Paratiisisaaria ja eksoottista ruokakulttuuria. Ehkä Kainuu todella on Suomen Thaimaa!

Tällä viikolla Yle uutisoi, että seuraava Temptation Island Suomi -kausi kuvataan Sotkamon Vuokatissa. Se, että Thaimaan houkutusten saaret vaihdettiin Kainuun korpeen tuntuu naurattavan monia, mutta aivan turhaan! Kainuu on lemmenformaatille Thaimaatakin kuumempi matkakohde, vaikka Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen kainuulaiseen tapaan sitä kainostelikin sanoa ääneen.

Listasimme yhdeksän syytä, miksi Kainuu on tämän hetken kuumin matkakohde – ja kainuulaiset aivan mahtavaa kansaa.

1. No se luonto

Kyllähän tämäkin lista täytyy klassikolla aloittaa. Kainuun metsät, joet ja järvet ovat maineensa veroisia. Lisäksi Kainuusta löytää muun muassa Hepokönkään upean vesiputouksen ja kolme kansallispuistoa: Hossan, Tiilikkajärven ja Hiidenportin. Niissä pääsee nauttimaan esimerkiksi aarnimetsästä ja kilometrin pituisesta rotkolaaksosta. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Tuomas Juntunen (@tuomasjiii) jakama julkaisu

2. Ei ruuhkia

Muuttotappiota tekevässä kunnassa voit olla varma siitä, ettet jumitu jonoihin ja mahdut aina pitäjän upeimmalle uimarannalle. Samaa ei voi sanoa Thaimaasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Neljä vuodenaikaa

Tämä on nykypäivänä luksusta jopa osalle suomalaisista, sillä etelässä vuodenaikoja on enää kaksi: kesä ja kuukausia kestävä epämääräinen harmaa ajanjakso. 

Kainuussa on sen sijaan edelleen lumiset talvet, ruskainen syksy, kukoistava kevät ja valoisa kesä. Siellä pääsee nauttimaan Lapin luksuksesta eli yöttömistä öistä, kunnon lumikinoksista ja revontulista, mutta puolet huokeammalla hintalapulla.

4. Paratiisisaaret

Vaikka kunnanjohtaja Kilpeläinen arasteli Kainuun vertaamista Thaimaahan, on paikoilla ainakin jotakin yhteistä. Thaimaan tapaan Kainuulla on nimittäin tarjota melkoisia paratiisisaaria ja -rantoja, esimerkiksi Kajaanin Ärjänsaari ja Sotkamon Hiukan uimaranta. Ja kuten jo sanottu, vaikka rannat muistuttavat paratiisia, sinne mahtuu aina – olemmehan Kainuussa.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Mia (@miamielonen) jakama julkaisu

5. Kainuulaisilla ei ole kiire minnekään

Kertooha siitä jottai jo se levvee murrekkii! Kainuussa tunnelma on leppoisa, eikä kenelläkään ole kiire mihinkään – edes lauseen lopettamiseen. Leppoisuus ja kiirettömyys tarttuu vierailijaankin hetkessä ja takaa lomatunnelman!

6. Kulttuurin mekka

Kieliihän siitä kirjailija Eino Leinokin, mutta kyllä, Kainuu on Suomen kulttuurikeskus. Kainuusta löydät kuorolaulua, tanssia, runoviikkoja ja niin ammattilais- kuin kesäteatteriakin. Jokaiselle jotakin siis!

Toivottavasti uuden tempparikauden työryhmäkin ottaa neuvosta vaarin ja vie krapulaiset treffikumppanit ainaisten Thaimaan joogatreffien sijaan esimerkiksi kokeilemaan kuorolaulua!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Kajaani Dancen tanssikoulu (@kajaanidance) jakama julkaisu

7. Kompromissikunta

Kainuu on etelä–pohjoissuunnassa sopivasti puolivälissä Suomea, joten sinne on suhteellisen lyhyt matka kaikkialta! Sopiva kompromissi koko seurueen matkakohteeksi, vaikka seurue asuisikin eri puolilla Suomea.

8. Rukiinen ruokakulttuuri

Olemme kertoneet tästä herkusta jo aikaisemmin, kun listasimme kotimaan kohteita koronakesälle. Kyseessä on kuitenkin kiistatta maailman paras puu-uunissa paistettu Pekka Heikkisen ruisleipä, joten toinen maininta lienee paikallaan.

Nyt on siis aika laittaa pad thait syrjään ja viedä viettelijät ja vieteltävät maistamaan kunnon rukiista ruisleipää! Kylkeen sitten maan makeinta hanavettä.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Pekka Heikkisen leipomo (@pekkaheikkisenleipomo) jakama julkaisu

9. Kainuulaisesta saat elinikäisen ystävän

Tämä kohta perustuu täysin Me Naisten toimituksen kainuulaisjaoston tekemiin havaintoihin, mutta kainuulaiset ovat ystävinä paitsi lojaaleja myös pysyviä!

Johtuuko se sitten siitä, ettei ihmisiä ja näin ollen kaveriehdokkaita ole liiaksi vai siitä, että rehti kainuulainen pitää sanansa? Oli miten oli, kainuulaisen kanssa solmittu ystävyys on ikuista!

Me Naiset ja Temptation Island Suomea lähettävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Vierailija

Elekää vouhottaa paskaa, pysykeä poessa, teällä ei losoperseitä ja poijanmulukkuja eikä tekopirteitä liimatukkia tarvita enempiä. Ihan pärjättään näellä mitä on.

Vierailija

Veet ovat puhtaimmat kuin missään ja niin halutaan jatkossakin pittää. Auringonnousut ja -laskut ovat silmiähiveleviä, että niitä kehtaa kahtoa useammanki kerran. Tervetuloa Kainuuseen, täällä on ihmiselle kaikkea, mitä tarttee ja enemmänki. Kunhan elät ihmisiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla