Kuvat
Shutterstock
”Jaahas, jaahas, mikäs se pierun synonyymi olikaan?”
”Jaahas, jaahas, mikäs se pierun synonyymi olikaan?”

Tässä visassa pärjää se, joka kutsuu sohvaa nimellä joukkoistuin.

Synonyymi tarkoittaa samamerkityksistä sanaa. Esimerkiksi pisamat tunnetaan myös kesakoina ja teerenpilkkuina.

Kuinka hyvin synonyymeja putkahtelee mieleesi? Teimme visan, jolla voit testata synonyymitietämystäsi! Kirjoita kenttään jokin tietämäsi synonyymi kysytylle sanalle. Jos saat yli 8 oikein, se saattaa paljastaa, että olet keskivertoa monipuolisempi kielellä leikittelijä. 

Jos haluat visasta mahdollisimman hyvät pisteet, kannattaa ehdottaa sitä kaikkein yleisintä ja tunnetuinta synonyymia. Vastausvaihtoehtoihin on pyritty lisäämään myös harvinaisempia sanoja ja leikillisempiä ilmaisuja, mutta listat eivät ole täydellisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onnea matkaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Puuttuiko vastauksista synonyymeja, joiden siellä olisi ehdottomasti pitänyt olla? Jätä täydennysehdotuksesi (kysytty sana ja sen synonyymi) toimitukselle alla olevalla lomakkeella.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

Jaaha. Lempeän synonyymi ei voi olla armollinen, mutta krapulan synonyymi voi olla dagenefter, ja yllättävän synonyymiksi käy ennennäkemätön mutta ei kummallinen. Ristikkoavustako nämä synonyymit on otettu? Olisi edes slangisanat otettu pois.

Vierailija

reni kirjoitti:
miksei typerä kelpaa, tai ahnehtija..?

Eikö ahnehtija ole substantiivi? Pitäisi keksiä adjektiivi.

Työlle synonyymiksi ei kelvannut urakka. Ilmeisesti oli kyse kapeasta ajateltuna vain ansiotyöstä, ei mistä tahansa työstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla