Nyt on elokuu eli joulu on aivan tuota pikaa oven takana! Eikä ole yhtään liioiteltua kantaa kuusta jo tuulikaappiin.

Vuonna 2018 jouluvalmistelut aloitetaan jo hyvissä ajoin, mikäli seuraa Facebookin Sydämeeni joulun teen -ryhmäläisten puuhastelua. Lähes 90 000 suomalaisen jouluryhmässä seuraavaa joulukuuta valmistellaan vuoden ympäri, mutta elokuu ja lämpötilojen pieni notkahdus sai jouluihmiset lopullisesti liikkeelle.

Jouluun on aikaa vielä 136 päivää eli melko runsaasti – mutta ei ole suinkaan liian aikaista aloittaa joulunviettoa!

Pakasta uudet potut

Heidi kertoo pakastaneensa kesän uudet perunat joulupöytään. Marttojen ohjeella perunat maistuvat vielä joulukuussakin vähintään yhä hyviltä kuin kesän vastanostetut varhaisperunat. 

Pese ensin perunat, harjaa ne puhtaaksi ja laita kiehuvaan, hieman suolattuun veteen. Kiehauta pottuja muutama minuutti ja jäähdytä. Lopuksi laita pintakuivat perunat minigrip-pussiin ja tyhjennä pussi ilmasta pillin avulla. Perunat ovat valmiit pakkaseen!

Heidi liimasi jääkaapin oveen muistilapun, jottei unohtaisi perunoita pakastimeen jouluna.


Osta lentoliput joulutorimatkalle!

Aito jouluharrastaja käy syksyllä haistelemassa joulun tunnelmaa eurooppalaiskaupunkien joulutoreilla. Ihanimmat joulutorit löytyvät muun muassa Bremenistä, Berliinistä, Saltzburgista, Münchenista, Prahasta, Innsbruckista, Kööpenhaminan Tivolista ja Wienistä. Glühweiniä, sokerikuorrutettuja hedelmiä ja joulukoristeita, ihanaa!

Ajaako helle sisätiloihin? Tekaiseppa joulukortit!

Reippaimmat jouluintoilijat askartelevat tietysti itse joulukortit. Kortit pitää muistaa laittaa hyvissä ajoin postiin, joten niiden valmistelukin kannattaa aloittaa jo varmuuden vuoksi kesällä. Näin säästyt korttistressiltä marraskuussa, nerokasta! Askartelua harrastava Anne teki kauniit posti- ja pakettikortit jo kesällä valmiiksi.

Pakettikortteja tarvitaan aina, Anne sanoo. 

Yhdistä piparit jäätelöön

Varmin tapa saada joulun tuoksu kotiin on pukata pellillinen pipareita uuniin. Kuka väitti, että piparit ja tortut kuuluvat pelkästään joulukuuhun? Herkut lämmittävät mieltä jo loppukesästä: Katin pipariniksi helteelle on viipaloida keksien väliin jäätelöpala. Tuloksena on kotitekoinen Puffet-jätski joulutwitsillä!

Löytyykö pakkasesta taikinanjämät? Taio taikinasta kesäinen jäätelöherkku, kuten Kati.

Harjoittele kinkun paistamista

Epäonnistuuko joulukinkku kerta toisensa jälkeen? Harjoittelu tekee mestarin! Moni jouluryhmän jäsen paljastaa harjoittelevansa täydellisen kinkun paistoa pitkin vuotta, jotta joulupöydän kinkku olisi priimaa. Kyllä kannattaa!


Koristukset esiin!

Kaiva joulukoristeesi rohkeasti esille, kuten Sari on tehnyt. Pihatontut koristavat tiluksia vuodenajasta riippumatta. Hellesäällä Sari asettaa pihatontut varjoon omenapuun alle.

Vierailija

Anne askarteli jo joulukortit ja Heidi pakasti perunat! Usko tai älä, mutta jouluun on enää 135 päivää!

Parhaat perunat syötiin viime jouluna kun perunat ryöppäsin ja keitin joulupöytään. Tortut valmistan tilanteeseen ja tarjoan tuoreena! Takan päällä tonut ovat esillä ympäri vuoden, lapset aikanaan kutsuivat niitä kotitontuiksi, aina on hyvä mieli kun palaa kotiin. Jotku kotitonttu täällä suojelee kotia kun ollaan pois kotoa! 💕
Lue kommentti