Paula Noronen vastaa uudessa juttusarjassa Me Naisten lukijoiden arjen kysymyksiin. Tänään pohditaan, miten puolisoa saisi hienovaraisesti vähän päivitettyä.

Lukija kysyy: Moikka! Puolisoni ei  minusta aina ymmärrä omaa parastaan. Paljonko häntä saa yrittää muuttaa? 

Paula vastaa: Kiitos kysymyksestä. Mielestäni toista saa yrittää muuttaa niin paljon kuin haluaa, mutta tee se salaa. Jatkuvat muutosyritykset nimittäin ärsyttävät suurinta osaa ihmisistä, eivätkä ne tee kovin hyvää itsetunnollekaan.

Et kertonut tarkemmin, mitä haluaisit muuttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos kyse on vaikka pukeutumistyylistä, niin paras keino on ostaa hänelle paljon lahjavaatteita. Jos hän ei pidä niitä, niin loukkaannu näkyvästi. Voit myös palkata jonkun tunnetun stylistin kohtaamaan teidät sattumalta kadulla, ja ihastelemaan ostamaasi takkia näyttävästi. Vaikeaa, mutta kokeilemisen arvoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos kyse on hiustyylistä, on se tilanne hankalampi. Paras keino on lähestyä lämpimästi esimerkiksi näin: ”Vitsi sun kallonmuotoon sopii kyllä ihan kaikenlaiset kampaukset. Ootko koskaan ajatellut kokeilla lyhyitä hiuksia?”. Tämä harvoin toimii. Toisen hiukset voi leikata myös hänen nukkuessaan, mutta sitä en suosittele, ihan jo rikosoikeudellisista syistä.

Jos kyse on toisen ruokatavoista, vaikka hotkimisesta, niin muuta koko perheen ruokavalio esimerkiksi sushiin, jota on vaikea hotkia. Jos ahmiminen kuitenkin jatkuu, niin lisää wasabin määrää, sen pitäisi toimia. Tai kerro, että osa pöydän muovikoristeista on japanilaista alkuruokaa.

Kaikki muutosyritykset toimivat parhaiten suhteen alkuaikana, mutta mitä pidemmälle suhde kestää, sitä vaikeampi on muuttaa toisen pinttyneitä tapoja tai persoonaa. Ja miksi pitäisikään?

Usein meillä on tietynlainen mielikuva puolisostamme jo ennen kuin tapaamme hänet. Ja tästä voi syyttää vain ja ainoastaan satuja, joissa miehistä tehdään sitkeitä ja uhrautuvia prinssejä ja naisista prinsessoja, joiden ainoa päämäärä on työntää lasikenkää jalkaan ja toivoa, että joku päivä käy flaksi.

Jos nykyprinsessa viettäisi sata vuotta unessa, niin ei hänen ensimmäinen ajatuksensa olisi suudella paikalle osuvaa tusinaprinssiä, vaan nousta ylös, mennä ehkä bodypumpiin, katsoa Netflixiä ja huitaista muutama kylmä sidukka. Onnea muutosyrityksiin!

Onko sinulla arjen pieni, mutta ärsyttävä ongelma, johon et keksi ratkaisua? Jätä huolesi Paula Norosen hoidettavaksi. Lähetä Noroselle arjen visainen kysymys – ja jos hyvin käy, saat siihen pian myös vastauksen Noronen neuvoo -palstalla.

Vaimo

Mitä minä luin? Siis ohjataanko tässä naisia muuttamaan miehiä, jotta niistä saataisiin parempia. Mitä veikkaatte, että tykättäisiin tästä jos kirjoitus olisi miehelle? Miten muuttaa vaimostaan parempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla