Paul Pogba, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos... Paljon taitavia pelaajia, mutta Venäjän MM-kisoissa riittää ihmeteltävää myös pelitaitojen lisäksi.

Todettakoon se jo heti alkuun: ei tarvitse olla kiinnostunut pelkästään jalkapallosta voidakseen katsoa parin viikon päästä Venäjällä pelattavia MM-kisoja.

Myös lajista ymmärtämätön löytää kentältä kiinnostavaa seurattavaa. Se on suotavaa, sillä urheilu täyttää tuhottoman määrän töllöjä yli kuukaudeksi.

Jalkapallopelaajien kehoista on tullut itseilmaisun välineitä, joissa jokainen tatuointi ja hiussuortuva on tarkkaan pykätty henkilöbrändin rakennuspalikaksi. Kokosimme kisojen räväkimmät pelaajat, joilta voidaan pallotaituruuden lisäksi odottaa myös erikoisia tyylivalintoja.

Paul Pogba

25-vuotias Ranskan maajoukkueen tähti on yksi kentän näkyvimmistä pelaajista – sekä taidoiltaan että tyyliltään. Kentältä hänet on helppo erottaa jokseenkin löntystelevän kuljentansa ansiosta.

Paul Pogban hiuskuontalona on nähty värejä blondista tummanpunaiseen, joten hänen päänsä lienee yksi kisojen seuratuimmista.

 

New Hair bleu pour les bleu super Saiyan bleu @equipedefrance

A post shared by Paul Labile Pogba (@paulpogba) on

Seurajoukkuetasolla ranskalaistähti edustaa Manchester Unitedia. Seurakaveri Marcos Rojo mittelee MM-kisoissa Argentiinan riveissä. Rojo on kerennyt laittamaan kehoonsa myös muutaman pisaran mustetta.

 

Last training session in Dubai!! ☀️🇪🇭😃 #mufc

A post shared by Marcos Rojo ⚽️ (@marcosrojo) on

 Cristiano Ronaldo

Futiskenttien kukkopoika on vanhentunut, mutta ulkonäössä sitä ei juurikaan huomaa. Cristiano Ronaldon veikeä virne ja sliipattu tukka ovat olleet käsitteitä jo liki 15 vuoden ajalta. Portugalin maajoukkueen kapteeni on valittu maailman parhaaksi miespelaajaksi viitenä vuotena. Viime aikoina Cristiano on luottanut lyhyeen, vaaleaan permikseen.

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Marcelo

Brasilialainen ilopilleri on maailman parhaimpia laitapuolustajia. Marcelo on yksi afrotukkaa kantavista futistähdistä.

 

A post shared by Marcelo Vieira Jr. (@marcelotwelve) on

Marouane Fellaini

Marcelon kanssa samantyylisellä, joskin vielä massiivisemmalla kuontalolla varustettuna liikehtii myös belgialainen keskikenttäpelaaja Fellaini. Lähes kaksimetrinen kolossi ei juuri vakuuta pelitaidoillaan, mutta onneksi tukan menoa on lystikästä seurata. Näyttääkö hän jopa Simpsoneista tutulta Sideshow Bobilta?

 

@manchesterunited 💪💪💪

A post shared by Marouane Fellaini (@fellaini) on

Roberto Firmino

Brasilialaistähti Roberto Firmino luottaa hiustyylissään perinteiseen lippatukkaan, mutta tatuoinnit ovat varmasti yhdet kisojen hienoimmista. Pelitaidoiltaan Firmino on toki myös yksi kisojen etevimmistä.

 

Another great win 🤟🏼

A post shared by Bobby Firmino (@roberto_firmino) on

Neymar

Neymar da Silva Santos Júnior tai kavereiden kesken pelkkä Neymar. Brasilialainen on pallojonglööri, jonka harhautukset saavat polvet solmuun kotisohvalla asti. 26-vuotias on maansa tärkein yksittäinen pelaajia. Pienikokoisen väkkärän hiustyylinä on Ronaldon tavoin permanenttimainen kihara. Maailmantähteen on tarttunut muutama tatuointikin.

 

⚽️🇧🇷

A post shared by Nj 🇧🇷 👻 neymarjr (@neymarjr) on

Ederson

Neymarin maanmies Ederson voisi nopealla vilkaisulla vaikuttaa uskottavammalta räppäriltä kuin jalkapallomaalivahdilta, mutta niin vain täyteen tatuoitu kroppa venyy pallojen eteen.

 

A post shared by Ederson Moraes (@ederson93) on

Sergio Ramos

Tatuointeja, tyylitukkaa ja partakin viimeisen päälle. Espanjan joukkueen puolustuksen johtohahmo Sergio Ramos on myös kovien peliotteidensa vuoksi pahan pojan maineessa. Nykyhetken jalkapallon David Beckham, jonka voisi tulevaisuudessa kuvitella ihan hyvin tekevän mallintöitä. 

 

A post shared by Sergio Ramos (@sergioramos) on

Lionel Messi

Ronaldon tavoin myös Lionel Messi on valittu maailman parhaaksi miesfutaajaksi viiteen otteeseen. Argentiinan maajoukkueen tärkein pelaaja Messi on tatuoinut vasempaan jalkaansa pelinumeronsa 10 sekä täysin mustan jalkapallokentän. Vasenta jalkaa on syytä seurata muutenkin – tuosta lapikkaasta pallo usein suuntautuu kohti maalia.

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

 

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Vaikka vasurit tekevät asiat vasemmalla kädellä, he ovat melko hyviä monessa asiassa – ja joskus myös ihan käsiä.

Vasenkätiset, mitä mainiointa porukkaa! Ihmisistä noin kymmenen prosentin tiedetään olevan vasenkätisiä. He ovat edelleenkin ihmiskunnan jännittävä mysteeri, selvittämätön arvoitus ja myyttinen salaisuus. Siksi tämän ainutlaatuisen ihmisryhmän jäsenet joutuvat edelleen selittelemään vasenkätisyyttään ja taistelemaan tiensä oikeakätisten maailmassa.

Elokuisin vietetään vasenkätisyyden päivää, joten kysyimme kokemusasiantuntijoilta, eli itse vasureilta, millaisiin asioihin kiteytyy vasenkätisyyden syvin olemus. Nämä asiat ovat tuttuja jokaiselle vasurille.

1. Pöydän kattaminen on yhtä piinaa

”Kun katan pöytään keittolusikoita, laitan lusikan aina vahingossa vasemmalle puolelle. Se tuntuu täysin loogiselta vasurin mielestä, sillä oikeakätisethän pitävät haarukkaakin vasemmassa kädessä, joten miksi lusikkaa käytetään sitten oikealla kädellä? Järjetöntä. Katan aina myös juomalasin väärälle puolelle”, kertoo vasenkätinen nainen.

2. Suttu seuraa perässäsi

Kun vasuri kirjoittaa paperille, kämmenselkä on läpeensä värjääntynyt kirjoittamisen jälkeen musteella tai lyijyllä, ja tekstikin on yhtä suttua. Pilalla kaikki! Vasurin todellinen painajainen on muistiinpanojen tekeminen kierrevihkoon.

Maailmaa ei ole luotu vasenkätisille.

3. Pallo ei vaan lennä

”Olen motorisesti täysin kömpelö ja uskon syyn olevan osittain vasenkätisyydessä. Peruskoulussa yritin opetella pallonheittoa oikealla kädellä, joten se johti siihen, etten osaa heittää pallo ollenkaan. En vasemmalla enkä oikealla”, kertoo vasenkätinen nainen.

Tämä voi täysin pitää paikkansa, sillä tutkimuksien mukaan moni vasenkätinen onkin todellisuudessa molempikätinen. Joissain lajeissa vasenkätisyydestä on kuitenkin hyötyä – ainakin harhautusmielessä.

3. Sakset eivät ole puolellasi

Askartelu ei yksinkertaisesti ole vasureiden juttu, ja syytämme siitä näitä:

Pirun Fiskarssit! Kuva: Sanoma-arkisto

4. Olet koko ikäsi saanut kuulla määrittelyjä luonteestasi 

”Vasenkätiset ovat kuulemma viinaan päin, superälykkäitä presidenttejä ja mielenterveysongelmaisia. Näitä koottuja vasenkätisyysjuttuja kyllä riittää, mutta harvat meikäläisistä pystyy todella samaistumaan”, sanoo eräs vasenkätinen.

Jos joku vasenkätinen on luova tapaus, vasenkätisyyden ja luovuuden välille vedetään viivoja automaattisesti. Toisin on silloin, kun luova tyyppi paljastuu oikeakätiseksi.


 5. Pankkien ja postin kynätelineet eivät välitä sinusta

Tarvitseeko tämä kuva edes selitystä? Maailmaa ei ole luotu vasenkätisille.

6. Juot vierustoverin lasista

Koska juomalasi katetaan ruokapöydässä oikealle puolelle, vasenkätinen haparoi vasemmalla puolella tai vastapäätä istuvan toverin juomalasille. Yleensä uhri on oikeakätinen, kiukkuinen sellainen.

Eikös se niin ollut, että kaikki nerot ovat vasenkätisiä.

7. Tunnet itsesi ainutlaatuiseksi, kun bongaat vasenkätisen julkkiksen

”Niin eikös se niin ollut, että kaikki nerot ovat vasenkätisiä. Ketä meitä nyt oli?”, ajattelet kuin varkain. Vasenkätisiä tähtiä ovat muun muassa Leonardo da Vinci, Marie Curie, Bill Gates, Jörn Donner ja Tiina Lymi – tällä siis onkin pakko olla jokin yhteys, eikö?

8. ”Oletko sinä vasenkätinen?”

Tämän kysymyksen kuulee aina kirjoittaessa, ja vastaus on kyllä. Ja kun vasuri kirjoittaa tai syö jonkun vieressä, hän kolistelee kyynerpäitä yhteen vierustoverinsa kanssa.

Käytätkö paperikalenteria? Etkö voisi kuvitellakaan luopuvasi siitä? Listasimme 13 syytä, miksi paperikalenterin käyttäjät ovat onnellisempia. 

 1. Onnellisuus alkaa siitä hetkestä, kun pääset kauppaan valitsemaan paperikalenteria itsellesi vuoden alussa. Haluaisinko tänä vuonna ison vai pienen kalenterin? Minkä näköisen?  Jokavuotinen kalenterin ostaminen saa perhosia lentämään vatsassa, sillä valikoimaa on runsaasti. 
 2. Innokkaat askartelijat koristelevat ja tuunaavat paperikalenterinsa persoonallisen näköiseksi. Kantta ja ulkoasua saa helposti muokattua. Luovuus tunnetusti lisää onnellisuutta. 
 3. Kynällä kirjoittaminen pitää asiat paremmin muistissa
 4. Paperikalenterin väliin saa liimattua kivoja tarroja ja muistilappuja. Kännykällä otetut kuvat samoista asioista, kuten muistilapuista, jäävät helposti puhelimen syövereihin. 
 5. Digitaaliseen kalenteriin tulee merkattua vain pakolliset menot, kun taas paperikalenterimerkinnöissä näkyy käyttäjänsä persoonallisuus. Asioita voi kirjoittaa isoilla tai pienillä kirjaimilla tai merkintöjä voi koristella piirtämällä. Paperikalenterissa on tunnetta pelissä! 
 6. Paperikalenteriin voi kehittää värikoodit eri asioille. Esimerkiksi sinisellä työasiat, vihreällä kotityöt, oranssilla treenit vaaleanpunaisella hauskat menot. Värikoodien keksiminen on hauskaa ja niiden käyttäminen auttaa hahmottamaan elämää aivan uudella tavalla. 
 7. Paperikalenterissa on usein tilaa myös to do -listoille, muistiinpanoille ja suunnitelmille. Mikäs sen kivempaa, kuin listata kalenterin yhdelle sivulle kahviloita, joissa on pakko käydä syksyn aikana.  
 8. Kun avaa paperikalenterin, saa kaikki menot ja tapahtumat kerralla näkyviin nenänsä eteen. Puhelimen kalenteria joutuu raivostuttavasti selaamaan ja avaamaan sivuja erikseen. Ymmärrys elämää kohtaa syvenee, kun pystyy selailemaan viikkoja helposti ja käsittämään sen pitkällä tähtäimellä. 
 9. Kalenteriin on kätevä rustata pienimmätkin huomiot ylös. Kun päässä lentelevät ajatukset kirjoittaa ylös kalenteriin, ne eivät jää vaivaamaan mieltä. 
 10. Paperinen kalenteri toimii jälkikäteen päiväkirjana. Sitä on ihana selailla – vilkaisu menneisiin viikkoihin tuo lämpimiä muistoja mieleen. 
 11. Tylsissä kokouksissa voi avata kalenterin ja vaikkapa piirrellä siihen tai koristella merkintöjä. 
 12. Käsialasta tulee parempi, kun kirjoittaa paljon asioita ylös. Tiesitkö, että käsiala kertoo sinusta ihmisenä?
 13. Paperikalenterin käyttäminen antaa sinusta vaikutelman, että olet järjestelmällinen ja sinulla on elämä hallussa. Kun vedät kalenterin esiin laukustasi ja avaat väreillä ja muistilapuilla koristellun sivun, muut eivät voi muuta kuin ihailla tapaasi järjestää elämäsi paperille.