Internet on nyt täynnä koronauutisia, mutta on siellä myös kaikkea hauskaa. Ei naurata kaikkia ei, mutta hyvä, jos edes joitakin.

Vakava asia vetää vakavaksi. Ja toki vakavaan asiaan pitääkin suhtautua vakavasti. Mutta tällaisena korona-aikana ihminen tarvitsee myös kepeyttä. Ei kestä mieli muuten. Ja onneksi on ihmisiä, jotka ovat inspiroituneet tuottamaan tällaisia teoksia sosiaaliseen mediaan.

Koostimme tähän juttuun seitsemän somessa paljon huomiota herättänyttä videota, meemiä ja muuta julkaisua, jotka saivat monet hyvälle tuulelle. 

1. Sanna Marinin puhe sai biitin

Emme hakeudu muiden ihmisten seuraan oleilemaan. Mutta kyllä suomalaiset ihmiset saavat ja voivat huomennakin käydä ulkoiluttamassa koiraa. Kyllä voi käydä puolisonsa kanssa kävelyllä. Kyllä suomalaiset voivat odottaa joukkoliikennevälineen saapuvaksi. Voivat käydä ruokakaupassa ja apteekissa ja toimia sillä tavalla, että he voivat oman hyvinvointinsa turvata.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Muun muassa tällaisia Sanna Marinin rauhottavia ja selkeitä lauseita Luciditytandem-niminen Soundcloud-käyttäjä taltioi Sannawave: Suomalaista elämää -nimiseen kappaleeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sadattuhannet ovat tämän kappaleen jo kuunnelleet, mutta jos et ole yksi heistä, kuuntele nyt!

2. Mitenkäs etäpalaveeraus onnistuu?

Antti Holma päätti hauskuuttaa kansalaisia iäkkäämpää äiti-ihmistä parodioivalla videolla. Ennestään tuttu hahmo tutustuu tällä kertaa ajankohtaisesti videopalaverien ihmeelliseen maailmaan – ja tulos on tietysti taattua timanttia.

3. Ei pelkästään vessapaperivitsi

Kestätkö vielä yhden vessapaperivitsin? Paina playta ja kokeile. Nyt on nimittäin erittäin taitavaa soitantaa ja kenties paras vessapaperivitsi ikinä.

4. Mikä karanteeni?

Resonoiko tämä meemi sinussa?

5. Laulussa on voimaa

Asukasyhteisö Loppukiri ilahdutti ihmisiä keskiviikkona yhteislaululla Helsingin Arabianrannassa. Niin liikuttavaa! Ja miten ihana idea!

6. Vilkkumaan Ei-biisi sai uudet sanat

Stand up -koomikko Jukka Lindström inspiroitui koronasta ja yli 70-vuotiaiden kurittomuudesta sen verran paljon, että päätti panna Maija Vilkkumaan Ei-kappaleen sanat uusiksi. Nyt ovat äidin ja tyttären osat vaihtuneet.

7. Kaikki saivat, mitä halusivat

Tällainenkin polittinen ajatelma kiersi tällä viikolla somessa.

8. Viikon kiinnostavin äänestys?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kansa on puhunut, tästä lähtien voimmekin sitten tuttavallisesti puhua ”kortsun” pysäyttämisestä

A post shared by Kasper Strömman (@kasperstromman) on

Kasper Strömman järjesti Instagramissa äänestyksen. Nyt on kansa puhunut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla