Kuvat
Warner Music Live, Reuters
Mitä Madonna edellä, sitä Antti Tuisku perässä? Molemmat ovat yhdistelleet musiikkiinsa uskonnollisia elementtejä.
Mitä Madonna edellä, sitä Antti Tuisku perässä? Molemmat ovat yhdistelleet musiikkiinsa uskonnollisia elementtejä.

Kyllä, jopa supertähti Madonna, 61, on joskus vähän väsynyt – mutta onneksi meillä on Antti Tuisku.

Kun Antti Tuisku eilen julkaisi tuoreen Valittu kansa -kappaleensa musiikkivideoineen, se ei jäänyt huomaamatta. 

Videolla Antti nähdään eräänlaisen lahkojohtajan roolissa. Hän muun muassa makoilee alastomana seuraajiensa öljyttävänä, syöttää näille vaahtokarkkeja ja ratsastaa mekaanisella härällä Jeesus-hahmon kanssa sillä välin, kun kiljuva väkijoukko odottaa sankariaan porttien takana.

Kuten odottaa saattoi, ensireaktiot olivat monenkirjavia. Osan mielestä uskonnollisia viittauksia vilisevä video oli loistava. Jotkut pahoittivat mielensä. Monen mielestä provosoivaksikin luonnehdittu video ei tarjonnut mitään kohahduttavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ja toden totta: aivan kuin olisimme nähneet vastaavaa ennenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uskonnollinen kuvasto yhdistettynä menevään pop-meininkiin – ihan selvää Madonnaa, moni havaitsi nopeasti. Antti vieläpä tunnetaan kovan luokan Madonna-fanina.

Esimerkiksi Me Naisten bloggaaja ja toimittaja Emilia Saloranta kirjoittaa Antin tuoreen videon ja Madonnan 80-luvun keikkojen yhteydestä. 

Popin kuningattarenakin tunnettu Madonna muistetaan siitä, että hän sekä otti katolisesta kirkosta inspiraatiota että kritisoi sitä. Vuonna 1989 julkaistulla Like A Prayer -kappaleen estottoman eroottissävytteisellä videolla hän muun muassa tanssii palavien ristien edustalla asunsa olkaimet valuen.

Yhteneväisyyksissä kaikkein hämmentävintä on kuitenkin ajoitus.

Madonna, 61, on joutunut viime aikoina perumaan useita Madame X -kiertueensa keikkoja. Vajaa viikko sitten hän kertoi seuraajilleen Instagramissa, että syynä ovat terveysongelmat. Hän kärsii muun muassa polvi- ja lonkkavammoista.

Kova kiertuetahti on siis pakottanut jopa kovista kovimman esiintyjän lepäämään välillä.

Mutta onneksi meillä on Antti! Tour de Skin pelätyn loppunousun vuoden alussa kunnialla suorittanut poptähti vaikuttaa olevan elämänsä kunnossa ja pystyvän myös uudistumaan pitkän banaanikauden jälkeen.

Yhteys Madonnan hiipuvaan keikkakuntoon lienee kuitenkin vain sattumaa ja Antin tapa osoittaa kunnioitustaan pop-legendalle. Mutta olisihan se herkullinen ajatus, että meidän Antti nousisi jokin päivä Madonnaksi Madonnan paikalle.

Canna Minth

Hmmmm, ei kristinuskoa nyt uskaltaa kuka vaan pilkata ja kerätä kehut "rohkeudestaan". Sen rohkelikon haluaisin nähdä joka uskaltaisi tehdä saman m-uskonnolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla