se, että jokaisen itsensä naiseksi määrittelevän kokemus itsestään on yhtä arvokas.

Kun puhutaan naiseuden perimmäisestä olemuksesta, on syytä muistaa, että naiseutta on monenlaista. Ja sekös vasta ihanaa onkin! 

Kerro meille omin sanoin, mitkä sinusta tekee naisen. Vastauksia voidaan käyttää Me Naisten artikkelissa.

Vastanneiden kesken arvotaan Me Naisten by Tiia Vanhatapio -malliston T-paita.

Tähtimerkit ne ovat kuninkaallisillakin. Ehkä planeetat yhdistävät sinua ja siniverisiä enemmän kuin luuletkaan. 

OINAS 21.3.–19.4.

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters
 • Tanskan kuningatar Margareeta II, s. 16.4.1940

Margareetaa pidetään yhtenä Euroopan modernimmeista hallitsijoista. Hän on röökimuija, joka edustaa mieluiten arkisissa vaatteissa. Ehkä Tanskan kuningatar käyttääkin aikansa mieluummin muuhun kuin pynttäytymiseen: hänellä on koulutus viidestä yliopistosta  ja hänen kehutaan myös olevan taitava taidemaalari, kirjailija ja kääntäjä. Selvä oinas siis!

Oinaan tähtimerkin mukaisesti hän on rehellinen johtajaluonne sekä itsevarma ja innostuva persoona.

Kuulostaako tutulta? Oletko Margareetan tavoin energinen ja vaihtelua kaipaava (toisinaan jopa kärsimättön)?

 

HÄRKÄ 20.4–20.5.

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters
 • Kuningatar Elisabet II, s. 21.4.1926

Maailman pisimpään vallassa ollut monarkki Kuningatar Elisabet II on ilmetty härkä: asiallinen, kärsivällinen ja konservatiivinen. Elisabetia pidetään hyvin velvollisuudentuntoisena. Hän on aina asettanut asemansa tuomat velvoitteet oman itsensä edelle.

Ehkä sinussa on samanlaista luotettavuutta, järkevyyttä ja moraalista selkärankaa kuin Lissussa. Tai sitten ei.

 

KAKSONEN 21.5.–21.6.

Kuva: Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se
Kuva: Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se
 • Ruotsin prinsessa Madeleine, s. 10.6.1982

Kruunuprinsessa Victorian kaunista pikkusiskoa tituleerattiin vielä muutama vuosi sitten bileprinsessaksi, koska hän seurapiireineen valloitti Östermalmin ravintoloiden VIP-tilat. Nykyisin Madde keskittyy kasvattamaan suurperhettä eikä osaa päättää, asuisiko Tukholmassa, Lontoossa vai New Yorkissa.

Olisiko Madeleine nyt vähemmän levoton sielu kuin parikymppisenä? Ehkä kaksosille tyypillinen vilkkaus, uteliaisuus ja nopeatempoisuus on hänessä tasoittunut jälkikasvun ja äitiyden myötä. 

 

RAPU 22.6.–22.7.

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters
 • Walesin prinsessa Diana, 1.7.1961 -  31.8.1997
 • Ruotsin kruununprinsessa Victoria, s. 14.7.1977

Voiko horoskooppi enää paremmin kohdalleen osua? Rapu on suojeleva, äidillinen ja myötätuntoinen – mutta myös herkkä ja arvoituksellinen.

Sehän on Sydänten kuningatar, traagisen elämän ja kuoleman kohdannut ujosti hymyilevä Walesin prinsessa Diana!

Eikä yhtään vähemmän rakastettu ole saman tähtimerkin alla syntynyt Ruotsin prinsessa Victoria, jonka kansansuosio on vuosia liihoitellut taivaissa ja jonka kruunaamista kuningattareksi ruotsalaiset eivät malttaisi odottaa. 

 

LEIJONA 23.7.–22.8.

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters
 • Norjan kruununprinsessa Mette-Marit s.19.8.1973
 • Sussexin herttuatar Meghan s.4.8.1981
 • Prinsessa Margaret 21.8.1930–9.2.2002
 • Prinsessa Anne s.15.8.1950

Leijonaa pidetään arvokkaana ja viisaana tähtimerkkinä, ja sehän sopii näihin kuninkaallisiin leijoniin. He ovat leijonamaiseen tapaan eläneet oman arvomaailmansa mukaan ja viitanneet kintaalla muiden mielipiteille. Maanläheisyys ja tavallisuus ovat myös piirteitä, jotka yhdistävät horoskooppimerkkiä. 

Iso-Britannian prinsessa Anne pukeutui nuorena mieluummin farkkuihin kuin röyhelömekkoihin, Norjan kruununprinsessa Mette-Maritilla on villi tausta, mutta se ei estänyt prinssi Haakonia rakastumasta häneen (päinvastoin, väittävät monet).

Leijonalle tyypillistä kunnianhimoa löytyy myös Euroopan tuoreimmasta kuninkaallisesta Sussexin herttuatar Meghanista, joka loi ensin uran Hollywoodissa ja opiskelee nyt ahkerasti hovin tavoille.

 

NEITSYT 23.8.–22.9.

Kuva: MVPhotos
Kuva: MVPhotos
 • Norjan prinsessa Märtha Louise s.22.9.1971
 • Espanjan kuningatar Letizia s.15.9.1972
 • Prinssi Daniel s.15.9.1973

Sanotaan, että neitsyt on tarkkanäköinen, järjestelmällinen ja nopeälyinen. Tarkkanäköisyytensä takia hän saattaa joskus olla liiankin kriittinen ja nillittää turhasta. 

Vaikea sanoa päteekö, se näihin kuninkaallisiin, mutta ehkä sinuun? 

 

VAAKA 23.9.–22.10.

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters
 • Yorkin herttuatar Sarah Ferguson  s.15.10.1959

Vaaka on sosiaalisesti taitava, hurmaava ja eloisa. Nämä luonnehdinnat epäilemättä sopivat Englannin hovista draaman saattelemana lähteneeseen prinssi Andrew'n ex-puolisoon Sarah Fergusoniin, joka muistetaan ainakin siitä, että köllötteli yläosattomissa ja imeskeli jonkun toisen kuin aviomiehensä varpaita.

Hauskaan ja toiset huomioon ottavaan vaakaan on helppo ihastua, mutta miellyttämiseen taipuva vaaka saattaa myös joutua toisten tallomaksi.

 

SKORPIONI 23.10.–22.11.

 • Monacon ruhtinatar Grace  12.11.1929 -14.9.1982

Salaperäinen, syvällinen ja ajoittain synkkyyteen taipuvainen, luonnehditaan skorpionia. Ainakin ensimmäinen sopii Monacon edesmenneeseen ruhtinatar Graceen. Eikä olisi ihme, jos Hollywood-uransa Monacon edustamiseen vaihtanut tähti olisi silloin tällöin katunut valintaansa ja vaipunut masennukseen. 

 

JOUSIMIES 23.11.–21.12

Kuva: Kungahuset
Kuva: Kungahuset
 • Prinsessa Sofia, Värmlannin herttuatar s. 6.12.1984

Prinsessa Sofia on juuri niin päämäärätietoinen ja topakka kuin jousimiehen tähtimerkille sopii. Glamourmallin ja tosi-tv-kilpailijan deittailua prinssi Carl-Philipin kanssa ei Ruotsin hovissa aluksi katsottu hyvällä. Sittemmin Sofia on noussut hovin hurmuriksi.

Oletko yhtä ahkera ja uskotko yhtä optimistisesti, että kaikki kääntyy lopulta parhain päin?

 

KAURIS 22.12.–20.1.

Kuva: MVPhotos
Kuva: MVPhotos
 • Prinsessa Birgitta s.19.1.1937
 • Cambridgen herttuatar Catherine s. 9.1.1982

Sitkeä, perusteellinen ja  kurinalainen sopivat ehkä paremmin kruununprinssi Williamin puolison Catherinen kuin Mallorcalla golfaavan ja aurinkoa ottavan prinsessa Birgittan julkisuuskuvaan. Mutta entäs sinä? Oletko taipumaton hyvällä tavalla, vai kääntyykö kurinalaisuus kohdallasi jopa kaavoihin kangistumiseksi?  

 

VESIMIES 21.1.–19.2.

 • Monacon ja Hannoverin prinsessa Caroline s. 23.1.1957
 • Prinsessa Stephanie s. 1.2.1965
 • Tanskan prinsessa Mary s. 5.2.1972

Monacon prinsessojen vauhdikkaita käänteitä on saatu julkisuudessa seurata vuosikymmeniä. Oliko uimapukusuunnittelijaksi ja -malliksi ryhtyminen esimerkiksi niin hyvä idea Stepahanielta, mutta minkäs vesimies idearikkaudelleen ja ennakkoluulottomuudelleen voi?

Rakkaudessa sekä Caroline että pikkusisko ovat olleet onnettomia. Pitkäaikainen parisuhde voikin usein olla vesimiehille haaste.  

 

KALAT 20.2.–20.3.

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters
 • Monacon ruhtinas Albert II s.14.3.1958

Onko ruhtinas Albert II niin herkkäsieluinen romantikko ja haaveilija kuin hänen tähtimerkkinsä vihjaa? Ainakin romansseja hänellä on elämässä riittänyt. Kalojen sisäistä maailmaa kehutaan rikkaaksi ja mielikuvitusta hyväksi. Näinkö on, kalat?

Tuntuuko sinustakin nyt vähän vaikealta rakastaa arkista aherrusta? Älä huoli! Listasimme asiat, jotka todistavat, että kyllä se siitä iloksi muuttuu.

Arki on hirvittävän ihastuttavaa, koska…

 1. Se yllättää. Arjessa voi esimerkiksi hämmästyä siitä, että kropassa on lihaksia. Oho, taas jumiutui niska- ja selkälihakset näyttöpäätteen tai muun työvälineen ääressä kökkiessä!
 2. Se vapauttaa monista velvollisuuksista. Ei esimerkiksi tarvitse jatkuvasti miettiä satokausisyötävää tai kesäisiä grilliherkkuja, kun voi huoletta vetää työpaikkaruokalan sapuskoja.
 3. Tissuttelu unohtuu! Tai ainakin jää vähemmälle, koska sille ei ole niin paljon aikaa.
 4. Rahaa säästyy. Kuka ehtii kuluttaa rahaa, kun on jatkuvasti töissä, koulussa, harrastuksissa tai jossain muussa arkisen aherruksen tyyssijassa?
 5. Perjantai tuntuu taas perjantailta, eli siltä, että on tehnyt töitä sen eteen ja voi hyvällä omalla tunnolla relata. (Huom! Vuorotyöläiselle ”perjantai” voi olla vaikka maanantai, mutta ihan yhtä hyvältä se päivä ennen vapaita silti tuntuu.)
 6. Viinilasillinen tuntuu taas viinilasilliselta. Kts. Edellinen perustelu.
 7. Tv- ja suoratoistopalvelutarjontaa arvostaa enemmän, koska töllön tuijotteluun ei ole yhtä paljon aikaa kuin lomalla.
 8. Työpaikalla on enemmän porukkaa, ja lomalta palanneet ihmiset vaikuttavat aivan ihastuttavilta, koska he ovat juuri olleet, noh, lomalla.
 9. Kalenteri ei näytä surkean tyhjältä. Sehän päinvastoin alkaa vaikuttaa siltä, että elämässä tapahtuu jotain. Kiire, mikä ihana tekosyy! Ainakin väliaikaisesti.
 10. Pääsee taas kartalle siitä, mitä maailmassa tapahtuu. Lomalla sujahtaa helposti uutistyhjiöön, mutta mistäpä muusta kahvitauolla keskustelisi, kuin päivän polttavista puheenaiheista?
 11. Vatsa toimii säännöllisemmin. Koska on säännöllisemmät ja terveellisemmät rytmit elämässä noin muutenkin.
 12. Arkena ei vahingossakaan nuku liikaa. Liikaa nukkuminen on lomalaiselle ihan jatkuva haaste.
 13. Saa pukea päälleen arkivaatteet. Ne ovat jotenkin ryhdikkäämpiä kuin lomavaatteet. Tai vähintään peittävämpiä kuin esimerkiksi bikinit.
 14. Pääsee haahuilemaan ruokakaupassa. Sehän on tunnetusti hirvittävän terapeuttista.
 15. Illat voi pyhittää itselle. Sitähän voi mennä vaikka suihkuun pitkän kaavan mukaan tai syödä kunnon iltapalan, kun ei tarvitse kiiruhtaa taas jonnekin ihmistenilmoille ilakoimaan, kun nyt on kerta loma.
 16. Voi rauhassa olla tekemättä yhtään mitään. Mikä olisikaan mukavampaa iltapuuhaa kuin keittää pannullinen teetä, juoda sitä söpöistä astioista ja hautautua sohvalle tuijottamaan somea? Arkena siitä ei tarvitse tuntea yhtään syyllisyyttä.
 17. Liikuntaakin tulee harrastettua – tai ainakin ajateltua. Pitäisikö aloittaa joku uusi harrastus?
 18. Välillä tulee jopa juostua. Esimerkiksi bussia kiinni, kun on myöhässä töistä tai muusta arkisesta velvollisuudesta.
 19. On runsaasti aikaa suunnitella seuraavaa lomaa. Mikäs sen mukavampaa! Hyvin suunniteltuhan on melkein puoliksi tehty.